תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/12/2020 | כללי: חו"ל | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים מקיאק וסירה |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
הרבה זמן שלא דגתי טוקונרה. קובע עם טיאגו לנסוע למאגר נזרה, מרחק שעה וחצי מהבית. ערב לפני בודקים מזג אוויר, 90% לגשם משעות אחה״צ עד הערב. לעומת זאת, מאגר בילינגס ליד הבית רק עם 30% סיכוי ואין צפי לערפל. קצת מאוכזב, דגתי המון טראירה בזמן האחרון ורציתי קצת לגוון. בכל זאת יוצאים לבילינגס ולשמחתנו, התחזית די צדקה. כל היום היה רק גשם אחד קצר ולאחריו הטמפרטורה שוב עלתה ולא ירד עוד גשם עד הערב.
בבוקר דניאל מודיע שגם הוא מגיע. קובעים בשבע בכניסה לדרך העפר. אני יוצא מוקדם יותר כדי לעצור בחנות דיג לקנות דמוי ספציפי שעם עבודה נכונה, נותן את התוצאות הכי טובות לטראירה. איבדתי שני דמויים כאלו באותה נקודה עם דג ענק שגנב לי את הדמוי. אחד לפני שבועיים ואחד לפני שלושה שבועות. בסוף היום, לאחר שתפסתי עשר טראירות, החלטתי להפסיק לדוג וללכת לחפש את הדמויים האבודים. הדמוי חיכה לי שם שבועיים, הייתי בשוק שאף אחד לא ראה אותו כי הנקודה היא ממש חצר של אחד הבתים. כשאיבדתי את הדמוי היה כבר ערפל כבד, חיפשתי אותו אבל בערפל לא היה סיכוי למצוא. בזמן הדיג לפני שבועיים, השג עם הדמוי בפה כל כמה דקות קפץ בניסיון להשתחרר מהדמוי. בזמן שהוא התנער, יכולתי לשמוע את הרשרוש של הדמוי מחוץ למים. שמח שהדג השתחרר ועוד יותר שמח למצוא את הדמוי.
בחזרה לדיג. נפגשים, נוסעים, פורקים ציוד ונכנסים למים. האזור בכניסה נראה מבטיח, המון עצים ומבנים לדיג. החברה מתעכבים בניסיונות כושלים לדוג ואני אומר להם שחבל על הזמן, בואו נחתור ישר לנקודה. כאן, יש יותר מידי דייגי רשתות שלא מאפשרים לשום דג לגדול. טיאגו מוביל ותופס מרחק של קילומטר בזמן שאני עוזר לדניאל עם בעיה בפדל. טיאגו עושה טעות קלה בניווט ואני רץ אחריו להחזיר אותו לנקודה. לפני שבועיים קיבעתי אזימוט של הכיוון הכללי במצפן, ומאז לא נגעתי בו. לא זכרתי בדיוק איך נראית השלוחה אבל מיד הבנתי שטיאגו לא בכיוון הנכון. מגיע מתנשף, (אני ממש צריך לחזור לכושר) חישוב מחדש ואנחנו שוב בדרך. כעבור 45 דקות אנחנו בנקודה. באמצע הדרך היו המון תקיפות של טילפיה קטנות ולמברי. דניאל נעצר שם עם ציוד הפליי והתעכב להגיע לנקודה. כשהוא מגיע, אני כבר בדג הרביעי.
כל הבוקר תקיפות בעיקר על טופווטר. אני מנסה דמויים שונים ותופס על כולם. טיאגו גם תופס, דניאל מגיע, מצטרף לחגיגה ותופס את הטראירה הראשונה שלו על פליי. הדג השלישי שלי, מפלצת שנתפסה על אולטרה לייט. יום יפה, המון דגים ואז מגיעה שעת הצהרים. הדגים הפסיקו לתקוף, אנחנו אוכלים משהו קטן ומחליטים לצאת לטיול עד שהדגים יחזרו לתקוף.
אנחנו בסוף המאגר, אזור רדוד מאוד. לפני שבועיים הייתי צריך ללכת בבוץ חלק מהדרך כי אי אפשר היה לחתור. בינתיים, ירדו הרבה גשמים וכבר יכולנו להגיע בחתירה עד הנקודה. אבל מכאן והלאה, לכיוון הנחלים שיורדים מההרים, הלכנו בבוץ עוד כמה מאות מטרים עד שנפלנו לאחד הנחלים ומשם חתרנו נגד הזרם.
הנחל די עמוק, ממשיך עוד כמה קילומטרים עד מעיין מסויים בו ביקרתי עם הילדים לפני כמה חודשים. המעין נובע למרגלות דרך עפר שנקראת קמיניו דו סאל. דרך בה בעבר הרחוק, השתמשו מבריחי זהב ויהלומים בדרכם ממינס ז'ראיס לנמל סנטוס. הדרך עוקפת את נקודת המכס העתיקה. הדרך קשה למעבר רכב רגיל, למרות שאני הצלחתי לעבור בחלקה עד שהגעתי לעיר הקרובה. בדרך, עזרתי לכמה רכבים שנתקעו והיו צריכים לחזור חזרה.
חזרה לטיול הקצר, חתרנו כמה קילומטרים במעלה הנחל, בשלב מסויים השארנו את הקיאקים והלכנו ברגל עוד קילומטר לאורך הגדה. מקום מדהים! אזור שטוח וירוק כאשר כמה נחלים מפלסים עצמם במיאנדרים עוצמתיים בתוך כל המישור הזה. הנוף מזכיר קצת את אזור אלסקה, רק בלי מזג האוויר הקשה…
אני הולך יחף על הדרך, מרגיש את האדמה והעשבים ברגליים. מידי פעם קצת בוץ, אבל הכל חלק מהחוויה. מנסים לדוג לאורך הנחל, חוץ משתי טילפיות שעלו לבדוק מה זה הדמוי המוזר הזה באמצע הנחל, שום היענות מצד הדגים. טיאגו ודניאל בגדה הנגדית, מגיעים לאגם קטן. טיאגו זורק דמוי ומוציא זוג צפרדעים ענקיות בזמן הזדווגות. שחרור מהיר והצפרדעים חזרו למעשיהם עוד לפני שאפילו נכנסו לאגם.
חוזרים חזרה, איך שאני יוצא מהנחל, הולך בבוץ ונכנס למאגר, מייד אני מרגיש את ההבדל בטמפרטורת המים. המים בנחל היו קרים מאוד ביחס למאגר. זו גם הסיבה מדוע הדגים שם היו כל כך חשדניים. שעת אחר הצהרים והדגים חזרו לתקוף. תופסים עוד דגים, הפעם בעיקר על דמויים שוחים צפים. טיאגו תפס ארבע טראירות, דניאל תפס שתיים על פליי. אני מגיע לטראירה העשירית ומחליט שזהו להיום. מוצא את הדמוי האבוד בגדה ואין מאושר ממני. סיום טוב ליום דיג ולשנה בכלל.
תודה שקראתם.