בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  דייגים הצילו דייגים שהסירה שלהם טבעה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייגים הצילו דייגים שהסירה שלהם טבעה  (נקרא 1762 פעמים) הדפסה
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה כתבה

ים של מזל

https://www.mako.co.il/hix-special/Article-67c65dc0bf63271027.htm

=============================================

כתבה מעניינת אז מדביק אותה - (רפי) -

יצאו לדוג במפרץ מקסיקו - ושבו עם שני אנשים שמצאו בלב ים
"התקרית הזאת הייתה יכולה להיגמר באסון נוראי": דייג מפלורידה הדהים את כולם כשהעלה תיעוד ממסע דיג שלו עם חבריו, בו הצילו שני דייגים אחרים שנמצאו בלב ים לאחר שסירתם טבעה

"תודה לאל שהגעתם!": שיט של קבוצת דייגים מפלורידה קיבל תפנית בלתי צפויה, כאשר הם הבחינו בסירה שטבעה בלב ים. כמה דקות מאוחר יותר, כנגד כל הסיכויים, הם מצאו את שני האנשים שהיו אליה לפני שהתהפכה.

אדם וטר, אחד הדייגים שהשתתפו בחילוץ, תיעד את הרגעים הדרמתיים שהתחוללו במפרץ מקסיקו. בסרטון שהעלה מאוחר יותר לחשבון הפייסבוק שלו, ניתן לראות כיצד שני הגברים הצליחו להשאיר את ראשם מעל המים אחרי שנאחזו בקוּלֶר הדגים שלהם – אשר שימש אותם בתור מצוף.

בריאיון לכלי תקשורת מקומי, וטר סיפר שברגע שהוא ראה את שרידי הסירה הוא חשד מכך שהאנשים שהיו עליה נפלו למים. "ראיתי שאין ירוקת על דופן הסירה והיא עדיין מחוברת לעוגן שלה, אז תיארתי לעצמי שהיא טבעה זמן קצר לפני שהגענו לשם", סיפר. רגעים ספורים לפני שהם עמדו לחזור למרינה, אחד מהם הבחין בקולר הלבן בתוך המים.

ג'ובאני וילאסיס וג'וניור פופו, שני הדייגים שנפלו למים, סיפרו מאוחר יותר שהם שהו במים במשך 3 שעות לפחות לפני שווטר וחבריו חילצו אותם. לטענתו, הסירה טבעה אחרי שמים החלו לחדור אל חלקה האחורי.

השניים שמו את חליפות ההצלה שלהם ותפסו את הקולר – שהיה העצם היחיד על הסירה שיכול היה לשמש כמתקן ציפה. הם נמצאו בסופו של דבר כמעט קילומטר ממוקד הטביעה של הסירה.

השניים הודו למחלצים שלהם על כך שהצליחו למצוא אותם לפני שהיה מאוחר מדי. וליאסיס הוסיף: "אמרתי לכולם כמה שאני שמח שהם הביאו אותי הביתה בשלום. התקרית הזאת הייתה יכולה להיגמר באסון נוראי. היה לנו מזל גדול שהם הצליחו למצוא אותנו. באותו לילה ישנתי במיטה מחובק עם אשתי ובתי".
עריכה אחרונה: יוני 08, 2020, 17:44:28 PM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: דייגים הצילו דייגים שהסירה שלהם טבעה
« הגיב #1 ב- : יוני 07, 2020, 17:07:50 PM »
היה להם הרבה מאוד מזל  שמצאו אותם .
טוב שהסתיים ככה.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #2 ב- : יוני 07, 2020, 18:25:02 PM »
שילכו למלא לוטו
עם מזל כזה הם בטוח זוכים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יוני 08, 2020, 17:44:06 PM »
שילכו למלא לוטו
עם מזל כזה הם בטוח זוכים
לגמרי... הגדרת מצוין צור...
ההסתברות שהם יצליחו לתפוס בקולר הדגים...
ושתגיע סירה לאותו מקום וגם תבחין בהם...
פחותה אפילו מאשר לזכות בלוטו...

אנחנו קוראים פרטים יבשים, אבל תחשבו מה זה עבורם ועבור משפחתם...
תכל'ס - היה בדרך לעולם הבאה, קיבלו חיים במתנה, ומשפחתם קיבלה אותם...

חסר לי הפרטים איך זה קרה - לדעתי הדבר הכי חשוב מעבר לכך שניצלו חיי אדם...
ישר עובר לי בראש החבר'ה שלנו שיוצאים לעתים לאזורים בהם אין בהכרח סירות אחרות בסביבה...
איך מגיעים למצב כזה - ובעיקר איך מונעים או מצמצמים את הסיכויים להגיע למצב דומה...

מבחינתי -
טריגר לדיון על אמצעי זהירות מתאימים ליוצאים לדיג עם סירות קטנות..

============================================
כתבה מעניינת אז מדביק אותה - וערכתי אותה גם לתוך הדיון הפותח:

יצאו לדוג במפרץ מקסיקו - ושבו עם שני אנשים שמצאו בלב ים
"התקרית הזאת הייתה יכולה להיגמר באסון נוראי": דייג מפלורידה הדהים את כולם כשהעלה תיעוד ממסע דיג שלו עם חבריו, בו הצילו שני דייגים אחרים שנמצאו בלב ים לאחר שסירתם טבעה

"תודה לאל שהגעתם!": שיט של קבוצת דייגים מפלורידה קיבל תפנית בלתי צפויה, כאשר הם הבחינו בסירה שטבעה בלב ים. כמה דקות מאוחר יותר, כנגד כל הסיכויים, הם מצאו את שני האנשים שהיו אליה לפני שהתהפכה.

אדם וטר, אחד הדייגים שהשתתפו בחילוץ, תיעד את הרגעים הדרמתיים שהתחוללו במפרץ מקסיקו. בסרטון שהעלה מאוחר יותר לחשבון הפייסבוק שלו, ניתן לראות כיצד שני הגברים הצליחו להשאיר את ראשם מעל המים אחרי שנאחזו בקוּלֶר הדגים שלהם – אשר שימש אותם בתור מצוף.

בריאיון לכלי תקשורת מקומי, וטר סיפר שברגע שהוא ראה את שרידי הסירה הוא חשד מכך שהאנשים שהיו עליה נפלו למים. "ראיתי שאין ירוקת על דופן הסירה והיא עדיין מחוברת לעוגן שלה, אז תיארתי לעצמי שהיא טבעה זמן קצר לפני שהגענו לשם", סיפר. רגעים ספורים לפני שהם עמדו לחזור למרינה, אחד מהם הבחין בקולר הלבן בתוך המים.

ג'ובאני וילאסיס וג'וניור פופו, שני הדייגים שנפלו למים, סיפרו מאוחר יותר שהם שהו במים במשך 3 שעות לפחות לפני שווטר וחבריו חילצו אותם. לטענתו, הסירה טבעה אחרי שמים החלו לחדור אל חלקה האחורי.

השניים שמו את חליפות ההצלה שלהם ותפסו את הקולר – שהיה העצם היחיד על הסירה שיכול היה לשמש כמתקן ציפה. הם נמצאו בסופו של דבר כמעט קילומטר ממוקד הטביעה של הסירה.

השניים הודו למחלצים שלהם על כך שהצליחו למצוא אותם לפני שהיה מאוחר מדי. וליאסיס הוסיף: "אמרתי לכולם כמה שאני שמח שהם הביאו אותי הביתה בשלום. התקרית הזאת הייתה יכולה להיגמר באסון נוראי. היה לנו מזל גדול שהם הצליחו למצוא אותנו. באותו לילה ישנתי במיטה מחובק עם אשתי ובתי".
פליפר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יוני 08, 2020, 21:55:14 PM »
ערב טוב לכולם

זה אחד מאותם נושאים שלא יכולים להשאיר אותי אדיש
שימנו סטלה,דיווחה סלטיגה,מקלות זינק,בלק הול,בובות,חוטים,ועוד ועוד ציוד שנועד לתפוס דייגים
יותר מאשר דגים ..........
אבל בסוף בסוף אנחנו (המקצועיים והחובבים,בעלי הסירות,הקיאקים,דייגי החוף והצוללנים,הולכים לים כי אנחנו אוהבים אותו ואת הרגשת החופש שהוא משרה בנו,ולעיתים קרובות שוכחים שאנחנו בני תמותה לא שייכים לים
אין לנו את היכולת הטבעית להתמודד עם הטבע הכחול עמוק הזה ,ואז שנקלעים למצב מצוקה מבינים כמה אנחנו קליפה של שום מול הים היפה והאכזרי באותה מידה
לאורך הרבה מאוד שנים ראיתי אישית,והצלתי סירות עם אנשים,סירות בלי אנשים, ושמעתי וחוויתי מצבים שגרמו לי ליראת כבוד מול העוצמה הבלתי נתפסת הזו,והחלטתי מזמן שעדיף להיות מוכן יתר על המידה מאשר להצטער !
ומבלי להיכנס ליותר מידיי פרטים ,אנסה קצת לומר את דעתי בקשר למקרה המזעזע ולנס שקרה בעקבותיו
אני אתמקד כרגע בדיי מסירה,למרות שבטיחות וסכנות יש בדייג חופי,משוררים,מקיאק ים,ובצלילה
אבל אני רוצה לדבר על מה שקרוב אליי,לא פעם אני נתקל בדייגים עם סירות שמפליגים עם כלים לא מתוחזקים,מנוע ראשי לא מטופל כראוי
בלי מנוע עזר,בלי חליפות הצלה,גלגל הצלה עוגן עם אורך חבל מתאים לעומק שאליו הם הולכים,בלי מכשיר קשר ימי,בלי לעדכן יציאה ושעת חזרה,ואז כשיש תקלה,היא פתאומית,אלימה,ובלי לשים לב אנחנו במים,4 מייל מהחוף ,לילה, ומצטערים על הרגע שלא התכוננו לגרוע מכל
במיוחד בתקופה זו,עם הסירות שעולות לאלבקור,(ודרך אגב,גם קילומטר מהחוף זה יותר מידי כשיש מצוקה)
אז מבלי להיכנס להאשמות ולחפש תירוצים,עצתי לכל בעלי הסירות,בעלי משפחות,רווקים,והקפטנים של סירות שאמונים על חיי אלו שאיתם
לעשות את הדברים הבאים :
א )  לדאוג לגוף הסירה ולמנוע בלי פשרות,תדאגו לסירה והיא תדאג לכם !!!
ב ) לדאוג לעוגן ולחבל עוגן באורך הרצוי,ובאיכות טובה !
ג ) חליפות הצלה תקניות ונגישות !
ד ) גלגל הצלה תקין עם חבל זריקה נגיש !
ה ) לגעת את מגבלות הכלי,ולא לנסות להגיע למקומות שפשוט לא מתאימים לסירה
החוק נועד להגן עלינו ונכתב בדם,ואם רשיון הסירה הוא 4 מייל,אין מה להגיע ל:20 מייל,אפילו עם יש טונות כחולות שקופצות לסירה
ובתקופה הזו של השנה ,יש הרבה דייגי סירות ש״בלי כוונה״ נמצאים 20 מייל מהחוף ....
הכל נחמד ויד דם על הסירה,ויש תמונות,עד ש........
ו ) להודיע למישהו אחראי על זמן יציאה,לאן,וזמן חזרה משוער
ז ) ולבסוף לבסוף חובה ..........
להתקין מכשיר קשר על הסירה עם תקן GMDSS
לחבר מכשיר קשר ל-GPS עם מספר בלעדי לסירה שעליה הוא מורכב,ושמהווה את מספר תעודת הזהות שלה ושלה בלבד !
לעבור קורס קשר(לא תאמינו כמה זה יתרום לכם)
,ולא רק מהסיבה החוקית של מפעיל תחנת אלחוט שנדרש מכל בעל סירה שברשותו מכשיר קשר,אלא בכדי להכיר את מערך ההצלה האוניברסלי שבעזרתו תוכלו לשדר אות מצוקה דיגיטלי או בדיבור
ומאותו רגע שהבלתי צפוי  קורה...מישהו ישמע ויתחיל מערך של חילוץ והצלה להירתם להצלת חייכם 24/7 וללא תשלום !!!
להתקין EPIRB בסירה,שמרגע הפעלתו ידנית,או בטביעה מהירה של הסירה ,ישתחרר הידרוסטטית ויתחיל לשדר
הוא משדר לאחד מ:72 הלוויינים שמקיפים את כדור הארץ,ולא משנה אם תהיו בזרם הגולף
או 40 מייל מערבית להרצליה,הקריאה שלכם תשמע ומערך גלובלי יתחיל במשימת חילוץ והצלה עד החילוץ !
ולא פחות חשוב,לפעמים בעזרת מכשיר הקשר תוכלו להיות בצד המסייע,לשמוע אות מצוקה,ולהציל חיים !
בשורה התחתונה,הטכנולוגיה קיימת,היא לא זולה,אבל שווה בהחלט לכל כיס,במיוחד כשמדובר בערך העליון המוחלט : חיים !!!
ושלא נשתה מי ים  
עריכה אחרונה: יוני 12, 2020, 19:42:05 PM על ידי rafi
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יוני 09, 2020, 22:52:00 PM »

החוק נועד להגן עלינו ונכתב בדם,ואם רשיון הסירה הוא 4 מייל,אין מה להגיע ל:20 מייל,אפילו עם יש טונות כחולות שקופצות לסירה

תרבות החפיף יהיה בסדר מושרשת בעם שלנו מאוד מאוד עמוק וחזק
סירות שלא מיועדות להגיע למרחקים כאלה שלא יגיעו
תוסיפו לזה כאלה שיוצאים בלי מכשיר קשר וכאלה בלי מנוע ספייר ובלי מספיק מים ובלי ובלי ובלי
ואם כבר לקחתם את החוק לידיים אז צאו לפחות 2 סירות ביחד ושוטו כל הזמן ביחד ושאחד יגבה את השני
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יוני 12, 2020, 19:46:26 PM »
ערב טוב לכולם

שימנו סטלה,דיווחה סלטיגה,מקלות זינק,בלק הול,בובות,חוטים,ועוד ועוד ציוד שנועד לתפוס דייגים
אבל בסוף בסוף אנחנו (המקצועיים והחובבים,בעלי הסירות,הקיאקים,דייגי החוף והצוללנים,הולכים לים כי אנחנו אוהבים אותו ואת הרגשת החופש שהוא משרה בנו,ולעיתים קרובות שוכחים שאנחנו בני תמותה לא שייכים לים
אין לנו את היכולת הטבעית להתמודד עם הטבע הכחול עמוק הזה ,ואז שנקלעים למצב מצוקה מבינים כמה אנחנו קליפה של שום מול הים היפה והאכזרי באותה מידה
לאורך הרבה מאוד שנים ראיתי אישית,והצלתי סירות עם אנשים,סירות בלי אנשים, ושמעתי וחוויתי מצבים שגרמו לי ליראת כבוד מול העוצמה הבלתי נתפסת הזו,והחלטתי מזמן שעדיף להיות מוכן יתר על המידה מאשר להצטער !
ומבלי להיכנס ליותר מידיי פרטים ,אנסה קצת לומר את דעתי בקשר למקרה המזעזע ולנס שקרה בעקבותיו
אני אתמקד כרגע בדיי מסירה,למרות שבטיחות וסכנות יש בדייג חופי,משוררים,מקיאק ים,ובצלילה
אבל אני רוצה לדבר על מה שקרוב אליי,לא פעם אני נתקל בדייגים עם סירות שמפליגים עם כלים לא מתוחזקים,מנוע ראשי לא מטופל כראוי
בלי מנוע עזר,בלי חליפות הצלה,גלגל הצלה עוגן עם אורך חבל מתאים לעומק שאליו הם הולכים,בלי מכשיר קשר ימי,בלי לעדכן יציאה ושעת חזרה,ואז כשיש תקלה,היא פתאומית,אלימה,ובלי לשים לב אנחנו במים,4 מייל מהחוף ,לילה, ומצטערים על הרגע שלא התכוננו לגרוע מכל
במיוחד בתקופה זו,עם הסירות שעולות לאלבקור,(ודרך אגב,גם קילומטר מהחוף זה יותר מידי כשיש מצוקה)
אז מבלי להיכנס להאשמות ולחפש תירוצים,עצתי לכל בעלי הסירות,בעלי משפחות,רווקים,והקפטנים של סירות שאמונים על חיי אלו שאיתם
לעשות את הדברים הבאים :
לחבר מכשיר קשר ל-GPS עם מספר בלעדי לסירה שעליה הוא מורכב,ושמהווה את מספר תעודת הזהות שלה ושלה בלבד !
,ולא רק מהסיבה החוקית של מפעיל תחנת אלחוט שנדרש מכל בעל סירה שברשותו מכשיר קשר,אלא בכדי להכיר את מערך ההצלה האוניברסלי שבעזרתו תוכלו לשדר אות מצוקה דיגיטלי או בדיבור
ומאותו רגע שהבלתי צפוי  קורה...מישהו ישמע ויתחיל מערך של חילוץ והצלה להירתם להצלת חייכם 24/7 וללא תשלום !!!
להתקין EPIRB בסירה,שמרגע הפעלתו ידנית,או בטביעה מהירה של הסירה ,ישתחרר הידרוסטטית ויתחיל לשדר
או 40 מייל מערבית להרצליה,הקריאה שלכם תשמע ומערך גלובלי יתחיל במשימת חילוץ והצלה עד החילוץ !
ולא פחות חשוב,לפעמים בעזרת מכשיר הקשר תוכלו להיות בצד המסייע,לשמוע אות מצוקה,ולהציל חיים !
בשורה התחתונה,הטכנולוגיה קיימת,היא לא זולה,אבל שווה בהחלט לכל כיס,במיוחד כשמדובר בערך העליון המוחלט : חיים !!!
ושלא נשתה מי ים  
אלי היקר, אין לי מילים....
ולמי שלא יודע - אלי נמצא עשרות שנים בים עם אלפי שעות ים בכל שנה...

היטבת כל כך להגדיר...
מתעסקים בחכות ובתפיסות ולעתים שוכחים את הדבר הכי חשוב: בטיחות!
וכשמדובר בים, בטיחות זה יכול להיות גם ההבדל בין חיים ומוות...

יישר כוח אלי "הדולפין" על ההסברים והעיצות - שווה זהב.... 
ופי שסיימת - ושלא נשתה מי ים  - תרתי משמע...
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יוני 12, 2020, 20:25:01 PM »
וואו כמה מזל היה לאנשים האלו מטורף!!
מעניין מה גרם להתהפכות  paddle
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : יוני 13, 2020, 16:10:09 PM »
ערב טוב לכולם

לעשות את הדברים הבאים :
ושלא נשתה מי ים  

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!