בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  עזרה חברים בשידוך רולר למקל?
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה חברים בשידוך רולר למקל?  (נקרא 3881 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עזרה חברים בשידוך רולר למקל?
« הגיב #15 ב- : דצמבר 04, 2017, 17:10:55 PM »
מה זה קשור כמה זמן אני חבר, איפה הבעיה אני פעיל בפוקום מבלי לכתוב תגובות והודעות

רגע לפני שאני נפרד מהפורום עד מחר ופונה לענייני, אתייחס בקצרה ואסביר:

מבחינת "פעיל בפורום מבלי לכתוב תגובות והודעות"

יש כאן סתירה פנימית מאור.
"פעיל בפורום" לא מתחבר אל "מבלי לכתוב תגובות והודעות".
כשאתה רק צופה - אינך פעיל.

אם אתה צופה כל היום בערוץ הספורט, בתכניות כושר ומשחקי ספורט -
אינך נחשב "עוסק בפעילות ספורטיבית" אלא ל"צופה בספורט" או "מתעניין בספורט".

אם במשך שלוש שנים יצאת לדוג פעם אחת בלבד משך אותן 3 שנים -
ובמקביל אתה הולך 5 פעמים בשבוע לים לצפות במז'רז'רים ומעת לעת שואל בחוף איזו שאלה,
אינך נחשב "פעיל בדיג ספורטיבי" אלא ל"מתעניין בדיג ספורטיבי".

פעיל בפורום זה למשל:
*להעלות דו"ח ביומן דו"חות הדיג - אם יצאת ותפסת
*להגיב בדיונים בהם נתקלת אם יש לך תשובה שיכולה לסייע לשאלה שמישהו שאל
*לשתף במשהו מעניין שנתקלת בו, כפי שעושים הרבה חברי פורום
*ואם אין לך במה לשתף או לסייע, אז בדבר הכי בסיסי - לתת פידבק! מה זה פידבק?
 -למשל פשוט לרשום מילת תודה למי שענה לשאלה ששאלת או תודה כללית על התשובות,
 -למשל לתת מילת פרגון לדו"ח דיג מעניין או שיתוף מעניין שמישהו העלה - ונהנית לקרוא או הפקת מזה ידע

זה שמישהו הוא "צופה פעיל" בדיוני הפורום, זה דומה למצב שהוא לא קיים בפורום,
שהרי אם כולם היו "פעילים מאוד בצפיה" - לאף אחד לא היה מה לקרוא וגם לא היה טעם לשאול לעיצה.
אם לא העלית משהו או שיתפת במשהו - זה הרי לא "פעילות"...
ואם לא הגבת על מה שקראת - אז מי שהשקיע, העלה שיתף ייעץ וכו', אפילו לא יודע שקראת או שהפקת מזה.

עד כאן לגבי מה המשמעות של "פעיל".

מבחינת "מה זה קשור כמה זמן אני חבר"

בעניין הזה רק אסביר את כוונתו של מארט כפי שאני מכיר אותה ומבין אותה:

מארט ככלל משתף המון ומעלה המון חומרים מעניינים,
וככלל משתף מהידע שלו ועונה ומייעץ לכל מי ששואל (כמעט),

לפי הבנתי, עמדתו של מארט כפי הוא כתב אותה לא פעם בפורום, היא זו ומבחינתו:
מי שהוא חבר פורום תקופה ארוכה - אך בפועל הוא צופה בלבד...
אשר לא משתף מעצמו וקורא אך לא מגיב בשום דרך בדיונים...
וכאשר הוא מעלה משהו זה רק כשיש לו שאלה...
זה סוג של "טייקריות" ושל "חוסר נימוס"..
ולכן -
כשעולה שאלה ע"י מי שרואים ליד שמו מספר תגובות נמוך מאוד,
מארט מסתכל על פעילותו והתנהלותו במשך תקופתו בפורום (הסברתי בתגובה לתומר - הכל גלוי בפני כולם).
*אם מדובר בחבר פורום חדש יחסית - מארט עונה לו ומכל הלב,
*אם מדובר במי שרשום בפורום שנים ובתגובותיו המעטות אין שיתוף או פרגון -
מבחינת מארט אין לו עניין לענות והוא מבהיר זאת בתגובתו כי לדעתו זה סוג של ניצול וחוסר נימוס.

לסיום

כאמור, בשלב זה אין לי זמן להביע את דעתי והשקפתי, אתפוס זמן ומוזה ואתייחס מחר או מחרתיים.
התגובה שלי כאן תהיה ארוכה...
אז מסתפק לעת עתה בהבהרה מה פירוש "פעיל" ובנסיון להסביר את מארט כפי שלמדתי להכירה ולהבינה

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #16 ב- : דצמבר 04, 2017, 17:16:16 PM »
תומר ידידי
אני מבין את מה שכתבת אבל לא מקבל הכל
מסכים איתך שיש חברים שלוקח להם זמן להבשיל עד שהם אם בכלל מגיעים למצב של כתיבה
אבל וכן אני מתחבר למה שמארט אומר כשאתה נתקל בחבר שיש לו מספר בודד של הודעות על פרק זמון של חברות ארוך וכל התגובות הם בקשות עזרה או מכירה זה צורם
הפורם נועד לשיתוף והשיתוף צריך להיות הדדי כמה שיותר
אותם חברים שמבקשי רוצים לקבל עזרה גם יוצאים לדוג ובטוח שיש להם מה לכתוב וגם אם לא אז בטוח שיש להם מה להגיב למשהו שכתב אפילו  תודה על ההשקעה יתקבל בברכה
כתבת שהערות כמו של מארט מרחיקות אנשים ואני יכול להגיד לך שיש מספר חברים שהיו פעילים מאוד והפסיקו לכתוב ולשתף כי נמאס להם רק לתת מבלי לקבל
ועכשיו תגיד לי מי הפסד גדול יותר
זה שפעיל , נותן , ומשתף
או זה שרק רוצה לקבל מבלי לתת כלום
אישית לא מעוניין להפסיד אף אחד אני כן מצפה שאותם חברים שרק שואבים מידע יבינו מאיפה נובע התסקול של מארט וחברים אחרים וינסו לשנות את הגישה ויתחילו גם לתת
אין טענות לחברים שלא נותנים אבל גם לא דורשים עזרה שיתבשלו עם עצמם עד שירגישו בטוחים או מעונינים לשתף ולהשתתף
תומר בכר

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : דצמבר 04, 2017, 17:20:13 PM »
רפי אחי,

כתבת יפה ארוך ומתומצת כמו שאתה תמיד עושה

בוא רגע תרד לסוף דעתי,ואני עושה זאת בקצרה.....מקווה שיצא כך...כי את שלי כבר אמרתי....

אני רואה כל הזמן התעסקות פה אם הסטטיסטיקה של החברים ,זה גורם להרגשה שכל הזמן בוחנים אותך שאתה נמדד בצורה כלשהי,מה שמביא למצב שהרבה אנשים מרגישים לא בנח להגיב ולא לחזור לפורום כי כבר הסטטיסטיקה שלהם לא כמו שאתם רוצים שתיהיה ,ואם כבר הגיבו אז זה מורגש כאילו היו חייבים להגיב ולא מתוך רצון באמת להגיב
אין מה לעשות,שאתה נמדד בצורה כלשהי יש לזה השלכות!

מבחינתי שאני נכנס לדף אינטרנט ומישהו יודע כמה זמן הייתי איפה לחצתי כמה  לחצתי וכמה זמן הייתי ומפרסם את זה אחר כך שכל חבר פורום יראה גלוי וברור לעין מבחינתי לא נאה ובטח ובטח מרחיק המון אנשים מפה!!

כן,גם אני הייתי "שואב מידע" ולא מעט זמן,אפשר להגיד הרבה זמן !אם מישהו היה רושם את מה שנרשם (וראיתי לא מעט כאלה) לא הייתי חוזר לפה בחיים!!
אז לא חבל?הנה אני פה (אולי נחשב לחבר פורום איכותי ,אולי לא)
אבל לא הפסדתם אותי, אבל אני יודע שהפורום הפסיד המון המון כמוני והרבה בזכות המדידה הזאת שנחשפת

הרי שאני רשמתי את ההודעה הראשונה שלי פה (וזה אחרי הרבה זמן שהייתי "שואב מידע"שאגב גם היום אני יותר שואב ממידע ממגיב....אף אחד לא רשם לי את הסטטיסטיקות שלי ולא טען כלום...להפך כולם עזרו לי והרגשתי כיף!!!!ולכן המשכתי לכייף איתכם
אצל הבחור שפתח את השרשור לא כך הדבר!!הבחור הזה לא יחזור לעולם!ועוד הרבה כמוהו שראיתי!

אז בוא תסביר לי רפי מה ההבדל בייני לבין הבחור שפתח את השרשור?

naor95147
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : דצמבר 04, 2017, 22:36:28 PM »
חברים תודה רבה על כול ההסברים והפרשניות , אין פה שום "ניצול" חס וחלילה רק רוצה לדעת וללמוד וגם לתת את דעתי לקחתי לתשומת ליבי את כול התגובות.
בכול זאת כול חברים לתחביב והכול בהבנה  מלאה מקווה להיות יותר פעיל בפורום.
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : דצמבר 04, 2017, 23:06:24 PM »
בס"ד

אני חושב שאין כאן נכון או לא נכון.
יש מי שדברים כמו של מארט יעירו אותו במובן חיובי ויתחיל לשתף ויש כאלו שזה אולי יבריח אותם מכאן. ויש גם כאלו שזה לא עושה עליהם שום רושם וישארו באותה הגישה.
לעומת זאת, יש כאלו שיודעים להבין לבד ומעצמם שצריך לשתף ולעזור, ויש כאלו שמבלי "דחיפה" של אחרים לעולם לא יעזרו.
כל אדם הוא שונה מחברו - זה מה שיפה בעולם הזה.

לדעתי תומר, אי אפשר לומר בצורה גורפת שמה שמארט אומר יבריח אנשים מכאן(ולדעתי מארט צודק - והוא פשוט כותב את מה שלאחרים לא תמיד נעים לכתוב, אבל היו רוצים לכתוב).
וכמובן יש גם את הנקודה שצור העיר, והיא שיש גם את אותם חברים שיעזבו דווקא בגלל אותם אנשים שלא משתפים.

נבנית כאן קהילה של חברים שלי אישית מאד כיף להיות בה וכיף לי להיכנס לכאן ולקרוא וללמוד.
זה לא סוד שאני לא דייג דגול, ובכל נושא הדייג אני לא בדיוק תורם ידע - כי למעט מספר יציאות בודדות בשנה אבל אהבה גדולה לים, לדגים ולעולם החי שבים, אין לי מספיק מה לתרום כי פשוט אין לי ניסיון כאן כמו של השאר!
אז אישית איפה שאני כן יכול להגיב - כמו ברכות לימי הולדת, מכירות (משהו הזכיר כאן את אייל וייס קריצה ) אני ישר קופץ על "המציאה", ולפעמים אני גם מגיב "בכח" רק בשביל להראות שאכפת לי ממי שהעלה - ובגלל שאני רוצה שאותו אחד ימשיך וישתף שוב.

נקודה נוספת, מי שרק קורא כאן בפורום, קרוב לוודאי שגם קורא את הדיון הזה, והדיון הזה הוא לא הראשון בנושא הזה. אז לחברים הלא פעילים יש ידיעה שלחברים כאן הדבר מציק. כלומר מארט לא "נפל" על אותו חבר משום מקום. ולאותו חבר לא אמורה להיות פליאה לגבי זה. הדבר כאן בפורום ידוע לא מאתמול.
אין לי שום דבר אישי חס וחלילה כנגד אף אחד כאן מהחברים שאינו משתף. מבחינתי הם גם חלק מהקהילה.

דבר נוסף, למרות שלא שאלת אותי (אלא את רפי) מה ההבדל בינך לבין נאור, כי גם אתה לטענתך יותר "מנצל" מאשר משתף. אז אענה לך על זה בקצרה.
אתה עם 475 תגובות בפורום, ונאור עד להעלאת הדיון הזה היה עם 4 הודעות... בקצרה זה הבדל של פי 120. שנמשיך כמה הודעות בממוצע ליום לך יש וכמה לנאור. (ונאור תסלח לי אבל אין במה שאני רושם בסטטיסטיקה עליך חס ושלום שום כוונה לא טובה - זה רק לצורך הסבר) תומר, האם זה עונה לך על השאלה?
משתמע ממה שכתבת שפעיל זה אחד שתורם מהידע שלו, אז אני לא חושב כך! כי אחרת לפי המדד הזה אני כאן הוא אחרון הגרועים בפעילות. אלא הכוונה כאן ליותר בהשתתפות בתגובות לכל נושא ודבר.

מקווה שהדברים יובנו ברוח הנכונה
 אתה בסדר
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #20 ב- : דצמבר 05, 2017, 18:26:32 PM »
חברים תודה רבה על כול ההסברים והפרשניות , אין פה שום "ניצול" חס וחלילה רק רוצה לדעת וללמוד וגם לתת את דעתי לקחתי לתשומת ליבי את כול התגובות.
בכול זאת כול חברים לתחביב והכול בהבנה  מלאה מקווה להיות יותר פעיל בפורום.
נאור אני שמח שלמרות הדיון הטעון הזה בחרת להבין ולקבל את הדברים למרות שיכולת גם לבחור את הצד הנפגע ועל זה אני מעריך אותך
והצלחת לסכם את זה במשפט הבא
''בכול זאת כול חברים לתחביב והכול בהבנה  מלאה מקווה להיות יותר פעיל בפורום.''
מקווה לראות אותך משתף ומשתתף כבר בזמן הקרוב
וכולי תקווה שחברים שנמצאים בצד שרק לוקח יכנסו לדיון הזה ויגיעו לאותם הבנות שאתה הגעת
מאחל לך ולכולנו המשך פעילות פוריה ומהנה
עריכה אחרונה: דצמבר 05, 2017, 18:59:00 PM על ידי צור.
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : דצמבר 13, 2017, 14:45:55 PM »

נאור שאפו
תגובה שלך הוכחת לכולנו כי אתה בחור בוגר ומבין עניין
עזרה תקבל פה בשמחה ובכיף

ברוך הבא ובהצלחה  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : דצמבר 13, 2017, 20:29:55 PM »

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #23 ב- : דצמבר 13, 2017, 20:49:10 PM »
בכול זאת כול חברים לתחביב והכול בהבנה  מלאה מקווה להיות יותר פעיל בפורום.
שמח שהבנת למה שכתבתי לך בתגובות שלי!

לזה בדיוק התכוונתי - לא להבריח אלא לגרום לשיתוף.

ולגבי שאלתך:

לא הייתי ממהר להחליף רולר....

אם יש לך אפשרות לשדך רולר בעל משקל זהה+- למקל, ולראות אם זה מקל עלייך ....כי ללכת לשפוך כסף ובסוף להגיע לאותה תוצאה של כאבים, זה יהיה "כואב" הרבה יותר.

מארט  אתה בסדר
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2017, 20:56:08 PM על ידי Marat Matzkin
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : דצמבר 13, 2017, 21:10:08 PM »
אני עם מארט. שור ג'יג, בעיקר שור ג'יג כבד, זו עבודה מעייפת. מפרק את פרק כף היד, הזרוע והכתף, בלתי נמנע, עם רולר 4000 או 6000, ההבדל זניח. אני מדבר מניסיון, אני עובד ג'יג עד 100 גרם מהחוף, וזה תמיד מגיע. צריך לדעתי ללמוד לשלב טכניקות ג'יג שונות שמפעילות את הידיים בצורות שונות, וגם במשך הזמן הידיים מתחזקות ומתעייפות פחות. הרבה פעמים אני משלב גם שור ג'יג וגם ז'ירז'ור כבד, או יוצא עם 2 סטים, הכבד ומדיום, ועובר בין השניים.
naor95147
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : דצמבר 29, 2017, 12:00:02 PM »
אני עם מארט. שור ג'יג, בעיקר שור ג'יג כבד, זו עבודה מעייפת. מפרק את פרק כף היד, הזרוע והכתף, בלתי נמנע, עם רולר 4000 או 6000, ההבדל זניח. אני מדבר מניסיון, אני עובד ג'יג עד 100 גרם מהחוף, וזה תמיד מגיע. צריך לדעתי ללמוד לשלב טכניקות ג'יג שונות שמפעילות את הידיים בצורות שונות, וגם במשך הזמן הידיים מתחזקות ומתעייפות פחות. הרבה פעמים אני משלב גם שור ג'יג וגם ז'ירז'ור כבד, או יוצא עם 2 סטים, הכבד ומדיום, ועובר בין השניים.

תודה רבה על העזרה אני ינסה שיטות שונות
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!