אז לאור התגובות החמות על הלוקוס הלבן הינה המלצה חמהה ביותר למשהו חם וטוב לכל מטרה,
גם טוב לקחת לדייג שלמחרת גם טוב בחורף הקר וגם טוב כל הזמן,
ראשית ממליץ לכולם לרכוש אבן שמוט , אבן שמוט הינה אבן שצוברת בתוכה חום רב וכאשר מניחים עליה את הבצק הוא נאפה מכל הצדדים בחום עז מאוד מה שמוביל לזמן אפיה קצר מאוד ולתוצאה מיוחדת.
אז נתחיל כמובן במתכון בסיסי של הבצק ואחר כך נספר מה אפשר להוסיף מלמעלה :
1 קילו קמח
שקית אחת שמרים (שימרית )
70 גרם סוכר
2 כפיות גדושות של מלח
2 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים שאפשר לגעת באצבע ונעים כמו...
מכינים את הבצק תוך כדי ערבוב החומרים היבשים כ2 דקות ורק אחר כך מוסיפים את המיים .
מפנים מקום על הספה בסלון ומושיבים את הכלי של הבצק על הספה עם כיסוי של מגבת ועליה כריות , כן שיהיה לו חם ונעים .
אחרי שעה הבצק מכפיל את נפחו .
מחלקים לחלקים שווים ומקמחים , ונותנים 20 דקות לתפיחה שניה.
כמה חלקים? כמה שבא לכם
עכשיו מה עושים ?
אופציה א' פוקצה
גוזרים עם מספריים או בלי חתיכה מהבצק כל אחד כמו שהוא אוהב , פותחים את הבצק בעזרת היד בלבד עד לעובי של חצי ס"מ בערך.
על הבצק שופכים בנדיבות שמן זיית איכותי מלח גס פלפל שחור ו.... מה שבא לכם :
בצל
עבניה טריה
עגבניה מיובשת
זייתים
פטריות
עלי בזיליקום
עלי מרווה
עוד בצל אולי מטוגן קצת
פלפל קלוי
אנשובי
חתיכות של סרדינים
נקניק טוב
גבינה טובה (כל גבינה קשה או חצי קשה)
עוד שמן זיית
וזורקים על אבן השמוט שחוממה מראש ל250 מעלות והיאע בתוך תנור חם ב250 מעלות
זמן אפייה 7-8 דקות
אופציה ב'
אותו דבר בדיוק רק במקום שמן זיית מושחים את הבצק ברוטב פיצה (רסק עגבניות אורגנו ושום )
אופציה ג'
סמבוסק
אותו דבר כמו למעלה רק בסוף לקפל ל2 ולהוסיף סומסום למעלה עם שמן זית כמובן
בתאבון!!