ראשית,
גם גמברי "רגיל" יש בו יותר מסוג אחד...
בכל אופן,
הקריסטל יקר יותר ונחשב משום מה כפתיון מועדף על הדגים יותר מגמברי "רגיל".
הקריסטל מופיע גם בגדלים גדולים יותר- והמחיר בהתאם יקר יותר ככל שהגמברי גדול יותר...
לדעתי הוא גם יושב יותר חזק על הקרס- פחות "רך" ופחות "מתפרק".
איפה משיגים?!
בשוק ברוב החנויות בהן מוכרים דגי מאכל...
יש גם חנויות למכירת ציוד דיג שהחלו למכור גמברי וקלמארי קפואים...
עד כמה שאני זוכר דווקה הגמברי האדום הוא מגיע בגדלים יותר גדולים
מבחינת איכות הפתיון לפי דעתי הם באותו רמה
הבשר של הגמברי קריסטל יותר צמיגי מה שנותן לו את האפשרות לשבת יותר טוב על הקרס
ולכן את הגמברי האדום ממליכים אותו במלח גס כדי להוציא ממנו קצת נוזלים ולעשות אותו צמיגי יותר