בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  צעצועים חדשים מבית הובי
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: צעצועים חדשים מבית הובי  (נקרא 3298 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

צעצועים חדשים מבית הובי
« ב- : ינואר 15, 2021, 06:07:22 AM »
https://youtu.be/j_cJWAV5Y20

כבר תקופה מסויימת אני חושב לעבור מקיאק קשיח לסאפ מתנפח. מאוד אוהב את הקשיח אבל שונא פקקי תנועה ודרכי גישה קשות למים. פה בברזיל יש הרבה משניהם. הרעיון הוא לצמצם בציוד דיג ולהעמיס הכל על האופנוע.
החיסרונות העיקריים הם השארת האופנוע לבד בשטח וחוסר בפדל. טוב אז עכשיו הובי ביטלו לחלוטין את אחד החסרונות...
עדיין מתלבט, בעיקר מפני שהשבוע כשיצאתי לדוג, ניסו לגנוב לי את הרכב כאשר השארתי אותו במקום שחשבתי שהוא בטוח. גשם מטורף כנראה גרם לגנבים לוותר, למזלי. קשה לי להירגע ביום דיג כאשר אני דואג לאופנוע, זה כלי הרבה יותר גניב.
בכל מקרה, יקח זמן עד שזה יגיע לברזיל וגם ככה הייתי מעדיף שהמוצר יכנס קצת לשוק כדי לדעת כמה הוא עמיד ויעיל.
ארבעה דגמים חדשים של ״קיאקים / סאפים״ מתנפחים. כולם באים עם מערכת מיראז׳ ג׳י טי קיקאפ ללא רוורס. רוחב מטר ומעלה, משקל קל, טכנולוגית דרופ סטיץ׳ שדיברתי עליה בעבר, ועוד.
שמתי עיניי על דגם itrak11.

<a href="https://www.youtube.com/embed/j_cJWAV5Y20" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/j_cJWAV5Y20</a>
עריכה אחרונה: יוני 09, 2021, 00:07:01 AM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

בעניין: צעצועים חדשים מבית הובי
« הגיב #1 ב- : ינואר 15, 2021, 10:41:23 AM »
נראה מאוד מגניב אני לא דג עם קייאק אבל מבין את החשיבות של נוחות בנשיאה של הציוד לים
ובישראל יש המון אנשים שאין להם מקום סביר לאחסון קייאק אז יכול להיות פתרון מוצלח
השאלה האמיתית היא עמידות החומר לסלעים ( בכניסה ויציאה מהמים  )
ומה קורה כאשר דמוי פוגע בו ( האם יש סיכוי לחור .... )
-------------------------------
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : ינואר 15, 2021, 12:45:59 PM »
נראה מאוד מגניב אני לא דג עם קייאק אבל מבין את החשיבות של נוחות בנשיאה של הציוד לים
ובישראל יש המון אנשים שאין להם מקום סביר לאחסון קייאק אז יכול להיות פתרון מוצלח
השאלה האמיתית היא עמידות החומר לסלעים ( בכניסה ויציאה מהמים  )
ומה קורה כאשר דמוי פוגע בו ( האם יש סיכוי לחור .... )
היו לי את אותן חששות כאשר בניתי את הקיאק השני שלי. הוא לא קיאק מתנפח אלא קיאק מתקפל אבל עשוי מאותו חומר. העמידות בסלעים גבוהה מאוד, אולי אפילו גבוהה יותר מאשר בקיאק קשיח.
הסכנה לחור בעקבות נעיצת קרס קיימת אבל זה לא קורה בכל כך קלות. גם אם זה קורה, זה משהו שמאוד פשוט וזול לתקן. הקיאק מגיע עם ערכת תיקון. בקיאק שלי יצא לי לתקן חור במים בלי לצאת אפילו מהקיאק. הלחץ בתאים הרבה יותר גבוה יותר מאשר בקיאק שלי אבל עדיין עומד על רבע מהלחץ בפנימית אופניים סטנדרטית. לחץ של 10 psi.
הובי מייצרת מתנפחים כבר יותר מעשור, גם מתנפחים עם פדל. השנה הם עשו שינוי דרסטי עם כל המתנפחים שלהם. הפסיקו לגמרי את הייצור של מתנפחים קלאסים שנראים כמו קיאק ועברו לייצר סאפים רחבים מאוד. הם עדיין קוראים לזה קיאק אבל זה הרבה יותר סאפ.  עניין של דרישת שוק.
בכל אופן, לא מעט אנשים דגו מקיאקים המתנפחים לאורך השנים. הסיבה העיקרית לא לעשות את זה היא לא עמידות או סכנת פנצ׳ר. רוב האנשים (כולל אני) שעוברים ממתנפח לקשיח, עושים זאת בגלל זמן הכנת הקיאק לפני ואחרי הדיג. עם סאפ מודרני שבנוי בטכנולוגית דרופ סטיץ׳, זמן ההכנה והקיפול מתקצר משמעותית. נראה לי שזה שווה למי שיש קושי באחסון או שינוע של הקיאק.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ינואר 17, 2021, 00:34:10 AM »
יפתח, זה מעניין מאוד, וכפי שאני אומר תמיד, אתה נכס לפורום גם מבחינת המקצועיות, גם מבחינת זווית הראייה השונה של ארץ שונה/דייג שונה וכמו ן גם מבחינת האישיות.

הרתיעה המיידית שלי ממתנפחים היא בתנאי ים ובתנאי רוח.

אני חושש שקאייק כזה יתקשה מאוד לחזור לחוף כנגד זרם ו/או רוח (ולא משנה אם זה הים או השרקייה בכנרת שאין להקל בה ראש, למרות שמקסימום תגיע לצד השני של הכנרת....אם לא תתהפך  קריצה)
הכל בהשוואה כמובן לקאייקים "סטנדרטיים".

אבל שוב, הכל בתיאוריה - לא ניסיתי בעצמי.
אין ספק שיש כאן נוק אאוט בנוחות, אבל אני אישית מהסוג הישן - מפחד מדי מחורים עם אופי השימוש שלי זה מלחיץ - (אני לא מרחם על הקאייק, בים קצת יותר נזהר, בכנרת מחנה חופשי על העצים הטבועים...שריטות לא מרגשות אותי)...

אין ספק למי שצריך ואין לו אפשרויות אחסון ושינוע, זה קלף מנצח.

ד"א, מה שרשמת על ענייני הבטחון האישי ובטחון הציוד שלך זה מזעזע.
החזיר אותי לתקופות שטיילתי בברזיל, ואני גבר לא קטן, לא לגמרי חסר אונים ולא פחדן... ועדיין, היו מקומות שהרגשתי כמו טרף. (לא שאפריקה הייתה יותר טובה... אבל באפריקה אתה אפילו לא מסתובב יותר מדי בחופשיות... בברזיל אתה חופשי ללכת לכל מקום, ומצפה לחטוף...)

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ינואר 17, 2021, 13:00:42 PM »
יפתח, זה מעניין מאוד, וכפי שאני אומר תמיד, אתה נכס לפורום גם מבחינת המקצועיות, גם מבחינת זווית הראייה השונה של ארץ שונה/דייג שונה וכמו ן גם מבחינת האישיות.

הרתיעה המיידית שלי ממתנפחים היא בתנאי ים ובתנאי רוח.

אני חושש שקאייק כזה יתקשה מאוד לחזור לחוף כנגד זרם ו/או רוח (ולא משנה אם זה הים או השרקייה בכנרת שאין להקל בה ראש, למרות שמקסימום תגיע לצד השני של הכנרת....אם לא תתהפך  קריצה)
הכל בהשוואה כמובן לקאייקים "סטנדרטיים".

אבל שוב, הכל בתיאוריה - לא ניסיתי בעצמי.
אין ספק שיש כאן נוק אאוט בנוחות, אבל אני אישית מהסוג הישן - מפחד מדי מחורים עם אופי השימוש שלי זה מלחיץ - (אני לא מרחם על הקאייק, בים קצת יותר נזהר, בכנרת מחנה חופשי על העצים הטבועים...שריטות לא מרגשות אותי)...

אין ספק למי שצריך ואין לו אפשרויות אחסון ושינוע, זה קלף מנצח.

ד"א, מה שרשמת על ענייני הבטחון האישי ובטחון הציוד שלך זה מזעזע.
החזיר אותי לתקופות שטיילתי בברזיל, ואני גבר לא קטן, לא לגמרי חסר אונים ולא פחדן... ועדיין, היו מקומות שהרגשתי כמו טרף. (לא שאפריקה הייתה יותר טובה... אבל באפריקה אתה אפילו לא מסתובב יותר מדי בחופשיות... בברזיל אתה חופשי ללכת לכל מקום, ומצפה לחטוף...)
הי אלדד. צודק וכדאי להדגיש את זה שוב, יציאה למים בתנאי ים מוגבלים זו אכן בעיה האמיתית של רוב המתנפחים.
נראה לי שבפוסט הזה דיברתי על כל היתרונות, חסרונות ותנאים. אין צורך לחזור על הכל.
http://www.israelsportfishing.co.il/smf/index.php?topic=35572

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ינואר 17, 2021, 13:24:54 PM »
טוב עכשיו ראיתי שוב ולא הסברתי מספיק בפוסט שצירפתי.
הסיבה העיקרית שרוב המתנפחים פחות מתאימים לים היא שחלק גדול מהקיאק נמצא מחוץ למים. החלק שבתוך המים קטן יחסית ולרוב ללא קיל. הדבר גורם לרוח להשפיע יותר על התנהגות הקיאק ולהגביל את יכולת השליטה של החותר. בנוסף לזה, הקיאק לא קשיח, כלומר גם החלק שבתוך המים מושפע יותר מהמים מאשר על ידי החותר. תנועות החותר ״נבלעות״ בגלל חוסר הקשיחות של הקיאק.
יחד עם זאת, חוזר ואומר, כמו שיש סוגים שונים של קיאקים קשיחים, כך יש סוגים שונים של מתנפחים. יש קיאקים מתנפחים שמתאימים לשימוש בים מאוד גלי וסוער. הם עולים בביצועים שלהם על רובם המוחלט של כל קיאקי הישיבה העליונה.
עד כאן לגבי קיאקים. סאפ זה כבר סיפור שונה לגמרי. ״הקיאקים״ המתנפחים החדשים של הובי הם לא באמת קיאקים. אלו סאפים עם כיסא ופדל. יציאה לעומק הים איתם שקולה ליציאה עם סאפ. אם אתה סומך על היכולות שלך, ההיכרות, הניסיון ורשת הבטחון שלך, ניתן למתוח את הגבול, אולי אפילו עוד יותר עם סאפ עם פדל. אבל בהחלט אסור להקל ראש.

השאלה הכי מתבקשת כאן, האם לדעתי האישית המתנפחים של הובי מתאימים לארץ. התשובה הקצרה היא כן. התשובה הארוכה היא לעשות זאת בהדרגה. לבדוק את הגבולות במצבי קיצון מבוקרים בקרבת החוף. לשמור על כל כללי הבטיחות המופיעים כאן בלי סוף בפורום. לדאוג ליידע מישהו על החוף לפני יציאה. לבדוק תמיד מזג אוויר. לשאת את ציוד הבטיחות המתאים ואולי אף להחמיר ממה שנהוג בדרך כלל בקיאק.
לדעתי הקיאקים האלו מתאימים גם לים וגם לכינרת. בנודע לעמידות שהזכרת, אין בעיה עם ענפים או סלעים. הקיאק הזה עמיד באותה מידה או יותר מקיאק קשיח מהבחינה הזאת. חשוב לייבש אותו לפני אכסון ואם אפשר אז לאכסן אותו קצת מנופח.

shmuel b

חבר פורום

מנותק מנותק

פלא- 0503800055

« הגיב #6 ב- : ינואר 18, 2021, 14:40:54 PM »
יפתח שלום
מאוד התרשמתי מהמוצר החדש של הובי ,ודיי חיכיתי למוצר כזה .לדעתי הוא לא ייועד לים, כן  יתאים לכינרת  ובעיקר אגמים.
האם ידוע לך יפתח האם יש אותו בארץ ?. וגם המחיר האם המחיר היה סביר . אשמח לקבל מידע נוסף.

תודה מראש

שמואל ברקן .
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ינואר 19, 2021, 11:10:59 AM »
יפתח שלום
מאוד התרשמתי מהמוצר החדש של הובי ,ודיי חיכיתי למוצר כזה .לדעתי הוא לא ייועד לים, כן  יתאים לכינרת  ובעיקר אגמים.
האם ידוע לך יפתח האם יש אותו בארץ ?. וגם המחיר האם המחיר היה סביר . אשמח לקבל מידע נוסף.

תודה מראש

שמואל ברקן .
הי שמואל
המוצר ייצא לשוק רק במרץ, תחילה בארה״ב. עד אז, עדיין אין מחיר. מחיר סביר, לצערי, זה לא הצד החזק של הובי. אבל מי אני שאגיד מהו מחיר סביר... לחברה יש שם, אמינות, קהל עוקבים ודרישת שוק לא קטנה. אין ספק שכאשר אתה קונה הובי, אתה משלם על מעבר למוצר עצמו. בחלק מהדגמים, בחלק מהמדינות ולחלק מהאנשים, זה עדיין משתלם.
אתן לך דוגמה מברזיל, היכן שאני חי. קניתי הובי פספורט במחיר שמשתווה לקיאקי הפדל המקומיים, רק שהקיאק שלי הרבה יותר אמין מכל קיאק פדל אחר שקיים בברזיל. בהחלט שווה למרות שאני ממש לא אוהד את הובי ברזיל (בלשון המעטה).
לעומת זאת, הובי פרו אנגלר, יעלה לי כאן כמו סירת מנוע קטנה, כולל הוצאת הרישיון. ממש לא משתלם, ועדיין יש פה ושם אנשים שקונים את הקיאק הזה, גם בברזיל.

shmuel b

חבר פורום

מנותק מנותק

פלא- 0503800055

« הגיב #8 ב- : ינואר 19, 2021, 14:02:43 PM »
היי יפתח ,
תודה לך על הסקירה , אני אמתין שיגיע לארץ , בטוח שיתאקלם טוב ,ויהיו לו דורשים רבים ושוק טוב.
ובפן האישי איך אתה מניד עצמך לארץ וברזיל .כמה זמן אתה שם ובארץ .?
                                                                                                       תודה   שמואל ברקן.
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

« הגיב #9 ב- : ינואר 19, 2021, 20:32:33 PM »
תודה רבה על הדיון יפתח אני ממש נהנתי ללמוד ממך ואתה כותב מאוד יפה ומסביר עם תשוקה אמיתית שעושה חשק לצאת עם קיאק  התפוצצות התפוצצות התפוצצות התפוצצות התפוצצות
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : ינואר 20, 2021, 08:09:13 AM »
תודה רבה על הדיון יפתח אני ממש נהנתי ללמוד ממך ואתה כותב מאוד יפה ומסביר עם תשוקה אמיתית שעושה חשק לצאת עם קיאק  התפוצצות התפוצצות התפוצצות התפוצצות התפוצצות
תודה רבה רן, כיף לשמוע.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ינואר 20, 2021, 08:13:08 AM »
היי יפתח ,
תודה לך על הסקירה , אני אמתין שיגיע לארץ , בטוח שיתאקלם טוב ,ויהיו לו דורשים רבים ושוק טוב.
ובפן האישי איך אתה מניד עצמך לארץ וברזיל .כמה זמן אתה שם ובארץ .?
                                                                                                       תודה   שמואל ברקן.
אני חי בברזיל כבר שמונה וחצי שנים. אישתי ברזילאית / ישראלית והילדים נולדו פה. עד הקורונה הייתי מגיע פעם בשנה לארץ לבקר משפחה וחברים. פעם אחרונה שהייתי בארץ הייתה ביולי 2019, יצא לי להשתתף במפגש של הפורום בכינרת.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יוני 09, 2021, 00:10:41 AM »
אכן יפתח, צעצוע מרשים....
מהסרטון נראה שהוא בהחלט מתאים לדיג...
וללא ספק היתרון הענק הוא קלות הנשיאה -
כמובן באופנוע מבלי לחייב מכונית
וגם אפשר להותיר קבוע במכונית למקרה שעוברים במקום מתאים ומקבלים חשק לעשות גיחה קצרה...

ומסתבר שגם בברזיל גונבים...
אכן הבעיה היחידה כפי שציינת - אופנוע קל יותק לגנוב...

מעניין אם מישהו בארץ יחליט להתחדש בזה...
בוב ספוג

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יוני 27, 2021, 22:09:36 PM »
נראה נחמד,
פחות לדייג יותר לפאן המשפחתי או עם החברים.

אני מחכה לשדרוג הבא של הרוולושין 13 משהו בסגנון רוולושין 14 או 16 רחב יותר. חם
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!