פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
   דרושים מתכונים לקלמארי |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דרושים מתכונים לקלמארי (נקרא 3058 פעמים) |
הדפסה |
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
לא כשר אבל טעים (בבקשה לא להפוך את הדיון לדיון כשרות ובלי תגובות גועל ואייקונים מיותרים) בישול יתר יהפוך אותה למסטיק אבל סישול מדוייק יוציא מעדן
הקלמרים מצטברים והולכים בפריזר ודרושים מתכונים פשוטים, וורסיות מעניינות לטבעות מטוגנות ותוספות ייחודיות לצד המנה. האם יש הבדל מובהק בין קפוא לטרי? אז מה אתם מציעים להכין?
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
הודעות: 9829
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
כטורף על לכלל פירות ים אתחיל עם המתכון הכי קל שיש ...טבעות קלמרי מטוגן !!
נתחיל עם זה וכמו בכל דבר אחר בעולם עדיף טרי על קפוא
לאחר שחותכים לטבעות רוחצים ומסננים ממים .. בזמן סינון יש להוסיף לימון שלם חתוך לפרוסות
קטנות לערבב עם הטבעות ולשמור במסננת !!
בצד מכינים תערובת של קמח ומלח ..ולאלה שאוהבים חריף קצת פפריקה
לאחר שהקלמרי מסונן היטב מכניסים לתוך הקמח ומערבבים היטב
שמן רותח כבר מוכן מכניסים את הטבעות וטיגון לזמן קצר מאד 1-3 דקות
לאחר הטיגון שמים על ניר סופג !!
להגיש בצלחת ובשביל הטעם הטוב לסחוט לימון והרבה לפני שאוכלים
הכי חשוב לא לטגן לזמן ממושך יותר מ 3 דקות וזה המקסימום אחרת הקלמרי הופך לגומי
בשביל דבר כזה עדיף לטגן בתוך מסננת ( כמו זו של הצ'יפס ) ולהוציא במכה אחת !!
זה המתכון הקל ביותר...אנסה לסחוט מהבוסית עוד מתכון שמכינה עם רוטב ..משהו טעים מאד !!
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
הודעות: 9829
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
עוד מתכון !! כמובן הקלמרי כבר נקי והטבעות מוכנות ומסוננות ממים !! יש להשרות את הקלמרי בתוך חלב לפחות לשעה עד שתיים ולסנן שוב טוב מאד לערבב עם קמח ומלח ! בתוך מחבט חמאה ושמן זית ( לא הרבה ) ושני שיני שום חתוכים + גמבה ..מתחילים לטגן את הקלמרי עד שרואים שהקלמרי התחיל להתנפח זה הסימן שמספיק מטוגן בזמן הזה יש להוסיף 3 לימונים סחוטים ( מיץ לימון ) וכל הזמן לערבב טוב מאד הרוטב עם כל מה שיש בפנים הופך לסמיך מאד וכאן צריך להיות מוכנים עם מים רותחים להתחיל לשפוך לאט לאט ולערבב ..מפסיקים להוסיף מים לפי כמה סמיך אתם אוהבים את הרוטב להוריד את הלהבה ולהתחיל להוסיף קצת מלח קצת פלפל וטיפה מרק עוף !! לאחר שהוספנו משאירים כ 3 דקות על אש נמוכה מאד ואז לכבות וזה מוכן !! כל הפעולה לא אמורה להיות מעל 10 דקות ( על האש ) אחרת הקלמרי הופך ממעדן לסיוט  חשוב מאד שהמים ששופכים על הקלמרי יהיו רותחים ( לא פושרים ולא קרים )
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
אהבתי 
|
|
|
|
|
כטורף על לכלל פירות ים אתחיל עם המתכון הכי קל שיש ...טבעות קלמרי מטוגן !!
נתחיל עם זה וכמו בכל דבר אחר בעולם עדיף טרי על קפוא
לאחר שחותכים לטבעות רוחצים ומסננים ממים .. בזמן סינון יש להוסיף לימון שלם חתוך לפרוסות
קטנות לערבב עם הטבעות ולשמור במסננת !!
בצד מכינים תערובת של קמח ומלח ..ולאלה שאוהבים חריף קצת פפריקה
לאחר שהקלמרי מסונן היטב מכניסים לתוך הקמח ומערבבים היטב
שמן רותח כבר מוכן מכניסים את הטבעות וטיגון לזמן קצר מאד 1-3 דקות
לאחר הטיגון שמים על ניר סופג !!
להגיש בצלחת ובשביל הטעם הטוב לסחוט לימון והרבה לפני שאוכלים
הכי חשוב לא לטגן לזמן ממושך יותר מ 3 דקות וזה המקסימום אחרת הקלמרי הופך לגומי
בשביל דבר כזה עדיף לטגן בתוך מסננת ( כמו זו של הצ'יפס ) ולהוציא במכה אחת !!
זה המתכון הקל ביותר...אנסה לסחוט מהבוסית עוד מתכון שמכינה עם רוטב ..משהו טעים מאד !!
תודה מאמון אין על קלמרי מטוגן  אם אני מחליט שהולך על דיג קלמרי לצורך מאכל, יש הכנות מיוחדות. שמעתי שאסור להשאיר אותו בחוץ ושצריך לקחת קרח ומיד להכניס אותו .... יש בזה משהו או אפשר גם בלי תודה:)
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 4812
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
 |
|
|
כטורף על לכלל פירות ים אתחיל עם המתכון הכי קל שיש ...טבעות קלמרי מטוגן !!
נתחיל עם זה וכמו בכל דבר אחר בעולם עדיף טרי על קפוא
לאחר שחותכים לטבעות רוחצים ומסננים ממים .. בזמן סינון יש להוסיף לימון שלם חתוך לפרוסות
קטנות לערבב עם הטבעות ולשמור במסננת !!
בצד מכינים תערובת של קמח ומלח ..ולאלה שאוהבים חריף קצת פפריקה
לאחר שהקלמרי מסונן היטב מכניסים לתוך הקמח ומערבבים היטב
שמן רותח כבר מוכן מכניסים את הטבעות וטיגון לזמן קצר מאד 1-3 דקות
לאחר הטיגון שמים על ניר סופג !!
להגיש בצלחת ובשביל הטעם הטוב לסחוט לימון והרבה לפני שאוכלים
הכי חשוב לא לטגן לזמן ממושך יותר מ 3 דקות וזה המקסימום אחרת הקלמרי הופך לגומי
בשביל דבר כזה עדיף לטגן בתוך מסננת ( כמו זו של הצ'יפס ) ולהוציא במכה אחת !!
זה המתכון הקל ביותר...אנסה לסחוט מהבוסית עוד מתכון שמכינה עם רוטב ..משהו טעים מאד !!
תודה מאמון אין על קלמרי מטוגן  אם אני מחליט שהולך על דיג קלמרי לצורך מאכל, יש הכנות מיוחדות. שמעתי שאסור להשאיר אותו בחוץ ושצריך לקחת קרח ומיד להכניס אותו .... יש בזה משהו או אפשר גם בלי תודה:) תודה מאמון אבל זה הכי חשוב לא לטגן לזמן ממושך יותר מ 3 דקות וזה המקסימום אחרת הקלמרי הופך לגומי לא הכי חשוב . הכי חשוב זה להזמין חבר לטעימות זה מה שחשוב !
|
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
 |
|
|
כטורף על לכלל פירות ים אתחיל עם המתכון הכי קל שיש ...טבעות קלמרי מטוגן !!
נתחיל עם זה וכמו בכל דבר אחר בעולם עדיף טרי על קפוא
לאחר שחותכים לטבעות רוחצים ומסננים ממים .. בזמן סינון יש להוסיף לימון שלם חתוך לפרוסות
קטנות לערבב עם הטבעות ולשמור במסננת !!
בצד מכינים תערובת של קמח ומלח ..ולאלה שאוהבים חריף קצת פפריקה
לאחר שהקלמרי מסונן היטב מכניסים לתוך הקמח ומערבבים היטב
שמן רותח כבר מוכן מכניסים את הטבעות וטיגון לזמן קצר מאד 1-3 דקות
לאחר הטיגון שמים על ניר סופג !!
להגיש בצלחת ובשביל הטעם הטוב לסחוט לימון והרבה לפני שאוכלים
הכי חשוב לא לטגן לזמן ממושך יותר מ 3 דקות וזה המקסימום אחרת הקלמרי הופך לגומי
בשביל דבר כזה עדיף לטגן בתוך מסננת ( כמו זו של הצ'יפס ) ולהוציא במכה אחת !!
זה המתכון הקל ביותר...אנסה לסחוט מהבוסית עוד מתכון שמכינה עם רוטב ..משהו טעים מאד !!
תודה מאמון אין על קלמרי מטוגן  אם אני מחליט שהולך על דיג קלמרי לצורך מאכל, יש הכנות מיוחדות. שמעתי שאסור להשאיר אותו בחוץ ושצריך לקחת קרח ומיד להכניס אותו .... יש בזה משהו או אפשר גם בלי תודה:) תודה מאמון אבל זה הכי חשוב לא לטגן לזמן ממושך יותר מ 3 דקות וזה המקסימום אחרת הקלמרי הופך לגומי לא הכי חשוב . הכי חשוב זה להזמין חבר לטעימות זה מה שחשוב !  יצחק נדב לנו איזה מתכון  פעם כשהייתי בסדרת פגישות בעמאן - ירדן החבר שהיה איתי הזמין ראשי קלמארי מצופים קמח ומטוגנים... האמת בהתחלה חששתי להזמין כזה כי עמאן לא יושבת ממש על החוף, אבל טעמתי. ללא ספק היה מדהים.
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 4812
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
אייל חלש אני בקלמרי לכן מעדיף לקבל הזמנה .
האם נסתה ממצרכים אשר בהסג ידך .
1 קלמר עיגולדים
1 לימון מחולק ל 2 חצי ראשון להוריק קליפה ולחתוך לעיגולדים ולאחר מכן לחצי עיגולד .
חמאה למחבת. מחקה מתחממת {אש נמוכה כדי לא לשרוף החמאה .
מתי מתחממת להכניס חצאי עיגולדים ולהמתין קמעה
להזליף מהחצי השני מיץ למחבת ואת הקלמרי מלח פלפל 1-3 דקות להוציא ויאמי לא להמתין הרבה .
את העיגולדים לימון לא ממליץ לאכול {יש שאוהבים יש שמר להם .} מנה שניה חובה לשטוף את המחבת.
המידה ויש לך בעיה עם השטיפה קח המחבת לרפי . נראה כי התגבר על בעית השוטף כלים שלו
ולא לשכוח את המוטו לגבי הכנת קלמרי הכי חשוב זה להזמין חבר לטעום
|
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
הודעות: 9829
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
אייל חלש אני בקלמרי לכן מעדיף לקבל הזמנה .
האם נסתה ממצרכים אשר בהסג ידך .
1 קלמר עיגולדים
1 לימון מחולק ל 2 חצי ראשון להוריק קליפה ולחתוך לעיגולדים ולאחר מכן לחצי עיגולד .
חמאה למחבת. מחקה מתחממת {אש נמוכה כדי לא לשרוף החמאה .
מתי מתחממת להכניס חצאי עיגולדים ולהמתין קמעה
להזליף מהחצי השני מיץ למחבת ואת הקלמרי מלח פלפל 1-3 דקות להוציא ויאמי לא להמתין הרבה .
את העיגולדים לימון לא ממליץ לאכול {יש שאוהבים יש שמר להם .} מנה שניה חובה לשטוף את המחבת.
המידה ויש לך בעיה עם השטיפה קח המחבת לרפי . נראה כי התגבר על בעית השוטף כלים שלו
ולא לשכוח את המוטו לגבי הכנת קלמרי הכי חשוב זה להזמין חבר לטעום
אהבתי את המוטו 
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הודעות: 1884
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
יש לי דווקא מתכון שלי שהוא העתק של השרימפסים בשמנת. פשוט לבשל את הקלמארי בתוך חמאה שמנת והרבה שום לבשל לפחות 10 דקות וזה אחרי שהרוטב רותח. ממליץ מאוד להתעלל בקלמארי לפני דהיינו לקחת כף עץ ולהרבית לו טוב טוב שיתרכך. בתאבון
|
-------------------------------
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
יש לי דווקא מתכון שלי שהוא העתק של השרימפסים בשמנת. פשוט לבשל את הקלמארי בתוך חמאה שמנת והרבה שום לבשל לפחות 10 דקות וזה אחרי שהרוטב רותח. ממליץ מאוד להתעלל בקלמארי לפני דהיינו לקחת כף עץ ולהרבית לו טוב טוב שיתרכך. בתאבון
 לא יכולת להתאפק.... להזכירך חמודי, פה אתה על תקן השוטר הרעב לא השוטר הרע.
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5047
|
|
קבלו 2 מתכונים מהספר של אורי בורי קלמרי על הפלנצ'ה למנה אחת 250 גרם קלמרי 1 כף שמן זית מלח גס מיץ מחצי לימון קטן אופן ההכנה מחממים היטב את הפלנצ'ה. מורחים על הקלמרי מעט שמן זית וזורים מעט מלח גס. כשהפלנצ'ה חמה מאוד מפזרים בתוכה את הקלמרי,ולא מערבבים. חשוב להקפיד שכל הקלמרי יגעו בתחתית הפלנצ'ה. צולים דקה,מערבבים קלות,ולא נוגעים בהם כדקה. מסירים מהאש מניחים על צלחת הגשה ומזליפים את מיץ הלימון. ומגישים מיד.
בתיאבון
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5047
|
|
קלמרי מטוגנים ל 4 מנות 1ק"ג טבעות קלמרי (אפשר לקנות קפואים ופרוסים) 1 כוס קמח 1 כוס מיץ לימון 2 כפיות מלח 1כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית שום 1 כפית זעתר שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה מערבבים כפית מלח אחת ואת הפלפל,השום והזעתר,במיץ הלימון. טובלים את טבעות הקלמרי במשרת הלימון והתבלינים ומשרים ל 3 דקות בערך. מוציאים את הקלמרי מהמשרה ומניחים במסננת,כדי לסנן את הנוזלים המיותרים. מעבירים את הקלמרי לכלי עם מכסה ובו הקמח וכפית נוספת של מלח. מכסים במכסה ומנערים היטב עד שכל הקלמרי מצופים בשכבה דקה של קמח. מעבירים את הקלמרי למסננת בעלת חורים גדולים- מקפידים שתהיה יבשה לחלוטין-ומנערים את שאריות הקמח. בינתיים מחממים את השמן לחום של 180 מעלות בצ'יפסר או בסיר ששוליו גבוהים. (כדי שהשמן לא יגלוש שמכניסים את הקלמרי) מכניסים את הקלמרי בזהירות לשמן -כ 100 גרם בכל פעם, כדי שהשמן לא יתקרר,שכן אז הקלמרי יתבשלו ולא יטוגנו. מטגנים את הקלמרי עד שהם מוזהבים קלות ומוציאים באמצעות מסננת. מניחים לשמן לנטוף. מגישים מיד בתוספת רטבים שונים,לטעמכם. בתיאבון
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5047
|
|
 |
|
|
קבלו מתכון קצת יותר מורכב ושדורש יותר זמן הכנה מהספר של אהרוני המטבח הצרפתי מצרכים 6 מנות 1/2 ק"ג שרימפס קטנים ,קלופים ומנוקים 25 קלמארי בגודל 12 ס"מ 1 שקית פטריות יער יבשות(25גרם) 30+30 גרם חמאה 4 בצלים ירוקים- החלק הלבן בלבד קצוצים דק 2 שיני שום,קצוצות מלח פלפל שחור,טחון טרי 1 כף טרגון,קצוץ דק 3 כפות פטרוזיליה,קצוצה 1/4 כוס יין לבן יבש 1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה קוצצים את השרימפס גס,ומעבירים לקערה. שומרים את 12 הקלאמרי היפים ביותר,ואת השאר קוצצים דק ומעבירים לקערת השרימפס. משרים את הפטריות היבשות במים חמים לחצי שעה. מסננים, ושוטפים מהחול,קוצצים דק ומעבירים לקערת השרימפס. מחממים במחבת 30 גרם חמאה,ומאדים את השום והבצל עד שהם מתרככים. מוסיפים את תוכן הקערה,מלח,פלפל,טרגון ופטרוזיליה,ומערבבים כדקה-מקפידים שלא לטגן יותר מידי. מוצאים מהמחבת. מוסיפים למחבת את היין,מקרצפים את תחתיתה בכף עץ,ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים 3-5 דקות. מחזירים את השרימפס והקלאמרי למחבת, ומבשלים כדקה. מוציאים ומצננים לגמרי. ממלאים את הקלאמרי השלמים בתערובת השרימפס, אך משאירים את הסנטימטר האחרון ריק. (כדי שבעת הבישול המילוי לא יגלוש). מחממים במחבת את יתרת החמאה,ומטגנים את הקלאמרי הממולאים 3-4 דקות,והופכים מידי פעם. מגישים עם רוטב חמאה לבנה,או עם רוטב שרימפס.
אפשר להכין את רוב המנה זמן רב מראש(אפילו יום לפני)ואת הבישול הסופי ממש לפני ההגשה.
בתיאבון
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|
|
|