בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  שיטה חדשה לגביית אגרות מייקרת את היבוא האישי
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שיטה חדשה לגביית אגרות מייקרת את היבוא האישי  (נקרא 1326 פעמים) הדפסה
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

https://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3729874,00.html?ref=ynet

לנוחותכם - הכתבה במלואה:

שיטה חדשה לגביית אגרות מייקרת את היבוא האישי
רשות המסים השיקה השבוע מערכת ממוחשבת חדשה לשחרור חבילות מהמכס על ידי חברות השילוח. עד היום שחרור החבילות נעשה באופן מרוכז, ומעתה הוא פרטני. בשיטה הזו האגרה לכל חבילה גבוהה יותר, והצרכן ישלם

"הקלות ביבוא אישי", "הוזלת עלויות יבוא", "הורדת יוקר המחיה", "ועדה להסרת חסמי יבוא", ועוד סיסמאות כאלה ומסוגן נשמעות מדי יום מפיהם של שר האוצר משה כחלון, ושר הכלכלה אלי כהן. אלא שאותה היד שמבצעת מהלכים להורדת חסמי יבוא, גם מחבלת בהם. בין אם המהלך נעשה בכוונה תחילה, ללא התרעה, ובין אם התברר תוך כדי תנועה, לפי שעה אין כוונה לשנות

ל"כלכליסט" נודע כי המערכת הממוחשבת החדשה שנקראת שער עולמי, שהעלתה לאוויר רשות המסים לפני כשבוע, מאלצת בפועל את חברות השילוח והבלדרות לשלם תשלומים גבוהים יותר בבואם לשחרר את החבילות מהמכס. בשורה התחתונה הסכומים הללו יגולגלו על המזמינים חבילות ביבוא אישי.

רשות המסים שפועלת תחת משרד האוצר, גובה מחברות הבלדרות אגרות עבור מנהל המכס. עד היום יכלו חברות הבלדרות לשחרר חבילות באופן קולקטיבי ונמנעו מתשלום של עשרות שקלים עבור כל חבילה. החברות שילמו אגרה אחת עבור מאות ואלפי חבילות. כעת, המערכת הממוחשבת החדשה של רשות המסים, מאפשרת רק שחרור פרטני של כל חבילה בנפרד, ומחייבת תשלום של שתי אגרות עבור כל אחת מהחבילות. המשמעות: חברות הבלדרות ידרשו לשלם למכס תשלום נוסף עבור כל חבילה, והסכומים הללו יגולגלו על הצרכנים.

העלות תתגלגל לצרכן

על פי השיטה החדשה של המכס, חבילה שערכה בין 100 דולר ל־500 דולר תידרש לאגרה של 18 שקל. כלומר, צרכן שהזמין מאתר בחו"ל חבילה שעולה 100 דולר, ידרש לתוספת תשלום של 5% מהערך של החבילה.

עבור חבילה שערכה 500 דולר עד 1,000 דולר ישלם הצרכן 60 שקל. עבור חבילה שערכה מעל 1,000 דולר גובה המכס 77 שקל. חבילה שערכה עד 100 דולר פטורה מתשלום אגרה.

חברות השילוח חוששות שהצרכנים שנוהגים לבצע קניות באינטרנט יצביעו ברגליים. "המהלך הזה נעשה מתחת לרדאר, לא בטוח שאפילו רשות המסים מבינה את המשמעות וההשלכות של המהלך שהיא ביצעה", אמר ל"כלכליסט" בעל חברת בלדרות. "המשלוח הקרוב כבר בדרכו לארץ ואני לא אפתיע את הצרכנים עם עלות נוספת, אבל במשלוחים הבאים שיצאו לישראל, לא תהיה לנו ברירה ונאלץ לגלגל את העלות של האגרות הללו על הצרכן".

רשות המסים פועלת תחת משרד האוצר, אך גם משרד הכלכלה מעסיק מטעמו רגולטור האחראי על היבוא ומוגדר "הממונה על היבוא במשרד הכלכלה". בעל תפקיד זה פועל מול היבואנים. אלא שהמהלך של רשות המסים, נעשה ללא כל התייעצות עם הגורמים המקצועיים במשרד הכלכלה ואף לא דווח למשרד הכלכלה, ושם הופתעו לשמוע על תוספת התשלום שידרשו היבואנים לשלם בפועל.

זו אינה ההפתעה היחידה שהכינו לצרכנים ברשות המסים. בעקבות כניסתה לתוקף של מערכת שער עולמי, קבעה הרשות כי מעתה, כל מי שמזמין חבילה שמחירה מעל 1,000 דולר יחשב יבואן מסחרי וידרש להגיע למשרדי המכס ולהזדהות באופן אישי, או לחילופין, להזדהות אצל עורך דין או רואה חשבון. הגעה עצמית למשרדי המכס לא כרוכה אמנם בתשלום, אך ההזדהות אצל עורך דין או רואה חשבון, שתחסוך זמן יקר לצרכנים, תהיה כרוכה בתשלום נוסף לנותן השירות. ל"כלכליסט" נודע כי חברות השילוח הקימו קול זעקה בנושא זה וברשות המסים נסוגו לעת עתה מההוראה המחייבת הזדהות אישית ודחו אותה בחצי שנה.

במטרה להקל ולהוזיל

מרשות המסים נמסר בתגובה: "המעבר מרשימון קולקטיבי לרשימון פרטני מתאפשר עם עליית מערכת שער עולמי ונותן יכולת בקרה טובה יותר על המשלוחים. השינוי רלבנטי רק לחבילות עד 1,000 דולר אשר סכום אגרת המחשוב בגינן עומד על 18 שקל. בנוסף, על חבילות מעל 500 דולר חלה אגרת ביטחון של 42 שקל. בחבילות עד 100 דולר לא חל כל שינוי כי אין תשלום אגרה בגינן. יודגש כי גם בעבר חבילות מעל 1,000 דולר לא יובאו ברשימון קולקטיבי, לכן לא חל כל שינוי גם בעניינן".

לעניין ההזדהות כיבואן בחבילות שערכן מעל 1,000 דולר, נמסר מרשות המסים כי "במטרה לפשט, להקל ולהוזיל את עלויות היבוא לצרכנים וליבואנים, מינהל המכס קבע כי הדרישה לייפוי כח לא תחול על משלוחים שערכם אינו עולה על 1,000 דולר ונשלחים באמצעות חברות השילוח או במשלוחי EMS של הדואר. בשלב ההשקה של מערכת שער עולמי ובחצי שנה הראשונה ניתן יהיה להגיש את ייפוי הכח ידנית ללא חתימה דיגיטלית תוך אישורו על ידי גורם מאמת - חברת הבלדרות או הדואר, ובמהלך תקופה זו הנושא ייבחן".
עריכה אחרונה: ינואר 19, 2018, 12:37:47 PM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

עצבן מעצבנים
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

בזיון  עצבן
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

חן חן צור על העדכון

ערכתי את ההודעה הפותחת ע"י הכנסת הכתבה המלאה.

צר לי, אך אינני שותף לכך שזה מעצבן או מבזה...
גם לא שותף להקלות יתרות על היבוא...
זה בסדר שיהיו מי שלא יסכימו אותי - אך זו דעתי.

חייבים להבין כי יבוא מסיבי בא על חשבון הייצור המקומי והכלכלה המקומית....
עוד עסקים שנסגרים ועוד מובטלים ופחות כסף שמתגלגל בשוק המקומי - זה נטל כלכלי...
בסופו של דבר - נטל כלכלי על הקופה הציבורית פוגע בכולנו...
זה יותר מיסים או אי הפחתת מיסים על ההכנסות שלנו ופחות שירותים לנו (בריאות, חינוך, בטחון, כבישים).

אם יש כאן בינינו בעלי עסקים - היבוא הקל פוגע בהם...
מי שעובד בחנות שנפגעת בגלל יבוא מתחרה זול - יכול למצוא עצמו מפוטר...
כל בעל עסק וגם אם זה פאב או מסעדה - נפגע בהכנסותיו כי המפוטרים ועצמאים בקשיים פחות ייכנסו אליו..
ואת המובטלים כולנו נממן....

באופן אישי ומתוך ראיה כוללת,
אני בעד תוספת של כ:10% מס על כל מה שמיובא מחו"ל וכמובן בפרט מהאיביי
עוד קצת מיסים על יבוא -
עדיין ניתן יהיה לייבא חלק מהמוצרים במחיר זול יחסית אך ההכנסות ממיסים אלו ישמשו לבריאות, חינוך וכו',
ואם ייבוא שיחסוך 10 שקלים או 10% יהיה לא כדאי - אז הכלכלה המקומית הרוויחה וכולנו הרווחנו.

צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

רפי הייתי שמח וההעדפה שלי להשאיר את הכסף שלי בארץ ולתת ליבואנים ובעלי חנויות עדיפות
אבל בתנאי שיהיה מסחר הוכן ומחירים שפויים
לצערי חלק לא מבוטל מהיבואנים בארץ הם יבואנים בלעדיים
א. מרשים לעצמם למכור במחיר מופקע כי הם יודעים שאין להם תחרות
ב. מכתיבים לחנויות שלהם הם משווקים ציוד את המחיר שגם הוא מופקע
אילו אותם יבואנים היו מתנהלים בצורה הוגנת ומסתפקים בנתח רווחים נמוך הייתי קונה אצלם אבל הם מתנהגים בחזירות ואני עדין אז שלא יבואו בטענות שהעסקים שלהם קורסים בגלל שהציבור בוחר לכוש ברשת
אתן לך 2 דוגמאות
1. אם זכור לך לפני מספר שנים אחת מחנויות הדייג יצאה במבצע לסט אינטיאס  ברגע שהיבואן נחשף למבצע הוא אסף את כל הציוד מאותה חנות ואם זכרוני לא בוגד בי גם סרב למכור ציוד נוסף לאותה חנות וכל זה כי המחיר לא תאם למחיר שהכתיב היבואן
2.כיסא לקיאק שנמכר בארץ במחיר מופקע ביחס למה שנמכר באיבי
מצרף קישורים לכיסא בארץ ולאותו כיסא באיבי
בקיצור אם היבואנים והחנויות היו מתנהגים בהגינות נותנים מחיר שפוי ושרות כמו שצריך הם לא היו פושטים את הרגל וסוגרים

https://www.ebay.com/itm/Adjustable-Padded-Kayak-Seat-Detachable-Back-Bag-Canoe-Kayaking-Seat-Top/162853132046?rt=nc&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%26asc%3D47301%26meid%3Db5b415ba36a246c2814de2c4f6b6bc81%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26sd%3D222783202735&_trksid=p2047675.c100005.m1851
עריכה אחרונה: ינואר 19, 2018, 13:57:20 PM על ידי צור.
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ליפני שמחפשים להוציא מאיתנו עוד מיסים

שיחפשו כמה מיליירדים אפשר לחסוך למדינה אים יטפלו בכול הקומבינות והכסף שהולך על קומבינות

שזה נכון לכול הפוליטיקאים המחורבנים מכול המיפלגות המחורבנות מהיום שקמה המדינה 

עצבן עצבן עצבן עצבן עצבן
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

חן חן צור על העדכון

ערכתי את ההודעה הפותחת ע"י הכנסת הכתבה המלאה.

צר לי, אך אינני שותף לכך שזה מעצבן או מבזה...
גם לא שותף להקלות יתרות על היבוא...
זה בסדר שיהיו מי שלא יסכימו אותי - אך זו דעתי.

חייבים להבין כי יבוא מסיבי בא על חשבון הייצור המקומי והכלכלה המקומית....
עוד עסקים שנסגרים ועוד מובטלים ופחות כסף שמתגלגל בשוק המקומי - זה נטל כלכלי...
בסופו של דבר - נטל כלכלי על הקופה הציבורית פוגע בכולנו...
זה יותר מיסים או אי הפחתת מיסים על ההכנסות שלנו ופחות שירותים לנו (בריאות, חינוך, בטחון, כבישים).

אם יש כאן בינינו בעלי עסקים - היבוא הקל פוגע בהם...
מי שעובד בחנות שנפגעת בגלל יבוא מתחרה זול - יכול למצוא עצמו מפוטר...
כל בעל עסק וגם אם זה פאב או מסעדה - נפגע בהכנסותיו כי המפוטרים ועצמאים בקשיים פחות ייכנסו אליו..
ואת המובטלים כולנו נממן....

באופן אישי ומתוך ראיה כוללת,
אני בעד תוספת של כ:10% מס על כל מה שמיובא מחו"ל וכמובן בפרט מהאיביי
עוד קצת מיסים על יבוא -
עדיין ניתן יהיה לייבא חלק מהמוצרים במחיר זול יחסית אך ההכנסות ממיסים אלו ישמשו לבריאות, חינוך וכו',
ואם ייבוא שיחסוך 10 שקלים או 10% יהיה לא כדאי - אז הכלכלה המקומית הרוויחה וכולנו הרווחנו.

בס"ד

רפי, אני יודע שהרבה לא יבינו אותי בעניין, כי אני אנטי פוליטיקה בכל מובן המילה.
בכל אופן, הייתי אומר שאני מוכן להסכים אתך בתנאי שזה הדבר כן יעזור לבעלי העסקים הקטנים ולהזרמת הכספים לגופים ציבוריים כגון הזקנים, הנכים וכו'..
המדינה לא מוסיפה את האגרה בשביל שעסקים קטנים לא יסגרו כי אם בשביל להכניס לעצמם עוד סכום כסף לא מבוטל בכלל, וכל זאת לכיסם הפרטי, וכמובן גם לרצות את בעלי העסקים הגדולים יותר בארץ שמפסידים מכירות לטובת האינטרנט. אבל האמן לי ששום גוף ציבורי לא יהנה מהכסף הזה של הוספת האגרה הזו - במקסימום בשביל להראות עשייה כמו הרט"ג - הם פשוט יציגו דוח איך הם העבירו עשירית אחוז מהכסף לאיזה גוף של נפגעים ואז יגידו כמה הם עושים הכל לטובת האזרח  מקיאים.
ולגבי העסקים הקטנים שבקושי שורדים, להם כמובן יש שני אפשרויות שבהם הם יוצאים מפסידים בכל מקרה:
1. תוספת האגרה הזו (שתייקר להם את ההוצאות) - תיגרור עליית מחירים של בעלי העסקים הקטנים,
2. ישאירו את המחיר הקיים כמו שהוא ויספגו את האגרה הזו על גבם - דבר שמסתכם ברווחים קטנים יותר.
בכל מקרה הקשחת להם את החיים והעלת יותר את אחוז העסקים הקטנים שנסגרים בכמויות מטורפות בכל שנה.

תראה את אותם מפעלים (מלפני שנים) תוצרת כחול לבן שהעסיקה מאות עובדים בארץ ושכמובן נסגרו לטובת הסכמים עם ארה"ב.
לדוגמא המפעל לייצור נעליים צבאיות שהיה בארץ ונסגר. שזה היה לטובת ההסכם עם ארה"ב שהוא לעצמו נטו לטובת הכלכלה האמריקאית. ומה עם ייצור הנעליים הצבאיות? את כל הנעליים הצבאיות התחילו לרכוש מ....? מארה"ב כמובן!!!
 וזאת כמובן רק דוגמא קטנה של מפעל אחד. אתה יודע או זוכר עוד כמה מפעלים כאלו היו?

כמה מפעלי טקסטיל נסגרו בארץ אחרי הסכם השלום עם ירדן?
כי בשביל להיראות טוב בעיני המדינות האחרות הם משמידים את הכלכלה הישראלית.
ומי דחף את הסכם השלום עם ירדן?מה? זאת כמובן היה אינטרס של בעלי העסקים הגדולים.

אם משהו חושב שמה שכתבתי כאן הוא ספקולציה או תאורית קשר מטורפת אז צר לי לאכזב אותו כי אלו היו החדשות בזמנם. זה לא היה סוד שמי שקידם את הסכמי השלום היו בעלי העסקים הגדולים וזה בגלל כח יצור זול יותר בחו"ל. ולראייה תקראו כמה מפעלים "ישראלים" נפתחו בירדן מיד אחרי הסכם השלום אתם.
וההסכמים עם ארה"ב לגבי מטוס הלביא או מפעל הנעליים הצבאיות שנתתי כאן כדודמא קטנה, מוזמן להתחיל ולנבור בדפי החדשות שהיו בעבר.

דרך אגב, איפה מפעל הסוסיתא הישראלי או מטוס הלביא ששם את ה- F15 בכיס הקטן. משהו בכלל זוכר שהיה כאן פיתוח של מטוס קרב ישראלי ושהוא היה ממש מטוס מעולה שהלחיץ את ארה"ב?מה?
אתה יודע מה עלה בגורלם של עובדי המפעלים הללו? אתה יודע כמה מפוטרים היו בגלל זה?
אתה יודע כמה ישראלים ירדו מהארץ בגלל שהלכו לחפש פרנסה במדינה אחרת, כי מה לעשות שלמהנדס מטוסים כבר אין עבודה בארץ. מבטיח לך שלמדינה זה ממש לא הזיז.

לפני איזו שנה בעל רשת קניוני עופר, ועוד רשתות שיווק גדולות פנו לממשלה בשביל שיגבו מיסים גבוהים יותר מהאזרחים על רכישות מחו"ל.
כמי שקצת יודע על הרווחים שלהם שהם באלפי אחוזים - לא בעשרות ולא במאות... אז אפשר שהם יעשקו את האזרחים טיפה פחות ואז אולי ככה אנשים ילכו לקנות בקניון.

לדעתי זה עוד פשע נוסף של השלטון על גבם של האזרחים שבקושי מרימים את האף ושרובם בכלל לא מצליחים לסגור את החודש.
זה יעבור שוב בלי בעיה עם קצת רעשים, אבל זה יעבור.

תראו שהרי כתוב בכתבה:
"ל"כלכליסט" נודע כי חברות השילוח הקימו קול זעקה בנושא זה וברשות המסים נסוגו לעת עתה מההוראה המחייבת הזדהות אישית ודחו אותה בחצי שנה."
כלומר את האגרה יעבירו ואת נושא ההזדהות במכס הם דוחים בחצי שנה... למה לדחות בחצי שנה? שיבטלו את זה!!!
הסיבה שדוחים אותה בחצי שנה זה בשביל לתת לאזרחים לבלוע כל דבר לאט לאט. זאת שיטה ידועה שיודעים שעובדת.

כלומר מנסים להעביר שני גזירות כלכליות על הציבור, רואים שעושים קצת רעש אז מעבירים אחד ודוחים את השני לעוד תקופה... כך עשו לדוגמא עם התעודת הזהות הביומטרית. שראו שמתנגדים לזה (ובצדק) הם דחו את זה בעוד שנתיים. כמובן שהזמן הזה כבר עבר.... פשוט זאת שיטה ידועה שעובדת.

מצטער על כל האורך של התגובה.
פשוט הנושא כואב לי איך פשוט רומסים את האזרחים כאן לאט לאט.
אישית מחכה ליציאת המצריים  הבאה....
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for