בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סשן בוס בחיפוש אחר הקרפיונים בירדן עם שרה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סשן בוס בחיפוש אחר הקרפיונים בירדן עם שרה  (נקרא 967 פעמים) הדפסה
ליאור גכמן

דייג-ליאור גכמן
חבר פורום

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
11/6/2021ירדן צפוני והנחלים מים מתוקיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג במתוקים - פתיונות

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
בוקרבצק מתוסף - דייג בוסקרפיון בר (סאזאן)1
בוקר בצק מתוסף - דייג בוסאמנון הגליל (מושט אביאד/מושט לבן)4

הדו"ח:
אמנם בדו"ח הקודם הבטחתי שהשבוע אחזור לטירוף של הביניות,אך לבסוף החלטתי להיפגש עם שרה לדייג בוס ופתיונות בירדן. קובע עם שרה בשעה שש בנקודה,וכהרגלי אני מקדים ומגיע כבר בחמש וחצי חח. מתקשר לשרה לברר מתי היא מגיעה (כי גם היא,כמוני תמיד מקדימה) והיא אומרת לי שעוד 10 דקות היא תגיע.אני בנתיים מתמקם בנקודה,פותח את הרולר,מחמש בפתיון וזורק לכיוון השיחים,ואז פותח את מקל הבוס,שם פתיון על הקרסים ומניח את המקל על השיח לידי שהמצוף כבר במים.תוך 10 שניות המצוף נסחב הצידה לכיוון השיחים ואני נותן נעיצה חזקה ומרגיש את הקרפיון משתולל במים.בגלל שאני לרוב דג בצמוד לשיחים הקרפיון טס מתחת לסבך ואני רואה את הראש שלו מבצבץ מעל המים.החוט כבר הסתבך בשיחים  אז אני נכנס קצת למים ומתחיל למשוך את החוט ביד אחת בעדינות ,וביד השנייה מחזיק את רשת ההרמה.בשלב מסוים הקרפיון צץ מעל פני הים ואני רואה אותו במלוא הדרו.מעריך אותו במשקל של קילו וחצי בערך! לבסוף הוא מצליח להתחמק ולברוח לי מבין הידיים.לא נעים,אבל גם לא נורא.בנתיים שרה מגיעה ואני מספר לה בהתלהבות מה עבר עליי בדקות האחרונות .חיבוקים ונשיקות וממשיכים הלאה.אני מדלג לנקודה סמוכה וסבוכה לנסות את מזלי ויוצא לו המושט הראשון של הבוקר.לא גדול,אבל אחלה כיף שבעולם! בעוד אני עסוק בהתמקדות על המצוף שרה מזעיקה אותי לעזרה עם הרשת עקב נעילה אגריסיבית אצלה בבוס.עד שאני מגיע אליה הדג מצליח לברוח.איזה דג זה היה? קרפיון?שפמנון? לעולם לא נדע... ממשיכים הלאה ויוצאים עוד כמה מושטים חביבים,ואז הדייג נחלש לגמרי.בשעה תשע וחצי אנחנו מחליטים לשנות מיקום ונוסעים לעוד נקודה בירדן.גם שם הדייג חלש מאוד.עושים הפסקת צהריים מפנקת עם אבטיח קר לקינוח, מקפלים ציוד ונוסעים לחוף הדקל בכנרת.שרה פותחת את הבוס ואני מתיישב לידה על תקן צופה.רוח חזקה ותנאים לא קלים,אבל שרה מצליחה לשלוף כמה עדדים יפים.בסביבות שלוש וחצי אני נפרד משרה ונוסע לכנרת לסשן אולטרה לייט של אחר הצהריים.כמעט 4 שעות בנקודה ומה לא ניסיתי? ג'יגים,ציקדות,ניקלים ומה לא? וכלום!! אפילו לא מושט או דג טועה שנתפס מהבטן! אין ספק שבשנתיים האחרונות הכנרת השתנתה לגמרי ממה שהכרנו.שמתי לב,לאחר כמה גיחות ודיווחים של חברים,שפעם בשבועיים בערך פתאום יש יום מטורף של דייג אינטנסיבי,אך לחוסר מזלי חוץ מפעם אחת שהייתה חגיגה,פשוט נפלתי בעיקר על הימים החלשים.זה חלק בלתי נפרד מהדייג,וצריך להשלים ולקבל גם ימים כאלה.גם לנו יש ימים חלשים מדי פעם,ולכל מי שחושב שכל יציאה שלנו מוצלחת ופוריה,אז אני אומר חד משמעית שלא כך הדבר.כל הסרטונים שאנחנו מוציאים הם תוצר של עבודה קשה וגיחות מרובות.הכי חשוב זה לא להתייאש ולהישאר אופטימיים.
אז עד הדו"ח והסרטון הבאים,אדיוס אמיגוסססססס.
<a href="https://www.youtube.com/embed/7D01NrByyr8" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/7D01NrByyr8</a>
-------------------------------
מוזמנים להירשם לערוץ היו טיוב בקישור המצורף:
https://www.youtube.com/channel/UCK5p3ftG6r1_S1gy-Wx733Q?view_as=subscriber
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

ליאור כמובן שזה דוח מצויין כמו תמיד!
דווקא הגיוון שלך בדייג הוא זה שמשאיר טעם של עוד פעם פתיונות פעם זרזור פעם בוס.
כל הזמן מגוון.
יופי של סרטון כמובן ואחלה של כייף עם שרה, וגם תפיסות נחמדות מאוד ואחלה קרפיון חמוד בפתיחה.

לגבי הכנרת ולגבי כל דייג באשר הוא יש תקופות וימים שפחות הולך ואין הרבה תפיסות אם בכלל ויש ימים של חגיגה.
יש דברים שאנחנו עוד לא מבינים ויודעים להסביר אבל כמו שאמרת זה חלק מהדייג.

אנחנו מספר 1
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

העיקר ליאור, זה הבילוי המשותף עם עוד קצת חוויות....
הפעם הדגש היה על הבריחות של הגדולים - וגם זה חלק מהחוויה...
עוד יציאת דיג לנשמה ועוד סרטון יפה...
המשך הצלחה והנאה  בירה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

ליאור, רק לבהיות בפינות החמד האלו ולדוג שם זה כבר טוב.
זה ששרה מצטרפת , אז כבר רווח נוסף שלך 
אם יוצאים גם דגים, זה רווח משולש וכל השאר רק שטויות.
מוזר שהכנרת חלשה ככה השנה, אולי באמת כדאי שתקפוץ למים לברר איתן את הנושא 
אחלה סרט ושבוע טוב

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה דווח דייג אחלה סרט   בראוו הגזעי