| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/6/2017 | כנרת - מערב | מים מתוקים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19:00 | גיג קטן - ג'יג כסוף 7 גרם | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | |
| 18:30 | דמוי דג קטן - מינו לבן 1.7 גרם סטרייק פרו | אמנון מצוי (עדדי) | 5 | |
| 15:30 | דמוי דג קטן - מינו לבן 1.7 גרם סטרייק פרו | אמנון מצוי (עדדי) | 6 | |
| 7:00 | דמוי דג קטן - מינו לבן 1.7 גרם סטרייק פרו | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | |
| 7:00 | דמוי דג קטן - מינו לבן 1.7 גרם סטרייק פרו | אמנון מצוי (עדדי) | 6 | |
| 7:00 | צידקה - צהובה 5.7 גרם | אמנון מצוי (עדדי) | 1 | |
הדו"ח:
שבוע טוב

תקופה ארוכה של לימודים, עבודה ובגרויות, לא השאירה ממש זמן לנשום. שנתיים מחכים להיפרד מהמקצוע הזה שנקרא היסטוריה. חודש מראש אני מבקש חופש שישי-שבת וסוגר עם חברים שבחמישי מיד אחרי הבגרות יוצאים לנשום קצת; בכנרת. המועד מתקרב והם מבטלים, עבודה או דווקא המחסור בעבודה (לא מבינים שיש פריכיות אורז במבצע); נשאר עם חבר אחד, ניחא.
כאמור, מיד אחרי הבגרות מתארגנים ומתחילים את הדרך לכנרת באוטובוסים. מגיעים כמעט ב23:00 לכניסה לשקמים, ומתחילים הליכה של קילומטר בערך לנקודה הקבועה. פותחים אוהל, מארגנים ציוד, וקצת אחרי 4:00 עפים לישון מפורקים מעייפות.
בערך ב6 אני כבר מתעורר, לא התכוננתי לחום כזה
מה עושים? פותחים את האולטרה ויוצאים לשחק קצת. עברתי כמעט על כל הארסנל שלי, ואין תגובה. ציקדה בדולר וחצי מעלה מושט, לי נראה כאילו היא רק נתקלה בו בדרך. מחליף למינו לבן קטן של סטרייק פרו ששוקל 1.7 גרם ונזרק למטרים ספורים. כדי שלא יגיע אליי בשנייה, מגלגל מאוד לאט. אולי לא היה בזה צורך, כי עוד לא עברה שנייה וכבר מושט קטן חשק בדמוי. ככה זריקה-תפיסה מספר פעמים, עד שנראה שלא נותרו דגים ברדיוס. בין לבין עלתה בינית קטנה שהרגישה כמו גדולה על האולטרה.את הצהריים העברנו במים, החום לא איפשר לצאת לרגע. בסוף החבר התייאש ואני נשארתי לנוח על מזרן, רק ששנייה שעצמתי את העיניים קרבה אותי ללבנון בכמה מטרים
הרגיש כאילו צומחת לי עוד יד אחורית אחרי החתירה הזו.מגיע הערב והרוח רק מתחזקת. מצמצמים ציוד כדי שלא יעוף למים, והאוהל שלנו, כמו השאר, נכנע לרוח ונשכב על הרצפה. מחכים ומחכים, הרוח לא נרגעת, ואנחנו, שלא התכוננו לא לחום ולא לקור, מתחילים לקפוא קצת. מורידים את הציוד לחוף למטה, ואיכשהו מעבירים את הלילה.
את הבוקר של שבת מעבירים על מנגל ואז קופצים למים, ובצהריים מחליטים לפתוח את האולטרה. כמה מושטים יוצאים, ואחרי כמה דקות שוב יובש.
בסביבות 19:00 הציוד כבר מקופל, ואני מחליט לנסות שוב. שוב עובר על כל הדמויים, שוב רק המינו תופס. שם ג'יג 7 גרם כסוף שנמצא אצלי בערך 3 שנים ועוד לא נגע במים. מנסה כמה צורות עבודה שלא הולכות, ומשלא הולך מחליט להתפרע קצת - נותן הקפצה טובה ומחכה שישקע, ככה לאורך כל הדרך חזרה. תמיד תפסתי על עבודה רגועה מאוד, והופתעתי כשבזמן ששקע חטפה את הגיג בינית חמודה.
לצערי רק באותו הזמן שמתי לב שהדגים בורחים לי איכשהו מהסל, ככה שרק מעט בתמונות. באותה נשימה מתנצל על האיכות של התמונות - מתעצל לזרוק את המכשיר במעבדה.
נתראה ב7\07\07

והקטע שרק דמוי מסויים מצליח ואחרים לא מצליחים, זה ידוע.