בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  בלאגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בלייט
עמודים: 1 ... 3 4 [5] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: בלאגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בלייט  (נקרא 12491 פעמים) הדפסה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: בלאגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בלייט
« הגיב #60 ב- : ינואר 15, 2013, 10:48:43 AM »
סידס כבוד על התפיסות אחלה יציאה הלוואי שתהיה לפחות פעם בשנה יציאה כזאת  
אבל הבעיה שקשה ליפול על ימים כאלה וזה לא כי אין דגים או שאנשים כמו סידס תפסו 20 או 30 זרזירים
וגומרים את הים הבן אדם תפס אנטיאסים של קילו ועל זה קיבל על הראש מכמה אנשים שלדעתי לא בצדק ומחוסר מודעות למה שקורה אצלנו בארץ מבחינת חוסר פיקוח מוחלט ומחוסר רצון של הנוגעים בדבר לפקח בכלל על הדייג (כי הם שמים ז ... עלינו ועל כל הדייגים מקצועיים וספורטיבים יחד)
במסגרת העבודה שלי כל יום אני רואה את שלל הדייג של המכמורתנים (הטרולים)ואני רואה את הנזק שהם עושים ואחד הזנים שנפגעים קשה אלה האנטיאסים שכל עונה מייד אחרי ההשרצה נתפסים עשרות אלפי אנטיאסים של 100 גרם ומוסארים של 100 גרם וכך הטרולים עושים נזק גם לעצמם כי אחרי מכמה חודשים יכולים לתפוס את אותם דגים בגדלים יותר גדולים (אבל גם למכמורתנים אין הרבה ברירות יש להם משפחות לפרנס ולא יכולים להגיד לילדים שלהם אין לחם בבית בחודשים 8 _7 צריך לשמור על הדגה ! ואם אחד מהם רוצה לעצור את הדייג בחודשים האלה השני לא רוצה ולזה צריך גוף ממשלתי לדאוג וזה אגף הדייג שבעבר הדבר הזה התבצע וחלה התאוששות רצינית של הדגה בארץ וזה לא עלה הרבה כסף למדינה כל מכמורתן קיבל 60000 שקל לחודשיים פיצוי סך הכל עולה למדינה 3 מליון שקל לשנה לעשות לנו פיקוח שיאושש את הים שלנו
אבל בשנה השניה אגף הדייג הודיע שאין תקציב שזה מצחיק אין למדינה 3 מליון שקל לתת לדייגים שיעצרו חודשיים בשנה ולדאוג להתאוששות הדגה  עצבן
בקיצור במקום להפנות את כעסנו למשרד החקלאות ואגף הדייג שלא רואים אותנו ממטר מחפשים את סידס ועוד כמה דייגים שנפלו על יום נדיר עם הרבה תפיסות שלדעתי זה לא צודק (ויש שיאמרו הדגים הם הבונוס והולכים לים בשביל להירגע וזה נכון ליציאה שתיים בלי דגים אבל עם יצאות ללא דגים לא מכיר דייג שישאר רגוע וימשיך לצא קבוע לדייג ולכן יש ימים יפים עם דגים שתמיד זוכרים ונותנים לנו להמשיך לדוג ןלקוות שניתקל בימים כאלה בשנית)
שתהיה לכולנו שנה טובה בריאות פרנסה והרבה דגים בירה

זו התגובה שמסגולת להכניס קצת לפרופוציות את כל הדיון לדעתי.

גם תגובתו של רפי בעניין הטרולים.

סידס, אחלה יום, אחלה דגים, אינשאללה יהיה לכולנו יותר מיום אחד כזה בשנה במקרה הכי טוב.

אצל הטרולים זה יום יום, וזה מה שמייבש את הים, שלא לדבר על החלק'ה שהם עושים לקרקעית הים

אבל למה שהשלטונות ידאגו לפרנסתם של הטרולים בחודשי הרבייה?

"רחוק מהעין- רחוק מהלב".

את האיילים והצבאים וכו' שרואים מקפצים על היבשת - אותם נשמור מכל משמר.

אבל מתחת לים... זה מעניין אולי את זיקני הסרטנים, במקרה הטוב יפגינו כמה סבידות...

אלא אם יום אחד יבוא מישהו ויוכיח מחקרית ששיקום הים שווה למדינה, מבחינה כ-ל-כ-ל-י-ת.

זה מה שיכול לגרום למדינה להפנים, שבפוטנצאיל שלה לא רק לייבא דגים, אלא גם לייצא.

או אז, יתעוררו כל השופונים...

כי "הכסף- יענה את הכל".

ופתאום יהיה תקציב שמן מאוד לדייגי הטרולים בחודשים הנ"ל.

כל הכבוד לכולם על שמירת הכבוד של כולם בדיון

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 ... 3 4 [5] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!