פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   עם איזה ריגים אתם עובדים בדיג חופי? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עם איזה ריגים אתם עובדים בדיג חופי? (נקרא 3269 פעמים) |
הדפסה |
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
נפתחו דיונים כאלה בעבר , אבל מעניין לשמוע עוד אנשים.
בפתיונות לא גדולים כמו גמברי שלם או סרדין אני עובד בעיקר עם אורפה (URFE) ריג. לגומברים עובד עם פולי ריג עם כבל פלדה .(אזור חולי) בים גלי עובד עם wassex בלי קרס תחתונה ,רק קרסים מעל המשקולת מהסיבה שהקרס התחתונה מסתבכת בים עובד. בכל המקרים למעט האחרון אני עובד עם תלאי קרס ארוך (1.5-2.5)
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 11, 2020, 01:19:55 AM על ידי Max
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דיון מעניין, מקס. ממתין לשמוע תגובות. דרך אגב, כדאי ומומלץ להוסיף שרטוטים, תמונות או סרטונים שמסבירים איך נראים הריגים, מכיוון שרוב הדייגים לא מכירים את שמות הריגים או לפעמים משתמשים בשמות שונים לתיאור אותו הריג...
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
כבר הרבה זמן לא יצאתי לדייג חוף אבל זה הריג הקבוע שלי
מקל --------------קרס-----קרס------קרס----סביבל-משקולת--סיליקון בולם----קרס
|
-------------------------------
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
מחר אתן את שלי לבנתיים בחודשים יולי אוגוסט נהנים ממה שהכנרת מציעה מהסיבה שבים אין כלום ושום דבר
החום והאצות הורגים את הדייג בים פלוס אצות
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 11, 2020, 21:28:27 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
מחר אתן את שלי לבנתיים בחודשים יולי אוגוסט נהנים ממה שהכנרת מציעה מהסיבה שבים אין כלום ושום דבר
החום והאצות הורגים את הדייג בים פלוס אצות
צודק תקופה חלשה עכשיו, עוד חודש צריך להיות טוב
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
דג מטרה שווה גודל פיתיון וקרס
אורך תלאי לקרס משתנה עם תוספת הצפה ומצב ים ועומק מקום הדייג
לגומברים טרכונים אפשר עם אורפה ,או פולי ריג או נקודה על הראשי למי שעובד
עם משקולת טליה,
יש שיעדיפו אורפה לגומברים , אישית עובד עם פולי ריג מהסיבה שהראשי שלי בד מה שמשפיע לרעה
עם הדג הזה בריג רגיל
לטרכון עובד עם אורפה הרבה סרגוסים נהתפסו לי עם פולי ריג ופיתיון תולעת . אפשר עם הצפה או בלי
למרמירים נקודות מעל המשקולת
בעבודה עם נקודות לתלאי מעל המשקולת מעדיף נקודה אחת עם תלאי הרוך
לקחת בחשבון תוואי הדייג שמשתנה לפי סוג התוואי , אישית דג בעיקר בחולי נטו
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 12, 2020, 19:28:50 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
דג מטרה שווה גודל פיתיון וקרס
אורך תלאי לקרס משתנה עם תוספת הצפה ומצב ים ועומק מקום הדייג
לגומברים טרכונים אפשר עם אורפה ,או פולי ריג או נקודה על הראשי למי שעובד
עם משקולת טליה,
יש שיעדיפו אורפה לגומברים , אישית עובד עם פולי ריג מהסיבה שהראשי שלי בד מה שמשפיע לרעה
עם הדג הזה בריג רגיל
לטרכון עובד עם אורפה הרבה סרגוסים נהתפסו לי עם פולי ריג ופיתיון תולעת . אפשר עם הצפה או בלי
למרמירים נקודות מעל המשקולת
בעבודה עם נקודות לתלאי מעל המשקולת מעדיף נקודה אחת עם תלאי הרוך
לקחת בחשבון תוואי הדייג שמשתנה לפי סוג התוואי , אישית דג בעיקר בחולי נטו
תודה על השיתוף כתבת שאתה מעדיף פולי ריג ולא אורפה לגומברים כי אתה עובד עם בד, תוכל להסביר למה? גם אני עובד עם בד אם זה מטעמי שקיפות ונראות, הרי שוק לידר פותר את הבעיה לא?
|
|
|
|
|
כל תקופה והפיתיון שלו, כרגע כדי למשוך את הטורפים קרוב עדיף לעבוד עם פיתיון טרי ביותר או חי. ריג פחות חשוב כל עוד שאתה מזהה את מה שהדגים מחפשים ובאיזה גבהים (מציפים וכו) אין בעיה. המושג אין דייג לא קיים יש דגים קטנים חיים על הקרס שלך זה אומר שאין טורפים. ועשית את המירה כדי לעלות את הסיכוי שלך לדג. חשוב הרבה יותר ללמוד את מבנה החוף מאשר ריג או ציוד כזה או אחר... בהצלחה הלל
|
|
|
|
|
האמת שלא יוצא לי לדוג הרבה עם פתיונות כבר כמה שנים למרות שאני מחזיק 2 סטים לאינטיאס ועוד כמה חכות של מרינר וצ'מפיון, תמיד הייתי משתמש בריג די פשוט והיה עובד לי: מקל -----------------משקולת-חרוז סיליקון-סיכה100LB + (תלאי) סביבל--לידר 0.60--------קרס----קרס
|
|
|
|
|
לרוב אני עובד עם שני קרסים מעל המשקולת, כמובן במרווח ביניהם על מנת שלא ייסתבכו אחד בשני. מתחת למשקולת מוסיף קרס. אם הקרקעית סלעית מאוד או שיש ים עובד חזק- מוריד את הקרס מתחת למשקולת כיוון שהוא נוטה להסתבך עם שאר הריג
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מזמן לא זרקתי מהחוף... אז לפחות יש כאן את המידע אם אחזור לזה....
יחד עם זאת, לטעמי, הריג צריך להיות פונקציה של דג המטרה וסוג הקרקעית (סלעית או חולית)... מניח כי ריג למרמירים על קרקע חולית - לא יהיה דומה לריג שמכוון לטרגט גומבר...
|
-------------------------------
|
|
|
|
מזמן לא זרקתי מהחוף... אז לפחות יש כאן את המידע אם אחזור לזה....
יחד עם זאת, לטעמי, הריג צריך להיות פונקציה של דג המטרה וסוג הקרקעית (סלעית או חולית)... מניח כי ריג למרמירים על קרקע חולית - לא יהיה דומה לריג שמכוון לטרגט גומבר...
בוודאי רפי היקר. אם לצורך העניין אני "מגרד" את הסלע וזורק לחול שצמוד לו, בהנחה ואחפש סרגוסים, מרמירים ושאר הדגים הקטנים- אשים קרסים מעל המשקולת וקרס בודד מתחת למשקולת. באותה הנקודה בדיוק- אם ארצה גומבר- אשים כבל פלדה בודד מתחת למשקולת וללא קרסים מעל (אגב ניסיתי בעבר לזרוק מקל כשלמטה כבל לגומבר ולמעלה ריגים "קלים" לסרגוסים וכ'ו.. מעולם לא עבד לי. זרקתי בנפרד מקל לגומבר ומקל לדגים רגילים, עובד כמובן, אך ביחד לא). כמובן פתיונות בהתאם לכל קרס. אגב יש כאלה ששמים גם 3 קרסים מעל המשקולת לגומברים וטרחונים כשלמטה יש משקולת סחף. פחות מתחבר לזה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|