בס"ד
באופן כללי, ללא ספק ימות המשיח אכן החלו

לראות אחד מנציגי הציבור, באופן כללי, נרתמים לעזרת ציבור הוא ללא ספק צעד משמעותי. וכשאני מסתכל על המאבק למען שחרור הים מחוקי המערב הפרוע בו הוא שרוי היום, אין ספק שהנושא חשוב ומשמעותי.
כשאני רואה שחבר הכנסת יעקב מרגי, ממפלגת ש"ס נרתם לנושא בהחלט יכול לתת תקווה. כנראה ששמו מעיד שהנושא חשוב לו. ראשי תיבות של שמו
יעקב
מרגי הוא
ים.
הצלחה במאבק הינו חשוב מכמה בחינות שעליהם אפשר ללמוד ביהדות. בין אם מדברים על נושא צער בעלי חיים. כשאנו רואים שדווקא הדייגים הספורטיבים חסים על דגים צעירים וקטנים ומחזירים אותם למים ולא ממיתים אותם. והרי שהיא תמנע המתה מיותרת של דגים אחרים שהדייגים לא מעונינים בהם. ידוע הסיפור על אחד מגדולי הצדיקים שבערב יום הכיפורים נעדר אותו רב מתפילת כל נדרי. וכשהקהל ראה שהרב אינו מגיע לתפילה יצא לחפש אחריו. לאחר כמה דקות מצאו את הרב בביתו כשהוא מאכיל ומשקה חיה עלובה אשר הוא מצא בדרך לבית הכנסת. וכולם הבינו עד כמה חשובה היא מצוות צער בעלי חיים. וכמובן שלא חסרים סיפורים נוספים בעם ישראל שמעצימים את נושא צער בעלי החיים.
מאידך הטמעת רגולצית דייג, תעזור בפרנסת הדייגים המסחריים.
פרנסה הינה המעלה הגבוהה ביותר במעלת הצדקה. ידוע כי אפשר לתת צדקה בצורות שונות. לדוגמא כשאדם בא ונותן ישירות צדקה לאדם הנצרך, יש גם את בחינת הבושה של המקבל, שאנשים יודעים שהוא אדם נזקק וזוהי בושה עבורו. ולזה שנותן יש את מעלת הגאווה שהוא זה שנתן את הצדקה. ולכן תמיד בעם ישראל דאגו שיהיו אנשים יראי שמיים אמיתיים שיעמדו כמתווכים בצדקה ובכך ימנעו מהנותן לדעת מי הוא המקבל, ומונעים מהמקבל לדעת מי הוא הנותן. אבל מעל לכל זה, מעלת הצדקה הגבוהה ביותר היא פשוט לתת לאדם הנזקק עבודה. כך בעצם כל צד דורש את המגיע לו ואין בזה לא בושה ולא גאווה. ולכן, הסדרת רגולצית דייג נכונה תדאג לפרנסה שתכבד את בעליה, שהיא מעלה גבוהה שבצדקה.
דבר שלישי, הרי ידוע כי הרגולציה לא תעזור רק לציבור הדייגים. אלא היא תעזור לכלל העם, שהרי הים והאגמים הינם משאבים חשובים ורמי מעלה שהרי הם נחשבים למקורות והנכסים העקריים לאוכל בתקופות משבר ומלחמה. ולכן חשוב מאד לשמור על הים. דבר שאפילו שאר המדינות מודעות אליו - ושומרות עליו בעיניים פקוחות.
ולכן, מעניין לראות כי דווקא העזרה למען פרנסה, צער בעלי חיים ודאגה למען הציבור הכללי בישראל מגיעה דווקא ממקום שחורת על דגלו את השמירה על התורה - ובכך מכיר את החשיבות של שלושת הדברים הללו.
אני מאחל ישר כח גדול לחבר הכנסת יעקב מרגי שמוכן לפעול עבור המאבק החשוב הזה, ויהיה שכרו כפול ומכופל כשיעזור ויסייע בעניין לשם שמיים והרי אנשים נמדדים בהצלחה אלא ברצון.
הרי המילה רצון מורכבת מהאותיות צנור - כלומר רצונו הטוב הוא זה שיהיה הצנור לקבלת השפע מלמעלה במאבקו למען אחרים.
עם כל זה, אוסיף ואחדד שהפעילויות במאבק (או בכל דבר אחר) נמדדים במעשים ולא בדיבורים.
אני אישית איני מאמין לא בפוליטיקה ולא בפוליטיקאים (ובשל כך איני מצביע בבחירות). עוד אני יודע שלרוב זה יגמר בשני אופנים. הראשון בדיבורים. והשני, אם כבר הדיבורים יעברו למעשים, אז תצטרך להיות לכך תמורה... כלומר לא תהיה שום פעילות שתהיה נקייה מאינטרסים. הלוואי ואני אהיה טועה במקרה זה.