פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת התחזית (אחראי: shragam)
   ארוע מזג אוויר קיצוני בדרך אלינו 12-13/3/20 |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ארוע מזג אוויר קיצוני בדרך אלינו 12-13/3/20 (נקרא 2340 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
המון דיס אינפורמציה רצה ברשתות החברתיות, הרבה הגזמות ושימוש במונחים לא רלוונטיים (הוריקן, מדיקיין, לא שייך לארוע הזה), אבל מה שברור- צפוי ארוע מזג אוויר משמעותי, עם עוצמת רוחות לא שגרתית, אפילו עד 100 קמ"ש, וכמות גשם מכובדת של כ-80-100 ממ ביממה אחת. הסופה החריגה תורגש בעיקר במישור החוף הדרומי, הנגב, הערבה ואילת. נקווה שהתחזית תתמתן מעט, ושהסופש יעבור במינימום נזקים.... תחזית רוח עדכנית להיום (חמישי) אחה"צ:  תחזית רוח עדכנית להיום (חמישי) בערב: 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 12, 2020, 10:23:06 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
פליפר
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה קובי  רק הערה קטנה, כיוון הרוח .... הוריקן,מדיקן ושאר סופות טרופיות למינהן, בדרך כלל מגיעות מהים או נגזרות שלו הרוח לפי התמונות ששלחת מגיעה בשיא שלה מכיוון מזרח דרום מזרח,מה שיביא אובך,חול ועוצמה שעלולה לגרום הרבה נזקים לאחר מכן,בחצי השני של הלילה ולפנות בוקר בעיקר,תתהפך לדרומית דרומית מערבית ,שבירת שרב וירידה בעוצמת הרוח(אבל עדיין מספיק חזקה בכדי לעלות את הים בקטנה) ואז הגשם יבוא וישבור את הרוח תוך כדי ניקוי האובך ....ואולי גם ישטוף את ה קורונה  כל זה בעשרים וארבע שעות אינטנסיביות,חזק,מהיר,ואלים עוד סיבה למה צריך להיות בבידוד בבית 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
נכון מאוד, אלי. הוריקן יכול להתפתח רק מעל ים גדול (אוקיאנוס), ובטמפרטורות מים חמימות, אם אני זוכר נכון קרוב ל-30°. מעבר לזה, הוריקן הוא לא מילה נרדפת לרוח חזקה אלא למכלול שלם, שלא מתקיים פה בכלל. לכן, רוח חזקה מאוד פלוס גשם יפה- כן, אבל הוריקן- ממש לא
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
תודה, אקשור את הסירה 
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
קובי תכין סירה מתנפחת או כל כלי ציפה אחר וזה לא מצחיק בכלל אילת הערבה ועזה הולכים להיות יותר ממוצפים במים הולך להכנס שקע מאוד עמוק (995 מ"ב) הפלוס היחידי שאני רואה מהשקע הזה הוא מפלס ים המלח שיעלה קצת 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
קובי תכין סירה מתנפחת או כל כלי ציפה אחר וזה לא מצחיק בכלל אילת הערבה ועזה הולכים להיות יותר ממוצפים במים הולך להכנס שקע מאוד עמוק (995 מ"ב) הפלוס היחידי שאני רואה מהשקע הזה הוא מפלס ים המלח שיעלה קצת  בוכ נדבר מחר.... אני לא בונה על משהו כל כך קיצוני כמו שהתחזיות "המחתרתיות" צופות... דרך אגב, מי שטפונות לא מגיעים לים המלח, הם נעצרים במאגרי חילחול לכל אורך הערבה, מאגר בכל מוצא של נחל גדול אל נחל הערבה, ומאגר שסוכר את נחל הערבה בצפון הערבה... המים מוחדרים למי התהום, וים המלח ממשיך להתייבש
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הייתי עכשיו במרינה תל אביב, לאבטח את הסירה ולקשור דברים שעלולים לעוף, חם, טיפות גשם כבדות, משבי רוח עזים לפרקים. לפי התחזית בווינדפיינדר צפויים החל משעה עשר בערב משבים של עד 56 קשרים. תאבטחו כל מה שאתם יכולים.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
עדכון במקום קובי  תודה קובי  רק הערה קטנה, כיוון הרוח .... הוריקן,מדיקן ושאר סופות טרופיות למינהן, בדרך כלל מגיעות מהים או נגזרות שלו הרוח לפי התמונות ששלחת מגיעה בשיא שלה מכיוון מזרח דרום מזרח,מה שיביא אובך,חול ועוצמה שעלולה לגרום הרבה נזקים לאחר מכן,בחצי השני של הלילה ולפנות בוקר בעיקר,תתהפך לדרומית דרומית מערבית ,שבירת שרב וירידה בעוצמת הרוח(אבל עדיין מספיק חזקה בכדי לעלות את הים בקטנה) ואז הגשם יבוא וישבור את הרוח תוך כדי ניקוי האובך ....ואולי גם ישטוף את ה קורונה  כל זה בעשרים וארבע שעות אינטנסיביות,חזק,מהיר,ואלים עוד סיבה למה צריך להיות בבידוד בבית  יופי של הסבר אלי  מה שבטוח - את הקורונה זה לא ישטוף... 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
סיכום כמעט סופי- כמות הגשם באילת ובערבה היתה משנית לחלוטין, כ-10 ממ. ראינו מעט הצפות ושטפונות, אבל קנה המידה היה מינימלי, הרבה פחות לצורך העניין מארוע מזג האוויר האחרון לפני כ-3 שבועות. בעניין הרוח, היתה רוח... הים געש, היתה הרבה חוסר מוכנות ולכן גם נזקים בטווח של כמה עשרות מטרים מקו המים. "הוריקן"? "הטיילת תימחק"? "אילת והערבה יוצפו"? לא מיני ולא מקצתי....
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
סיכום כמעט סופי- כמות הגשם באילת ובערבה היתה משנית לחלוטין, כ-10 ממ. ראינו מעט הצפות ושטפונות, אבל קנה המידה היה מינימלי, הרבה פחות לצורך העניין מארוע מזג האוויר האחרון לפני כ-3 שבועות. בעניין הרוח, היתה רוח... הים געש, היתה הרבה חוסר מוכנות ולכן גם נזקים בטווח של כמה עשרות מטרים מקו המים. "הוריקן"? "הטיילת תימחק"? "אילת והערבה יוצפו"? לא מיני ולא מקצתי....
וטוב שכך עדיף להיות מוכנים לכל מלא להיות מוכנים ולאכול אותה על דבר קטן טוב שנגמר ככה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
וטוב שכך עדיף להיות מוכנים לכל מלא להיות מוכנים ולאכול אותה על דבר קטן טוב שנגמר ככה ברור. גם עכשיו יש נזקים במיליונים, בעיקר לעסקים פרטיים (נקווה שהיה ביטוח כמו שצריך). הבעיה שלי היא עם התעוררות של ז'אנר "החזאים מטעם עצמם", בעיקר בקבוצות הפייסבוק והוואטסאפ. הם מפיצים אינפורמציה מוטעית, והאינפורמציה רצה.... אני בטוח שאין אחד במדינה שלא קיבל את ההודעה הקולית שעברה בין קבוצות הוואטסאפ עם "מדיקיין-הוריקן דרגה 1" ו"מנחם יודע"... הרבה מהאנשים שומעים או קוראים את השמועות האלה, ומבחינתם זו עובדה מוגמרת. חלק מאלה שהפיצו את ההודעות גם צירפו הקדמה, לכאורה שמדובר באזהרה פנימית מתוך קבוצות של רשות הנמלים, או רשות שדות התעופה, ככה שהמסר יישמע עוד יותר אמין וסמכותי. ההיסטריה הזו מיותרת, בעיקר בתקופה שגם ככה אנחנו חיים בחרדה מתמדת בצל הקורונה, ובאופן כללי חיים במדינה בחרדה תחת האיומים הבטחוניים מצפון-דרום--מזרח. אני קטונתי מלהיות חזאי, אין לי הכשרה בתחום, ואת מה שאני כן יודע- אני לומד מקריאה, ולכן חשוב לי לבחור במקורות מידע מהימנים, כדי שמה שאני חושב אני יודע שהולך להיות- לפחות יהיה נכון  נקווה לזמנים רגועים יותר, אני מת לצאת לים 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 13, 2020, 22:18:44 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
וטוב שכך עדיף להיות מוכנים לכל מלא להיות מוכנים ולאכול אותה על דבר קטן טוב שנגמר ככה ברור. גם עכשיו יש נזקים במיליונים, בעיקר לעסקים פרטיים (נקווה שהיה ביטוח כמו שצריך). הבעיה שלי היא עם התעוררות של ז'אנר "החזאים מטעם עצמם", בעיקר בקבוצות הפייסבוק והוואטסאפ. הם מפיצים אינפורמציה מוטעית, והאינפורמציה רצה.... אני בטוח שאין אחד במדינה שלא קיבל את ההודעה הקולית שעברה בין קבוצות הוואטסאפ עם "מדיקיין-הוריקן דרגה 1" ו"מנחם יודע"... הרבה מהאנשים שומעים או קוראים את השמועות האלה, ומבחינתם זו עובדה מוגמרת. חלק מאלה שהפיצו את ההודעות גם צירפו הקדמה, לכאורה שמדובר באזהרה פנימית מתוך קבוצות של רשות הנמלים, או רשות שדות התעופה, ככה שהמסר יישמע עוד יותר אמין וסמכותי. ההיסטריה הזו מיותרת, בעיקר בתקופה שגם ככה אנחנו חיים בחרדה מתמדת בצל הקורונה, ובאופן כללי חיים במדינה בחרדה תחת האיומים הבטחוניים מצפון-דרום--מזרח. אני קטונתי מלהיות חזאי, אין לי הכשרה בתחום, ואת מה שאני כן יודע- אני לומד מקריאה, ולכן חשוב לי לבחור במקורות מידע מהימנים, כדי שמה שאני חושב אני יודע שהולך להיות- לפחות יהיה נכון  נקווה לזמנים רגועים יותר, אני מת לצאת לים  עכשיו אני מקבל סרטונים ותמונות מאילת ובעיקר מהחוף החופים באילת ניזוקו קשה גלים שמתנפצים על הטיילת וטיילת מוצפת לגמרי מאגר עשת שבפארן שמלא לגמרי ועוד ועוד סרטונים ותמונות אז תחלס כן היה מסוכן וכן היה מקום לאזהרה נכון שהגזימו אבל לפעמים המודלים מראים את המבול של נח כשבתחלס יורד טפטוף אנגלי טיפוסי אז נזקים יש הצפות יש וכמובן גם שטפונות ואם האזהרות הצילו אפילו איש אחד אז הם היו במקומם כי הסכנה הייתה קיימת גם אם לא בעוצמה שתיארו אותה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
הטיילת לא נרטבה, הגלים לא הגיעו עד כדי כך רחוק. מה שכן ניזוק, זה כל מה שעל הרצועה של +-50 מטר מקו המים, חופי הרחצה כולל מתקנים שנמחקו, מסעדות/בתי קפה וכו' שחלקם נהרסו כמעט עד היסוד, המרינה המסחרית וכלי שייט שלא היו קשורים כמו שצריך או שהשתחררו מעוצמת הסופה, ומתקני תשתיות בטווח הזה, כמו מזחי גישה למים בשמורת האלמוגים, סוכות הצלה, מסלעות חוף מלאכותיות שטיילו עשרות מטרים וכו'
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|