פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   אם תיקראו תדעו - אם תגיעו תשפיעו - סוספסוף - שמירת המגוון הביולוגי בים התיכון |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: אם תיקראו תדעו - אם תגיעו תשפיעו - סוספסוף - שמירת המגוון הביולוגי בים התיכון (נקרא 1408 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
סופסוף יצא לדרך הפרוייקט הים תיכוני הראשון של החלה"ט. כל השבוע שעבר הוקדש לעיניין. כנסו לקישור ועיינו בפרטים. >>>> http://www.teva.org.il/?CategoryID=881&ArticleID=8306וגולת הכותרת מבחינתנו הייתה סדנת מומחים -+ 80 איש, שהתקיימה ביום שלישי שעבר כמעט כול המוזמנים הגיעו: אגף הדייג, חוקרים ישראלים, קומץ סימלי של דייגים, כלכלנים, אנשי ממלשל, מומחים מחו"ל מר גווילי, ואנוכי. כולם הגיעו מתוך דאגה וכוונה לשפר את החי הימי (לפחות כך כולם הצהירו, ואפילו פקידי אגף הדייג שהודחו וסרחו, הופיעו ונשאו דברי פתיחה). אך...מי ולא הגיע? >> אנחנו !!! נציגינו ומנהלי פורומים שאמונים על קהילות הדייגים הכי גדולות והכי מסודרת באינטרנט שהן גם הכוח האלקטורילי הכי גדול בתחום צריכים להגיע למפגשים הללו, אני רוצה להאמין שהם לא הגיעו בגלל "תיסמונת של הענק הרדום". מה שבטוח זה שיעשו במיסגרת הנוכחית והחדשה מהלכים וינקטו פעולות לגבי שינוי החקיקה והאכיפה (הם קיבלו תקציב של שש ספרות-מתורם פרטי-לכן הם מחוייבים לשינוי - ולכן שינויים אכן יתרחשו - ושלא יהיה לכם לספק או פיקפוק - ואם תשתתפו גם תשפיעו על השינויים). על הכנס (שנימשך שבוע שלם אך ביום שלישי האחרון היה השיא של התכל"ס ("סדנת מומחים ומעיין שולחן עגול") רוב הקולות בכנס היו קולות שפויים, אך היו גם קולות שרוצים לתת לדייגים מיקצועיים לדוג בשמורות ולהגביל ממינים שיותרו רק לדייג של המיקצועיים (אגף הדייג), ומצד שני היו גם קולות לכוון של הפסקת הדייג לגמרי (הירוקים האורתודוכסים), היו הצהרות מעל הבמה, של חוקרים בעלי השפעה שלא רוצים שום שיהיו שום תקנות עד אשר לא יחקרו את כל מה שאפשר על הים (גם אם הוא ימות עד אז), אבל בעיקר נישמעו קולות שפויים: הקולות הכי שפויים היו של המומחים בינלאומיים שראו את מה שעומד בפנינו, וטיפלו בהרבה מיקרים דומים של דייג יתר בכמה וכמה מדינות בעולם. כל המומחים הללו אומרים שצריך להתחיל בפיקוח במיידי, ושהשיפור יהיה מהיר מאוד וברור תוך שנתיים, ואף פחות!!!!. ובנוסף הם כולם אמרו שחייבים לערב במהלך את הדייגים הספורטיביים, שנציגיהם כאמור הוזמנו אך לא הופיעו. עדיין לא מאוחר, אבל למה לדחות למחרותיים את מה שאפשר לעשות מחר kiss1אין ספק שיש חקלאים ומגדלי דגים שלא רוצים שיהיו בים הרבה דגים, שפוחדים שכשהים יחזור להיות שופע, כפי שהמומחים מחו"ל צופים שיהיה מייד עם החלת פיקוח, תיהיה להם תחרות בשוק לדגי הבריכות והחקלאות - מלבד האדישות שלנו הם האתגר הכי גדול שלנו - והם אלו שמנהלים את הדברים היום, וזאת למרות ששר החקלאות הדיח אותם - הם לא מרפים, ולא מוותרים על מה שלא שייך להם, ואם לא נקח את הגורל שלנו ביידיים הם ימשיכו לנהל אותנו ואת החי הימי שגוסס תחת הנהלתם. ו אולי אפשר להציע למגדלי הדגים שאנו הדייגים הספורטיביים ננהל את החקיקה בתחום של בריכות הדגים. בדיחה , נכון?, אבל גם זה שהם מנהלים אותנו זאת בדיחה. כואבת. היום, אתם מהווים את הכוח הכי גדול בארץ עם האינטרס הכי גדול לכך שישארו חיים בים התיכון. ואם ישדדו לכם את הים כי ישנתם, ולא הגתעם לפחות לפגישות להשמיע את קולכם - סימן שאתם לא ראויים לים הזה! כדי להיות ראויים לדגים שאתם תופשים אתם צריכים להזיז תתחת ולהשפיע. ועכשיו יש איפה להשפיע. אל תמשיכו לישון. תתעוררו.
ושוב הנה הקישור לדף שעוסק בים התיכון באתר של החברה להגנת הטבע http://www.teva.org.il/?CategoryID=881&ArticleID=8306
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אנדריי, הפעם אהבתי את הצורה בה התבטאת והצגת את הדברים ומסכים איתם לגמרי.
גם אני בתור דייג, איש טבע (וגם איש של החברה להגנת הטבע) ועוסק במחקרי טבע מרגיש פספוס שלא הגעתי . מרגיש את זה בעיקר עכשיו אחרי קריאת דבריך. מקווה שבהזדמנות הקרובה אוכל להיות נוכח אני ועוד אחרים מקרב חבריי הדייגים.
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ראשית אנדריי, טוב לשמוע שיש התחלה של כוונות טובות...
לא זכור לי שמישהו הזמין אותנו....
בכל מקרה, נהדר ששיתפת ויש לי גם חדשות בשבילך: אין לנו כוונה לצפות מהצד....
יתרה מזו, אם חושבים שם כמה מניפולטורים- שהם יחסמו את הדייגים הספורטיביים ויותירו את הים לחסדי השוחטים המסחריים, טעות קשה בידי מי שכך חושב.
נדבר בקרוב בטלפון, זה תמיד נחמד- אך הפעם מתחייב....
|
|
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
יתרה מזו, אם חושבים שם כמה מניפולטורים- שהם יחסמו את הדייגים הספורטיביים ויותירו את הים לחסדי השוחטים המסחריים, טעות קשה בידי מי שכך חושב.
נכון רפי , הגיע הזמן לאחד שורות והנה מגיעה בזדמנות אמיתית לאגד את כל הדייגים החובבנים בארץ תחת המטרה המשותפת . אנדריי - תודה ענקית על כל מה שאתה תורם לתחום , קצת קשה לי (מרוץ החיים  ) לתרום פיזית ולהגיע לאירועים האלו (אני בטוח שיש עוד הרבה דייגים כמוני )אבל אם יפתח חשבון בנק מסודר שבו תאוגד הפעילות אני אשמח לתרום לעניין . תמשיך כך אתה באמת מחמם לי את הלב  דניאל
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ליחצו על הקישורים מהעיתונות. הכל כתוב שם. >>>> 1. ההדחה והאישום והחסינות לחושף שחיתויות באגף הדייג2. עוד כתבה בעיניין ההדחה והמחדלים באגף הדייג3. דייגים טבריינים זועמים על כך שמגדלי הדגים מנהלים אותם4. בעתון כלכליסט5. עוד דייגים מהכינרתיקירי....המוניפולטורים כבר הציגו קבלות, לכן הים ניראה כמו שהוא ניראה. זכור שהמיסחריים גם מפסידים מהיעדר הפיקוח. היחידים שמרוויחים ממנו אלו החקלאים, אין דגים בים אז דגי החקלאות בלי תחרות. והחקלאים הם אלו שמנהלים היום את הענף ע"פ חוק. כלומר אלו שמנהלים מרוויחים כלכלית לההזנחה. אולי אפשר להציע למגדלי הדגים שאנו הדייגים הספורטיביים ננהל את החקיקה בתחום של בריכות הדגים. בדיחה , נכון?, אבל גם זה שהם מנהלים אותנו זאת בדיחה. כואבת.אתה בטח מכיר את הסיפור: אורן סונין, שאחראי על הדייג, קיבל הגנה בתור חושף שחיתויות בתוך אגף הדייג לכשחשף מיסמכים וצ'קים לקשר הכלכלי שבין מגדלי הדגים והנהלת אגף הדייג, ולמרות שראש אגף הדייג הודח ע"י מנכל מישרד החקלאות ומבקר המדינה, אך נישאר במישרה הוא נשא שם דברים בפתיחת הכנס כמי שאחראי על הים התיכון. זה בידיוק כאילו שהסנדק של המאפייה שכבר הורשע, ינאם בכנס הפתיחה למילחמה בפשיעה.[/b] ועכשיו זה שאחראי על החקלאות הימית מיועד לקבל את מישרתו של אורן סונין--פיקוח על החי הימי והדייגים הימיים. רפי, אדם מודח נשא דברים בפתיחת הכנס.ולמה הוא נישאר במישרה? בגלל מנכ"ל מישרד החקלאות: אותו אחד שהדיח את אורן ואת חיים, ושנגדו אורן התלונן (אורן התלונן נגדו והוא הדיח אותו..), הוא גם זה שהשאיר את חיים בתפקידו. הוא הדיח אותם לאחר דוח המבקר וההנחתה של שרת החקלאות...אך משעבר זעם הוא השאיר את חיים בתפקידו....אתה יכול לומר במילים שלך למה? בקיצור רפי, הכושר המוניפולטיבי שלהם גדול משל כל אחד בסביבתינו. ובטח משיו יגיד לך שאני מתמרן אותך להתמודד עם האתגר.....
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 15, 2012, 09:24:22 AM על ידי אנדרי אהרונוב
|
|
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נושא חשוב ביותר!
אם אני לא טועה, הכנס הזה עלה 200 שקל כניסה. אישית אין לי את הכסף, את הזמן ואת המשאבים להגיע לכנס כזה.
אם היו מזמינים - הייתי עושה את כל המאמצים כדי להגיע.
שחיתויות כאלה ואחרות היו קיימות, יהיו קיימות וימשיכו להתקיים - השאלה היא מה אפשר לעשות מבחינת חקיקה כדי למזער את הנזק שלהן לים.
אישית, לא אכפת לי איזה קופון גוזר מי - כל עוד הים שלנו נשאר מוגן. מבחינתי שיתפוצצו עם כל הכסף שלהם, האגו, המעמד והפאסון - רק שישאר לי ים.
רק חקיקה בהקדם, הקצאת תקציבים לדייגים בתקופות אין-דיג, סגירת שמורות ימיות לכל אורך החופים (ולא רק בצפון, שם אנחנו חוזים בהצלחה שלהן) ופיקוח על כלי הדיג (גודל עין ברשתות בעיקר).
אם המצרים יכולים גם אנחנו יכולים.
כל פעילות, יוזמה, עמותה, קרן וגוף שיחרוט על דגלו שימור הדגה בים התיכון, בלי אינטרסים כלכליים - אני בפנים ביג טיים.
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
200 שח בשביל להיכנס זה הרבה.. היינו יכולים גם לעשות וואחד הפגנה מבחוץ. אבל לא ידענו מזה  חבל. איך מפרסמים את זה בפעם הבאה? תהיה פעם הבאה?
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|