נותן לדג למות לבד ,חכמנו הורו לנו ש״דגים נאספים״,כלומר הדג אינו
טעון שחיטה ולא הריגה אלא מותו באיסופו(חנק).
נותן לדג להגיד את התפילה האחרונה

,
במקרה שאני עומד על מזח ויש ״מאני טיים״ ותופס דג גדול שיש סכנה
שימשוך את השחילר והתיק למים ,אני ״מנטרל״ את הדג
עם בומבה לראש כמו בחנות דגים,עושה את זה עם הגריפר מחבר
לשחילר וממשיך לדוג.
דגים מתקלקלים מהר ואיכות הבשר יורדת מהר
חשוב בקבוק קפוא שיהיה בתיק תמיד לשמור על הדגים,ככל שתביא
הביתה את הדג יותר טרי ,תזכו לאכול דג יותר בריא
ויותר טעים,עוד דבר חשוב זה לקחת איתך חתיכת בד(חולצה ישנה וכדו׳)
להרטיב עם מי ים ולעטוף את הדג כדי שלא יתייבש במיוחד בימים חמים,
מידי פעם להרטיב ולעטוף מחדש את הדג(המי מלח מעכבים גישה של חיידקים
לדג)וכאמור להצמיד לבקבוק הקפוא,אם אתה מתעכב בים ,תנקה את הדג (הוצאת
זימים וקרביים),הדג כמו כל בעלי החיים ברגע שמת כעבור זמן קצר עובר תהליך
שראשיתו ביקוע הכרס(התפוצצות המרות בקיבה ,בדג רואים את זה בתור כתם צהוב
כתום או חום על הדופן הפנימית של הבטן של הדג) וסופו בחזרת הדג ל-4 יסודות,
אותו ביקוע פולט מיצי קיבה שהופכים לרעלים אם מות הדג ,לכן ניקיון הדג מיד
בסמוך ליציאתו מהמים יבטיחו לך דג ברמה הגבוהה ביותר לארוחה .
בתאבון
