תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
23/12/2020 | כללי: חו"ל | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
0700 | ניקל גדול - | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 2.5? |
הדו"ח:
בחנוכה, בין סגרים לבידוד, הצלחנו להשחיל חופשה משפחתית קצרה באיי סיישל, אשתי אני והילדים, 5 ימים.
כאב ראש לא מבוטל בגלל כל חוקי הקורונה, אבל החלטנו שהולכים על זה.
אי קטן באמצע האוקיינוס, על קו המשווה, הרבה עצי קוקוס.
כל חוף ומפרץ נראה גזור מגלויה, עם הבטחה גדולה לדגים.
חכת הנסיעות שלי איתי, אבל זה לא טיול דיג.
אז גונב ביום השני של הטיול שעתיים של ניסיונות עקרים בחוף שרבצנו בו. משתמש בווייר שהבאתי כמסקנה מחיתוכי החוטים בהודו לפני שנה בדיוק.
למחרת, בחוף אחר, עובר את התהליך המוכר לי היטב של הקטנה הדרגתית של הדמוי שאני זורק, וכשאני מגיע לג'יג קטן של 5 גרם יוצא לו טרולוס קטן.
מחליט לנסות שוב ג'יג של 20 גרם, וחווה לראשונה את הסאונד המחליא של מקל שנשבר בזמן הזריקה. דווקא משקל זריקה בסדר גמור למקל (עד 25), אבל כנראה עייפות החומר.
למחרת, אוסף את השברים (הפנימיים), ומחליט שאני ממשיך לנסות עם מה שנשאר מהמקל (בערך מטר וחצי מה- 2 שהיו. פחות כיף לדוג כך, ואי אפשר לזרוק משקל קל, אבל רבק אני בסיישל.
יורד מוקדם בבוקר לחוף שנמצא במרחק הליכה מאיפה שישנו. משחק הגאות והשפל משמעותי מאוד, עם הבדל של 1.2 מטר. מגיע בגאות לחוף שבשפל המים בו עד הקרסוליים.
כמה זריקות עם ניקל 20 גרם, ויש תקיפה חזקה, ודג שקופץ לו באוויר. לא מצליח לזהות מה זה, והדג חותך את החוט.
שם את הוויר האחרון שיש לי. קניתי רק 2 ואחד מהם נשאר בסלעים יום קודם. וכמובן שגם זה האחרון נשאר בסלעים על הזריקה הראשונה. ממשיך בלי וויר...
בינתיים השמים מתקדרים וברור שהמבול מגיע. ככה זה אקלים טרופי. בכל רגע נתון יכול להיות גשם. כבר מתכנן להתקפל, אבל אז אומר לעצמי שמה הסיפור הגדול בגשם, הרי לא קר. מחליט להישאר, דוחף את התיק מתחת לאיזה סלע, והמבול מתחיל.
ניקל גדול יחסית, 25 גרם בערך, גלגול מהיר ורציף, ויש דגגג!!!
אני עם חצי מקל בלי יכולת כיפוף משמעותית, הרולר והידיים עובדים קשה, הדג מוציא חוט כמו גדול, וכשהוא יוצא מסתבר שהוא באמת גדול. הכי גדול שתפסתי בחיים.
ברקודה מלאה שיניים

חוויה חדשה בשבילי לפלט דג גדול שבאמת נשאר לך ממנו משהו אחרי הפילוט.
אחרי כמה ימים היינו בשוק ליד בסטה של דגים והראיתי את הצילום לבעל הבית. הוא אמר שזה סוג של ברקודה שיודע להגיע לעשרות ק"ג. הם תופסים אותו בעומק על מערכי חכות. אני שוב תפסתי תינוק.
כיף בסיישל ויש שם דגים! אם תהיה לכם הזדמנות- לכו על זה