אופן ההכנה לבניית "המטקה" הינו מניסיוני וידע שצברתי במהלך השנים האחרונות ואינו בא להחליף או לשנות
שיטות ודרכים אחרות.
בדייג מהסוג הזה ישנם כמה כללים והערות חשובותשעליהם אסביר ואפרט בהמשךשלא כמו דייג בזירזור או גיגיינג
אנו משתמשים לרוב בפיתיון חי כמו סבידה דג טרחון או קלמר טרי הנחשבים למעדן לאנטיאסים את הפיתיון החי אנו תופסים ומשאירים חיים עם דלי מים ומשאבת חמצן אך תחילה נתחיל בהכנת המטקה ולשם כך נתצתרך מספר פריטים
המוצרים הדרושים:
קרש חיתוך לסלט בגודל סנטדרטי רצוי מפלסטיק קשיח
חוט ניילון בעובי 1.6 מ"מ {על מטקה אחת מספיקים 200 מטר של חוט}
משקולת במשקל שנע בין 170-200 גרם
סביבל של 80-150 ליברות
1.5 חוט בד 80-150 ליברות {עולה בחניות הדייג שקל 1 למטר}
3 קרסים מספר 1
אופן ההכנה
על מנת שנתחיל לגלגל את החוט שלנו על המטקה נקדח תחילה 2 חורים מקבילים במרכז קרש החיתוך{המטקה}
נשחיל את קצה החוט לחור נוציא דרך החור השני ונבצע קשירה חזקה ונתחיל לגלגל כשנסיים את גלגול החוט נשחיל
את קצה החוט למשקולת ונקשור אל הסביבל
עכשיו הגענו אל שלב קשירה והכנת הקרסים שאותו נבצע בשני שלבים:
בשלב הראשון ניקח חוט בד באורך 80 סנטימטר ונקשור קרס אחת לקצהו
ניקח עוד חתיכה של 40 סנטימטר חוט בד ואליה נקשור 2 קרסים אחד בכל קצה
שלב ב- עכשיו כשיש לנו חוט ארוך עם קרס קשורה בקצה ועוד חוט קצר בעל 2 קרסים
אנו נחבר את החוט הקצר בעזרת קשירה אל החוט הארוך ונבצע קשירה של קצה החוט הארוך לסביבל
הערות והארות חשובים
יש לוודא כי החור במשקולת רחב מספיק על מנת שמשקולת שלנו "תרוץ על החוט האנטיאס הינו דג חשדן וכשיש איזושהיא התנגדות הוא מקיא "ופולט את הפיתיון
עובי החוטשאני משתמש הוא 1.6 מ"מ יש שסבורים כי גם עובי של 1.4 מספיק אבל אין אנו יודעים איזה משקל
גודל או סוג של דג{מחק את המיותר}יתקפו את המטקה וחכמנו אמרו פעם כי אין חכם כבעל ניסיון ולי כבר נקרעו
תוך כדי מלחמה עם דגים חוטים של 1.4 מ"מ{איך יש בי צביטה רק על המחשבה של כמה דגים שברחו לי}
הדבר האחרון הם הקרסים יש להשתמש בקרסים מיוחדים {אני משתמש במספר 1}חדים וחזקים דיים
לא להתעקם ולהיתיישר בזמן אמת ועקב כך הדג יכול לברוח
לסיום אני מקווה כי הדברים שכתבתי יעזרו לכם תודה ובהצלחה לכולם