תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/8/2017 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
ערב | בצק רגיל - המתכון הסודי :) | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 10 | - |
ערב | בצק רגיל - '' | ברקן אדום (מואסטה / אדמונד) | 1 | |
ערב | בצק רגיל - '' | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | 170 גרם |
ערב | בצק רגיל - '' | *אחר - דג שאינו ברשימה | דג סלע ושלא שרד הוצאת קרס וניתן לחתולים |
הדו"ח:
עדיין בעריכה-תמונות יווספו בהמשך כשאקבל אותן!!!
מה קורה חברים?אלה עם הטעם המוזיקלי הרחב כבר כנראה עלו עליי בכותרת

היום קם בבוקר עם אמא והולך לים (לא לדוג בעקרון אבל לוקח ציוד אולטרה קל בכל זאת) דג איזה חצי שעה בלי הצלחה עם ג'יג 7 גרם ואחרי זמן מה מתחיל לחזור ונכנס למים רואה לא טלווזיות אלא פלזמות 42 אינץ' שוחות מטר ממני עוקב אחריהן ואחר להקות ביזרי ענקיות (נראת בגוש אדום כזה-אולי שמעתי משהו כזה ''חאמרה'' שזה אדום בערבית יש מצב?) ויוצא והולך לשחות וחוזר הביתה.חוזר ב15-55 מאימון של הכדורסל (יום שישי ואימון זה שילוב דיי טוב אצלי חחח) ומחליט עם אבא שניסע היום לרידינג לאותה נקודה לנסות שוב הפעם אותו דבר ובמקום הבוס לקחתי אולטרה ומקל רולר קטן מתקפל נוסף כמו שתמיד אני לוקח. מגיעים אני ואבא מתפצלים אני לשובר הוא לטיול עד תל ברוך וחזרה מתמקם תופס עם האולטרה ספתח אחרי כמה חודשים (לא תפסתי עם האולטרה בזירזור אז לפחות ננסה עם פיתיון) ויוצא אראס קטן משוחרר מרחמים (בקושי 2 סמ היה לו) ואחרי דקה עוד אחד חמור יחסית 12 סמ משוחרר שיביא עוד אראסים כל עוד הוא מתרבה עכשיו שיהיה פייט בעונה הרגילה.נתקע הקרס בסלע משטיח את החכה על קו המים ומגלגל רולר קלאץ' סגור עד הסוף יוצא עם נזק של קרס קטנה וזהו. מחליף חכה כדי לא לבזבז זמן ומתחילות אכילות בלתי פוסקות.מתחיל לצלצל הטלפון בדיוק והתחילה אכילה נותן הוק קטן ויש פייט נחמד ויוצאת הפתעה-סרגוס חמוד פי 3 גדול יותר באורך מקודמו מהיציאה הקודמת בערך 13-14 סמ מחליט שלוקח כל עוד יש מומנט כי מאז פבואר לא לקחתי דג ושיחררתי הרבה אז החלטתי שהפעם מותר לקחת (טיזר קטן-תהיו מוכנים למתכון בפינת המתכונים

עוברת עוד חצי שעה של אכילות (חוזר לאבא ומפספס סרגוס גדול שכבר עלה אבל בגלל שהעליתי אותו מעל המים ברח לי וכמעט מפיל את הטלפון בטעות מהעצבים אז להבא אזהר מזה). ממשיך לדוג מעלה אראסים נחמדים בגדלים יפים של כל אחד מעל10 סמ אורך ומשחרר את כולם למעט אחד שזרקתי שיהיה לחתול משהו שם בכל זאת שלא יבנה על סרגוס לארוחת ערב. השמש שוקעת מתחיל לבנות על זה שאראסים לא יהיו עוד והברקנים יצאו בכל רגע מהמחילות שלהם בסלע ויחפשו ארוחת ערב. בשלב הזה אבא מצטרף ומתיישב על סלע קרוב כי לא יכל לרדת אליי.האור נגמר שם פנס ראש וזורק חכה ובוהה במצוף עם האור ואני רואה שהוא מתחיל לנוע על הצד מרים ורואה שברקן על הקרס מצטלם קצת ומשחרר אותו בעדינות רבה שישרוד ויגדל שיחזור יותר גדול פעם הבאה.נשאר עוד רבע שעה רואה אכילות נקירות כאלה מרים ורואה שדג סלע נתפס אצלי והוא נתפס עמוק עמוק במעמקי הבטן לוקח פלייר מוציא אותו ובגלל שהוא מת מעיף לחתול יהיה לו שבועית כפולה ממני

המצוף היה מעלית אדומה בכל הסיפור הזה כי המצוף האדום שאני אוהב עלה וירד ללא הפסקה
וצוללת צהובה זה האראס החמור הכי גדול שנתן פייט לא מהעולם והיה רגע שבו חששתי לחיי החכה שלי כופף את לשתיים כמעט וואוווווו איזה כיף זה היה הפייט הזה
מקפל הכל ויוצאים הביתה מגיע הביתה מנקה את הסרגוס ומכין ארוחת ערב שהייתה אמורה להיות לי ולמא אבל בסוף לא ידעתי שהיא אכלה אז יובשתי אבל הצד הטוב שהיה לי יותר מקרוני +גמבה וקפוסטה קלויים עם דג וסודה פיתוץ

נקודות לשיפור מהדיג של היום:
1.לקחת עוד חכה לפיתיון עם תולעים וכד' ולזרוק רחוק ולהניח לה עד שיהיה אכילות בה וביינתים להתעסק בפיתיון בצק (ואולי לעבור לחי עם טלוויזיה חיה קטנה אפשרות).
2.להגיע מוקדם יותר כדי לראות ולזהות אכילות של סרגוסים.
3.לבוא גם עם בצק מסטיק לבורי כי הוא מוריד את הבצק מהקרס בקלות בגלל השיטת אכילה שלו.