כפי שכתבו, חוט אחיד ללא קשרים - עדיף...
אם כי אני אישית לא מתרגש מלקשור חוט לחוט, בטח לא בחוטי בד, הקשר הזה מעולם לא בגד בי...
אך אם אתה מחבר 15ליב' ל:20ליב', שים את ה-20 למטה ועליו תשים את ה:15ליב ומשתי סיבות:
*עם חוט 15ליב' בחוץ - תזרוק למרחק יותר גדול...
*בהתמודדות מול הדג, מעבר לחוט חלש יותר - גדל הסיכוי לקריעה מאשר במצב בו המעבר לחוט עבה יותר.
ואחרי כל אלו, לדעתי חשוב שתחליט עם איזה חוט אתה מעדיף לעבוד...
הצעתי לך ובהיותך בתחילת הדרך, בהיעדר בטחון מלא בקטע החדש יחסית (מלוחים) ומשום האפשרות שיגיע לבקרך דג של 1.5-3ק"ג - במיוחד טונית או גומבר שימשכו הרבה יותר חזק מברקודה, מציע לך לעבוד על 20ליב... לאחר שתתפוס כמה דגים ותשלוט בכיוון הקלאץ' ובהתנהלות מול דגים של קילו פלוס, תעבור ל-15ליב'...
נ.ב.
בקרוב הדיון יועבר לפורום דיג בז'רז'ור..
בס"ד
רפי המון תודה רבה על העצה. כנראה שזאת הסיבה שהיה לי חוט של 20LB על הרולר מלכתחילה.
לפני ששמתי את ה- 20LB היה לי 15LB ואני זוכר שמשהו המליץ לי לעבור אליו, אם כי אני לא זוכר מי. ואז החלפתי את כל ה- 15 ל- 20. שבוע שעבר אחרי שפתחתי את הדיון אז בהמלצת החברים כבר החלפת את כל החוט ל- 15LB.
מה שבטוח זה שלפני כן היה לי 150 יארד של LB שמילא לי את כל השפולה כמעט עד הסוף שלו - ( החוט היה: PowerPro Super 8 Slick). ועכשיו החלפתי ל- PowerPro 15LB אם אני לא טועה של 4 גידים. והפעם התמלא לי 300 יארד באופן מלא על השפולה. כלומר, פי שניים חוט.
לבינתיים עד שיגיע החוט של ה- 20LB נעבוד איתו. וכשהוא יתחיל להיחסר מהשפולה באופן שצריך להשלים , אולי אחליף ל- 20 באופן מלא, נראה באיזה מצב אהיה אז (מבחינת תפיסת דגים כמובן).
רפי המון תודה רבה על תשובה מפורטת ומנומקת, ללא ספק למדתי ממנה הרבה