תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/2/2018 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:00 | גיג בינוני - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 1 |
10:00 | גיג מדאי/איציקו - | אבו- נפחא (לגינון נודד) | 1 | 2 |
הדו"ח:
טוב,
רפי מאיים, אז אין ברירה...תשלום חובות...
סיכום קצר של 2 יציאות, לא היה הרבה מה לספר הפעם.
בין הסערות של סוף ינואר, מצאנו זמן לצאת...
יציאה 1 - יצאתי עם מתן מזרחי, האיש והאגדה....
יצאנו מסירונית, למתן לא היה פישפיינדר (בתיקון) והוא היה די אומלל מהנושא, קשה לדעת מה לעשות ומהלהוריד כשאתה עיוור, אחרי שהתרגלת שאתה יודע בכל רגע נתון מה קורה איתך....ועוד יותר גרוע, כל הנקודות שלו שם, ולי יש בקושי נקודה ורבע...
יצאנו, ראינו עוד שניים בחוף, הם יצאו לפנינו... בשלב כלשהו אני שומע רעש כללי מהכיוון של מתן, כל מיני צעקות שבר, בכי, מלמולים.... מסתבר שהבחור שכח את המצית באוטו....
מכאן המצב רק נהיה גרוע יותר... בין לבין אני מזהה משהו מעניין למטה, מוריד מהר סביקי ומעלה 2 ג'רבידות...תופר אחת ונותן למתן אחת (פלוס ריג לחי...זה לא היה היום שלו, שכח הרבה דברים...)...
דריפט מטורף...ים לא פשוט... ואין תגובה מכלום... שומר עין אחת על מתן ובודק מה מצב הקריז... אני יכול להשיבע שבאיזה שהוא שלב ראיתי את מתן דופק חזק שני קלאמרים האחד בשני בתקווה שאולי ייצא מהם ניצוץ...
אבל ה' אוהב את הצדיקים... והצטרפו אלינו 2 החברה שראינו קודם..מסתבר שהם לא מכירים יותר מדי את הנקודות שם, אז באו איתנו... אחד מהם הרים אירדי קטן של קילו-מינוס ומייד נישק ושיחרר למים, שאפו. וגם הייתה להם מצית, אז מתן ניצל וחזר להיות אל הים....
חוצמזה היו עוד יציאה וחיתוך של פלמידה...אבל זהו בגדול.. ניסינו קצת על הדניסים ליד החוף, אבל לא היה כלום...
לקח חשוב אחד: היה דריפט חזק מאוד ושיחחרתי 2 חכות: מאדאי וחי.... החי הסתבך לי בהיגוי, והגעתי למצב שנגררתי, כל החוט בחוץ, השפולה כבר בקשר ואני מחזיק חזק, קורע את היד ומנסה להציל את החוט...מתן בסוף הצליח לשחרר לי את העניינים.
מסקנה: אם יש דריפט חזק, להוריד בהתאם למיקום החכה בקאייק ולדריפט, כלומר, אל תתנו לדריפט לקחת את החוט מתחת לקאייק, ואל תורידו יותר מחכה אחת פסיבית... למדתי מניסיון ויצאתי בזול... ושוב תודה למתן שהציל לי את התחת...
יציאה שנייה: יצאתי עם נתי מורדכייב בשדות ים...יצאנו לחוף שממול האקוודוקט כי ראיתי בתוכנת NAVIONCS קימורי קרקע יפים וירידה חדה של כ-10 מטרים ובדרך גררתי לדוראדו... הים היה מלא פעילות בפיש, מעבר למדוזות ששיגעו אותו... ובאחת ההורדות עלתה טונית קטנה של פחות מקילו (אני בד"כ משחרר את רוב הדגים המקומיים אלא אם מדובר באמת בדג מכובד, אבל את הפלגיים הנודדים האלה אני יכול להתחיל לאכול חיים עוד בקאייק, לא משחרר אם יש בה ארוחת צהריים...)...מעבר לזה לא הייתה פעילות בכלל, חוץ מאבו קקה אחד גדול שקיבל ניתוח חירום... הייתה נעילה נחמדה במאדאי שהשתחררה, מעניין מה זה היה, אבל ענק זה לא היה....
הרעיון לירידה משדות ים צפונה לא היה מדהים, פעם הבאה או שאצא ישר לתחנת הכח, או שפשוט ארד ישירות מול האקוודוקט בקיסריה. אבל מה שכן - שלווה, ים רגוע, דגים מעופפים, קריאות של שחפים, חברה טובה....הטענתי מצברים.
זהו, ממתינים שהים יתבהר ושיהיה על מה לכתוב דו"ח...