בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  תפיסת פלמידה בפיתיון
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: תפיסת פלמידה בפיתיון  (נקרא 1978 פעמים) הדפסה
gingi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

תפיסת פלמידה בפיתיון
« ב- : אוקטובר 20, 2017, 17:37:18 PM »
מאחר והיו כמה שאלות שחזרו על תפיסת פלמידה בפתיון , והדעות היו חלוקות .ואני לעולם לא תפסתי פלמידה על פיתיון.
אז כך לפני יומיים בניסיון לדוג גומברים באמצעות פילה בורי , ללא מענה כל הלילה , הפתיון נבדק מספר פעמים וחזר שלם ולכן הושאר במים בזמן שאני מזרזר להנאתי . בשעה שבע לערך נקירות חזקות על החכה שהסבה את תשומת הלב של כל מי שעמד לידי ורק חיכה למכה המיוחלת . לפתע הפסיקו האכילות החכה התכופפה מעט והחוט הפך מתוח ללא שיחרור של החכה (לא כיפוף מאסיבי) . החלטתי לתת הוקסט ואז כלום כאילו השתחרר אבל משיכת החוט היתה קלה מדי לאומת משקל הפתיון וכן המשקולת בה השתמשתי ... כולם שאלו נו יש ו- תאמת לא ידעתי מה לענות עד שבעשר מטר האחרונים לפתע משיכה ופתיחת קלאץ מאסיבית ... יש דג על החכה מספר משיכות וללא ספק מתגלה הדג במלא הדרו פלאמידה על פיתיון.
גנץ ומחוץ למים. לציין כי נתפסה על פילה בורי בקרס התחתון 0/4 - ננעלה טוב מאד.

IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: תפיסת פלמידה בפיתיון
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 20, 2017, 17:42:26 PM »
מאחר והיו כמה שאלות שחזרו על תפיסת פלמידה בפתיון , והדעות היו חלוקות .ואני לעולם לא תפסתי פלמידה על פיתיון.
אז כך לפני יומיים בניסיון לדוג גומברים באמצעות פילה בורי , ללא מענה כל הלילה , הפתיון נבדק מספר פעמים וחזר שלם ולכן הושאר במים בזמן שאני מזרזר להנאתי . בשעה שבע לערך נקירות חזקות על החכה שהסבה את תשומת הלב של כל מי שעמד לידי ורק חיכה למכה המיוחלת . לפתע הפסיקו האכילות החכה התכופפה מעט והחוט הפך מתוח ללא שיחרור של החכה (לא כיפוף מאסיבי) . החלטתי לתת הוקסט ואז כלום כאילו השתחרר אבל משיכת החוט היתה קלה מדי לאומת משקל הפתיון וכן המשקולת בה השתמשתי ... כולם שאלו נו יש ו- תאמת לא ידעתי מה לענות עד שבעשר מטר האחרונים לפתע משיכה ופתיחת קלאץ מאסיבית ... יש דג על החכה מספר משיכות וללא ספק מתגלה הדג במלא הדרו פלאמידה על פיתיון.

לא ציינת מה היה הגודל של הדג
אבל כן זה קורה
וכבר סיפרתי פעם שראיתי מישהו שתפס 2 פלמידות 6 קילו כל אחת על תולעים
ועל זה אומרים שפוקסים כן נחשבים אתה בסדר
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 20, 2017, 18:32:25 PM »
ממה שאני מכיר, יש תפיסות של פלמידה על פיתיון, לעיתים נדירות, אבל כמו שאמר בנצי- בפוקס. אין שיטה מדודה ומכוונת לטירגוט פלמידה באופן ממוקד ובדוק, כמובן כשמדובר בפיתיון מהחוף. מסירה, הסיפור קצת שונה למיטב הבנתי...
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 20, 2017, 19:00:23 PM »
כל הכבוד
איזה הפתעה נעימה
תודה על השיתוף
ברשותך שאלה קצרה
האם המשתמשת בוויר?
אם כן איזה?
gingi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 21, 2017, 19:07:40 PM »
לשאלתך השתמשתי בכבל פלדה 40 ליברות של חברת FTW או משהו כזה , מראש ניסיתי לטרגט גומברים
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 23, 2017, 14:16:54 PM »
בהחלט תפיסה שאני בטוח שתחקק בזכרונך.
למען שאר אנשי הפורום וגם בשביל התיעוד של התפיסה הנדירה,אשמח (ואני בטוח שגם שאר אנשי הפורום..,אם תעלה דו"ח.אם תוסיף תמונות,בכלל שיחקת אותה.

תצליח ידידי
Fish
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 23, 2017, 14:21:15 PM »

לא ציינת מה היה הגודל של הדג
אבל כן זה קורה
וכבר סיפרתי פעם שראיתי מישהו שתפס 2 פלמידות 6 קילו כל אחת על תולעים
ועל זה אומרים שפוקסים כן נחשבים אתה בסדר

יש מצב שנתפס על הקרס דג קטן והפלמידות הלכו עליו?
אגב,מזכיר לי שלפני כשנתיים,דגתי במרינה אשקלון לכיוון הים הפתוח.הגיע אליי איזה ילד עם סט זרזור וביקש קרס קטן ותולעת כיוון שרצה לדוג בפתיון.הבאתי לו.שתי דקות אחרי שהוא זרק למים,הוציא ברקודה יפה ששקלה קצת יותר מקילו.היא נתפסה בעין,לכן הסקתי שתי מסקנות: או שהיא שחתה ולא ראתה את החוט ונתפסה בעין,או שבקרבת התולעת היו דגיגים שניסו לחמוד את הפתיון והברקודה ניצלה מצב והסתערה עליהם ואז קרה מה שקרה.אמנם תפיסה לא שלי,אבל בהחלט זאת תפיסה שאזכור אותה.אגב,פוקסים בוודאי נחשבים אתה בסדר
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 23, 2017, 14:23:30 PM »
יפהההה
תודה
המשך הצלחות וחוטים מתוחים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 31, 2017, 14:27:23 PM »
אם הבנתי נכון, הפלמידה תקפה תוך כדי שאספת את החוט?
התנועה מן הסתם מגדילה סיכוי לתפיסת הפלמידה...

לעצם העניין, לדעתי לא מנסים מספיק...
עובדתית, בטרולינג מסירה על רתמה עם בורי תפסתי כמה וכמה פלמודים גדולים...
חבר הוריד מהסירה בורי בבחינת "דיג על חי" (לא טרולינג) - הגיעו שני פלמודים גדולים בזה אחר זה...

מי שבאמת מחפש לנסות לטרגט אותם ברצינות, צריך לנסות ולהתמיד..
זה דג של מים עליונים ולכן בעד מצוף מתאים, לשים את דג הפתיון 1-2 מטר מתחת לפני המים,
הייתי שם דג קטן כמו בורי קטן, אם יש חי זה מעולה...
מבחינת התפירה חשובה הנראות - הצגת הפתיון,
כך שבזמן תנועת הגלים וגם בזמן החזרת הפתיון, זה יראה שהדג בתנועה...
לדעתי זה יביא תוצאות...

נ.ב.
התפיסה הזו שווה בהחלט דו"ח ביומן דו"חות הדיג
-------------------------------
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC