בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  רשות הטבע והגנים מספסרת בטבע והופכת ליזמית נדלן - פרשת אפולוניה!
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: רשות הטבע והגנים מספסרת בטבע והופכת ליזמית נדלן - פרשת אפולוניה!  (נקרא 4516 פעמים) הדפסה
yaad

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ביחד נעשה ונצליח!

רשות הטבע והגנים הוקמה למטרות חיוביות אך בשנים האחרונות איבדה דרך וכיוון...
נוצרה לנגד עינינו רשות כוחנית ומניפולטיבית - הרשות לספסור ולכוחנות בטבע ובגנים!!!
"שמירת הטבע" הפכה עבורם ממטרה ראויה - לאמצעי מעוות לשם התעשרות והתעצמות...

*כך רט"ג "שומרת על הטבע" באפולוניה - ע"י הגשת תכנית הכוללת בניית אלפי מ"ר מסחרי בשטחים סמוכים לחוף הים שישמשו בידה נכסים מניבי הכנסות *

הכתבה הזו והפרשה הזו אמורות לזעזע כל מי ששמירת הטבע ושמירת מינהל תקין חשובים לו.

בבקשה קישור שמדבר בעד עצמו, לכתבה שכותרתה -
"רשות הטבע רצתה להפוך ליזמית נדל"ן באפולוניה" :
https://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3690725,00.html

ובבקשה ציטוטים מתוך הכתבה:

"רשות הטבע רצתה להפוך ליזמית נדל"ן באפולוניה
בתוכנית הבנייה הוקצו לרשות 5,000 מ"ר שטחי מסחר, אולם הוותמ"ל התנגדה לכך, ובתגובה הרשות הגישה התנגדות לתוכנית שהיא בעצמה נמנתה עם יוזמיה
.

רשות הטבע והגנים עוררה לא מעט תהיות לאחרונה כשהגישה התנגדות לתוכנית בנייה רחבת היקף בסמוך לגן הלאומי אפולוניה בהרצליה, אף שהיא בעצמה נמנתה עם יוזמי התוכנית, לצד רמ"י (רשות מקרקעי ישראל). הסיבה לכך מתבררת כעת. על פי כתב ההתנגדות שרשות הטבע והגנים שלחה לוותמ"ל (הוועדה למתחמים מועדפים לדיור), ואשר הגיע לידי "כלכליסט", הוותמ"ל סירבה להקצות לרשות הטבע והגנים שטחים שישמשו עבורה כנכס מניב בתוך שטח התוכנית: מתוכם 1,500 מ"ר בשטח השמורה, ו־3,500 מ"ר בשטח השכונה שאמורה להיבנות. עוד נטען בכתב ההתנגדות כי גם הוולחוף (הוועדה לשמירת הסביבה החופית) פסלה חלק ניכר מהשטחים המסחריים בשל קרבתם לחוף הים.

.... רשות הטבע והגנים, שמטרתה היא שמירה על ערכי טבע ונוף, מקדמת תוכנית בנייה בתנאי שיוקצה לה שטח שיניב לה ערך כלכלי.........

על רקע זאת החליטה רשות הטבע והגנים להתנגד לתוכנית במתכונת שאושרה, וכעת היא דורשת שייגבו דמי כניסה לגן הלאומי: "הרשות מתנגדת לכך שהגן הלאומי יוגדר במסגרת התוכנית כגן לאומי שיבוסס על כניסה חופשית לציבור, ומבקשת כי יוגדר כגן לאומי סגור שבו ייגבו דמי כניסה".

אתם הבנתם את זה?!! והנה הסבר מפורט וטלגרפי:

א. בשם "שמירת הטבע" רט"ג דורשת לבנות בטבע - נכסים מסחריים שיניבו לה הכנסות.

ב. רט"ג מקבלת מהמדינה מאות מיליוני שקלים בשנה לשם החזקת ושמירת שמורות הטבע עבור הציבור, המדינה מחליטה באילו מהשמורות והגנים הלאומיים תותר גביית דמי כניסה. להם זה לא מספיק והם רוצים כעת לגבות עוד כסף מהציבור.

ג. כשהם מנסים למסחר את המקום ולהכניס לקופתם עוד כספים, והדבר נאסר עליהם - הם מתנגדים לתכנית שהם הגישו "לשמירת הטבע באפולוניה"כועס

**מסתבר כי לשיטתם, שטחי הטבע נמסקים לידיהם בראש ובראשונה לשם מסחור וספסור, כדי להעשיר את קופתם. ומבחינתם כל היתר - יוק! לבושתם ולדאבוננו!

עריכה אחרונה: פברואר 24, 2021, 18:10:14 PM על ידי rafi
-------------------------------
י.ע.ד - ים עם דגים!
נלחמים על הדיג הספורטיבי!
נלחמים על עתיד הים והדגה!
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

נא להוסיף את הציטוט

"יובל פלד, מנהל חטיבת מורשת ונוף ברשות הטבע והגנים, טוען כי עלויות התחזוקה של הגן נאמדות ב־3 מיליון שקל לשנה. "ברמ"י אמרו שאין להם לתת את הסכום, אבל ייתנו לנו שטח מסחרי שיהיה בשטח השכונה. הבהרנו שאנחנו לא יזמי נדל"ן, וצריכים פתרון אחר שיאפשר להשאיר את הגן פתוח. בינתיים שטחי המסחר לא אושרו והתוכנית התקדמה כך שכתוב בה שיהיה גן פתוח לכל ויצאנו קירחים מכאן ומכאן", אמר פלד."

למעשה אמרו להם תהיו ספסרים

שלום בועז,
שמח שהגעת גם לכאן (לאחר ההתכתבות בפייסבוק) -
שמח ובלי מרכאות כי נוח יותר לקיים דיון ענייני בפלטפורמה זו.
וכפי שרשם לך קובי, אין חובה "ליישר קו" וזכותך להביע דעתך כראות עיניך.

אקדים לך תודה...
תודה כי בזכותך התעמקתי ונפתחו כמה רעיונות, נוצרו חומרים נוספים לתלונה המתהווה שתוגש לאחר הבחירות למשרד מבקר המדינה, לשרים וח"כים, ולמדיה. תוספת חשובה לדו"ח המפורט שלנו שמכיל כבר 22 עמודים.

מצד שני, השאלה היא אם עניינך הוא באמת לקיים דיון ענייני או שמא מטרתך המובהקת היא אחת: להתנצח ולייצג את הרט"ג בכל מצב וללא קשר לעובדות כאשר דעתך מגובשת וחלוטה.
שאלתי, כי אני מוכן לקיים בכייפ דיון ענייני, אך לא דיון חסר טעם ותכלית.

וטרם התייחסות להערתך, מותר לשאול מהיכן ומדוע התפרצות הלהט העכשווי שלך ומשום מקום, בתור "סנגור אבסולוטי של רט"ג וקטגור של הדייגים"?! שהרי עד לפני כמה שבועות לא ראינו ולא שמענו ממך בנושא משך כל השנים, פתאום אתה צץ ו"מפציץ" באינטנסיביות עם אינספור תגובות מתריסות ונגטיביות....

ומה שמפתיע ומעורר תהיות הוא גישתך במספר עניינים:

*בפיך ביקורת עזה על הדייגים "בגלל הלכלוך" - אין לך מילת ביקורת על רט"ג (הם לדעתך לגמרי בסדר?).
ומה עם ערימות הטינופת בשמורות בהן רט"ג לא גובים דמי כניסה (מול הנקיון המרשים היכן שגובים דמי כניסה) - כשאתה מתעקש וקובע כי כל הפסולת זה "הדייגים השאירו" למרות שהובהר ורואים בסרטון כי זו פסולת של נופשים?!!!

*אתה שואל ובתגובה מופנה לאסמכתאות - אך אינך מתייחס עניינית ושולל לאקונית מה שהופנית אליו, בין היתר סיפרת שקראת במכתב ההתנגדות לשמורת ראש כרמל "ולא ראית שום דבר", בתגובה הופנית לסעיפים ספציפיים במכתב וקיבלת קישורים - זה כבר לא ממש עניין אותך...
ואם כבר, קראת בינתיים על רגולציות הדיג בשמורות ימיות בעולם אליהן הופנית?! ומה דעתך בנושא?!

*לגבי ההפניה שלך בצירוף בקשתך להשלמת ציטוט:  
הערתך מעניינת - אך התוספת שציינת ממש איננה רלוונטית.

כך ומכמה סיבות:

א.
זה שמישהו בעל עניין (ממלא תפקיד ברט"ג) אמר משהו סתמי לעיתונות בתגובה לכתבה ביקורתית, זה לא אומר דבר ואישית אינני מאמין לו. על מה בדיוק 250,000 שקלים בחודש?!! על עובד נקיון במשרה מלאה (לפי המצב בשמורות והגנים ללא גביית תשלום - גם זה לא קיים) ועל שני פקחים שיסתובבו עם הג'יפים ויחפשו לחלק קנסות, לא משלמים סכום כזה.  

האדון יובל מרט"ג "טוען" (אילו הציג מסמכים זה היה נרשם ומכאן לא הציג דבר) - ואתה אוטומטית מאמין לו?!!! כי כשאני כתבתי דברים הבעת חוסר אמון מוחלט ושללת מראש, גם כשהופנית לדברים כתובים. אם כל העניין שלך מתמצה במתן אמון מוחלט ועיוור לכל מה שנאמר ע"י רט"ג תוך הבעת חוסר אמון מוחלט בכל מה שיגיד דייג ספורטיבי - זה קצת בעייתי מבחינת ניהול שיח ענייני.

ב. מה שהוא אמר נשמע לך הגיוני?!!

לתומי סברתי, כי רשות ציבורית שמתוקצבת ע"י המדינה וזקוקה להגדלת תקציב, פונה אל המדינה ומבקשת תקציב - ובהיעדר תקציב מודיעה כי אין בידה להחזיק את הגן.

נראה לך כי שמירת הטבע מתיישבת עם בנייה מסחרית באותו שטח טבע שעליו מבקשים לשמור?!!! הכיצד זה רשות ציבורית שתפקידה המוצהר לשמור על הטבע, מחליטה כי לצורך תקציב "לתחזוקת הגן" היא בונה 5,000 מ"ר על שטחי טבע כולל 1,500 מ"ר בתוך שטח שמורת טבע?!! זה לא נראה לך הזוי, מעוות ופרדוקסלי?!!

ולא ידידי, איש לא אמר להם "תהיו ספסרים".
יש חוקים ויש מינהל תקין, אשר קובעים מה המקורות מהם גוף ציבורי מקבל תקצוב לפעילותו.
לגוף הזה יש הגדרת תפקיד - יזמות נדל"ן וספסרות בטבע אינן בהגדרה.
גוף ציבורי שצריך תקציב - איננו יכול להחליט על דעת עצמו כי באין תקציב לפי חוק הוא ייצר הכנסות.

לשיטתך ואולי גם לשיטת רט"ג, היום הם מכריזים על שמורות ימיות ומחר רט"ג יחליטו לבנות בתי מלון ומועדוני ריקודים בכל החופים בארץ "כי לא נתנו להם תקציב ואילצו אותם לספסר בטבע"?!!

ואולי, כך לאור שיטתך, גם בתי החולים שלא יקבלו תקציב, יחכירו לקבלנים ולבעלי מועדונים את שטחי חצר ביה"ח ושטחי חנייה לרכבים במיועדים מבקרי ביה"ח?! או יעמיקו את שיטת הספסור ברפואה ע"י מכירת תורים לעשירים?!!

אופסססס, בעצם היו בתי חולים שעשו זאת....
ואופססססס - מסתבר שזה כך התנהל אך זה היה לא חוקי ורופאים הועמדו לדין פלילי....
ואופסססס - אולי בעוד שנה ולאחר חקירת עומק של התנהלות רט"ג בהמשך לתלונה המפורטת שנגיש, מי יודע מה יקרה...

ובזה סיימתי...
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

התגובות חסרות התכלית הוסרו. תודה לבועז על תרומתו לדיון
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

אני חייב לומר תודה לבועז
כולם מגיבים לו כל כך יפה
ואני לומד הרבה מהתשובות

ותודה לרפי שתענוג לקרוא את כל המידע בצורה מסודרת ומפורטת
סך הכל כולנו פה ללמוד וללמד
עריכה אחרונה: מאי 31, 2020, 15:20:18 PM על ידי rafi
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

הי בועז
בוא ננסה שנינו לראות את הדברים מזוית קצת שונה
המצב נכון לעכשיו שרטג באופן שרירותי ואגרסיבי מנסה להרחיק את הציבור בכלל והדייגים בפרט מהים
לצורך הדיון בוא נעזוב את עניין האם זה חוקי או לא...
מצד שני הציבור זכאי על פי כל הגיון להנות ממשאב הטבע אם כנופש או דייג
תסכים איתי שבבחינת עיקר הבעיה של הדגה בארץ היא דייג ברשתות וטרולים.הרי שם אין סלקציה בדגה והנזק השולי הוא גבוה גם בדגים וגם בבית הגידול שלהם
עכשיו אני מנסה להבין,מה לעזאזל ההגיון באיסור דייג בחכה בשמורות,תחילו רגולציה של גודל מינימום,אבל תנו לדייגים סרגלים שגם יוכלו לבדוק את עצמם
תפצו דייגים מסחריים ותאסרו דייג ברשתות שארקים וטרולים שם אי סלקטיוויות בסיס
אני לא מקבל את הגישה של רטג שאומרת בוא נסגור הכל,נשים מפתח ואם תרצו שנפתח לכם גישה בתנאים מגבילים תשלמו.זו גירעונות לשמה.אין שום רצון מצד רטג להגיע לעמק השווה וזה פשוט מרתיח שהם חושבים שהם בעל הבית 
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

אז ככה
לא מבין מה הבעיה עם רחפן,זה לא משפר את התפיסות,ולא נותן יתרון לדייג מול הדג,אלא רק מקרב את הפתיון לדג לעומת רשת לדוגמא שפשוט אוספת את הכל ללא שום בררנות שם בהחלט יש יתרון לדייג חלשה  אישית אני מתנגד.
2.לכלוך-להזכירך אנחנו מדברים על שמורות טבע,שם הרטג  מקבלים תקציב מהמדינה,למה שלא ינקו אחרי דייגים בדיוק כמו שהם אמורים לנקות אחרי נופשים,זה לבד מרתיח....
3.צוללנים-שוב לא מבין את הבעיה צוללן בוחר על מה הוא יורה,מבחינתי זה הדייג הכי סלקטיווי,אין לי שום בעיה עם זה(כמובן מדובר על צלילה חופשית ללא אמצעי נשימה כקבוע בחוק)
4.על איזה כסף אתה מתכוון?דייג שהוציא דגים,שעומדים לחוק בבחינת לגודל שקבע אגף הדייג,שיעשה מה שבא לו,אם הוא רוצה למכור לשכן או אפילו לחנות אין לי בעיה עם זה,הרי מבחינת מי שמנהל את הדייג(כמות שלל וגודל) אין לו בעיה עם זה, לך יש?איפה חירות האדם לעשות כרצונו,לים זה לא מפריע,כי מי שקובע מה מפריע ואיך לקדם את הים זה אגף הדייג...
בעניין הסרגלים,למה לעזאזל הפסיקו עם זה?מה??
הים חשוב לכולנו לרוב ותתפלא לשמוע גם לדייגים,אפשרצ ורצוי לנהל את זה על ידי מחקרים רציניים ולאורך זמן,ומהם לגזור את הרגולציה,התמודדות עם מינים פולשים ועוד
פשוט לסגור זו לא הדרך,זה לא הגיוני,לא דמוקרטי,פשוט התנהגות בריונית שמזכירה לי התנהלות אירגון פשע
עריכה אחרונה: מאי 31, 2020, 15:22:28 PM על ידי rafi
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

אלון,כניראה שנצטרך להסכים לא להסכים
לדעתי רטג לקחו אחריות ובעעקבות מקבלים תקציבים מהמדינה על השמורות שידאגו לנקיונם
גם בנקיון בשטח וגם בחינוך וגם וגם פיקוח
אין דבר כזה להתמודד עם מורכבות לגלבעיה גדולה שכזו במימד אחד(פיקוח לטענתך)
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלון,כניראה שנצטרך להסכים לא להסכים
לדעתי רטג לקחו אחריות ובעעקבות מקבלים תקציבים מהמדינה על השמורות שידאגו לנקיונם
גם בנקיון בשטח וגם בחינוך וגם וגם פיקוח
אין דבר כזה להתמודד עם מורכבות לגלבעיה גדולה שכזו במימד אחד(פיקוח לטענתך)
כלומר לשיטתך העיריות צריכות לנקות אחרי כל המלכלכים והמלכלכים ימשיכו ללכלך
כלומר אני יכול לקנות שקית פיצוחים ולזרוק את הקליפות על הרצפה ותפקידה של העיריה לנקות אחרי
בוא תגיד לי איפה אתה גר שאני יוכל לבוא ולזרוק לך זבל ליד הדלת ואם זה בניין אז בפתח הבניין
תתקשר לעיריה שיבואו לנקות
עכשיו אתה מבין את ההבדל?
גם רט"ג לא צריכים להיות חברת ניקוי. אבל הם כן צריכים לפקח על המלכלכים
במידה ולא מצאו מי לכלך אז ורק אז תפקידם הוא לנקות!!!
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

הרט"ג צריכים לפקח אבל גם לתפעל את השמורות והחופים.
לפקח אומר לפי תפיסתי גם לחנך, כלומר להסביר למבקרים על הנזק בהשארת הפסולת, גם לאכוף, כלומר לתת קנסות כשצריך, וגם להרתיע, כי כמו שכשאתה רואה שוטר בכביש אתה מוריד מהירות, ככה גם כשאנשים יראו יותר פקחים הם ימנעו מללכלך בנוכחותם, ולכן הם צריכים להיות נוכחים יותר.
לתפעל משמעותו לדאוג לשלמות ותקינות של המתקנים, למשל שרותים ומלתחות וכו', שרותי הצלה בחופי הרחצה, להציב מספיק פחים בכמות ובפריסה הגיונית, לפנות אותם וכן, גם לאסוף ולנקות פסולת כשכבר יש פסולת פזורה, באופן קבוע ומסודר בדיוק כמו שהעיריות עושות בחופים ובשטחים הציבוריים, בלי קשר לאם נתפסו או נקנסו האחראים או לא. זה המנדט שהם קיבלו יחד עם האחריות לניהול השמורות, והם מקבלים עשרות מיליונים בשביל זה.
עריכה אחרונה: ספטמבר 14, 2019, 20:27:12 PM על ידי Kobiarava
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

אלון,
שים לב,בעניין הליכלוך,כן רטג צריכים להלחם בתופעה ובכמה מישורים,גם ציינתי את זה  אבל התעלמת ונתפסת רק על דבר אחד שרשמתי אז אדגיש ואפרט
חינוך-הסברה בבתי ספר,בחופים,ובעצם כל מקום שרק אפשר
פיקוח-פקחים שנותנים דוחות למלכלכים-כן גם את זה
נקיון-עדיין בסופו של יום הם ביקשו וקיבלו אחריות על השמורה-אז שידאגו לניקיונה בדרכים שציינתי ובנוסף על ידי ניקוי החופים,הצבת פחים וריקונם-הרח גם העיריה מפנה את הזבל ודואגת לתת דוח למלכלך ובנוסף,כמעט בכל אתר עיריה תיראה מקום של הסברה על ניקיון וחשיבותו(אני גר בחדרה,ואני זוכר בבירור קמפיינים של העריה לשמור על עיר נקיה)

בועז
לגבי רחפן-השיטה אותה שיטה-פתיון אז כן אתה מקרב לו את הפתיון לדג בצורה משמעותית,אבל עדיין הדג צריך לנגוס בו-לעומת רשת שם רק נוכחות הדג והוא ניתפס-אני מקווה שאני מצליח להעביר את ההבדלים,לראייתי זה הבדלים משמעותיים. פיתיון בזריקה מהחוף לעומת רחפן ראיה שלי ומבחינת הספורטיוויות וגם מבחינת שמירת ערך הדגה הוא היינו הך.
בעניין הכסף,הבהרתי עמדתי ואתה את שלך,נסכים לא להסכים,אני לא רואה מה הבעיה עם זה...גם ככה לא מוציאים כמות גדולה של דגים,ואם זה עומד במכסה של כל דייג על פי חוק....הרי אנחנו מדברים על שמירת הים והטבע...

למען הסר ספק
לעניין הניקיון,אני בהחלט מכיר בבעיה של ליכלוך.
אני חושב שעם ישראל זה עם שלא יודע לשמור על הניקיון
הדייגים מלכלכים אולי יותר אולי פחות אולי פשוט יותר קל לזהות לכלוך של דייגים
כך או כך,אנחנו כולנו צריכים להתעורר על עצמנו,ברמה אישית לאומית וגם של הגופים הירוקים
וכמו שציינתי לראייתי צריך לעשות זאת בכמה מישורים(חינוך והסברה,אכיפה ופיקוח וכמובן ניקיון פיזי.אחרת לא יהיה אפקטיווי

boazor

ללא עריכה
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שאין תקציבים צריך להיות יצירתי ... והכי חושב לשמור על הים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

הדיון הועבר בזמנו לארכיון כי גלש לוויכוחים אישיים שחורגים מהסביר.
ממחלוקות לגופו של עניין - הדיון הפך לוויכוחים לגופו של אדם.

בזמנו שוחחתי עם בועז -
השתכנעתי שהוא נכנס וכתב שלא בשליחות של אף אחד אלא את דעתו,
גם אם הקצין לצורך הוויכוח.
השתכנעתי שבועז הוא דייג ספורטיבי אכפתי ותו לא.

הוסרו התגובות שהכילו התנגחויות אישיות בוטות,
כשאתפנה ואמצא זמן - אערוך מה שצריך ע"י הסרת המלל הלא מתאים שיש בו בוטות יתרה,
ואחזיר אותן לשרשור.

הדיון פתוח לתגובות אתה בסדר
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מה חדש ?  עצבן

שומרים על הטבע עאלק   עצבן