פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   שאלה בנושא ג'יג מעל סלעים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלה בנושא ג'יג מעל סלעים (נקרא 1711 פעמים) |
הדפסה |
|
liors
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם , רציתי לשמוע המלצות לגבי ג'יג מעל סלעים , על מנת שלא יתפס בסלעים מה מומלץ ? להרכיב משולשת למטה או לא להרכיב ביכלל , או לחילופין 2 אסיסטים למטה מונעים ברוב המקרים תפיסה , אשמח לשמוע את דעתכם בנושא , תודה מראש
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כמו שהערכת, באזור סלעי במיוחד עדיף לא לעבוד עם משולשת בתחתית הג'יג. במקום זה אפשר להרכיב 2 אסיסטים בחיבור העליון, ולהישאר בלי קרס תחתונה, או לשים סינגל למטה במקום משולשת. קרסי אסיסט למטה במקום המשולשת יכול להתאים, אבל השיטה הזו מיועדת יותר לסלואו פיצ' ולא לג'יג רגיל/שור ג'יג, אני לא רואה הבדל פרקטי בג'יג מהיר בין סינגל למטה לבין דאבל אסיסט
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
למרות שלא הוצע, ולמען האמת גם לא ניסיתי, אני חושב שקרס כפולה יכולה לעזור אם מחברים אותה מאחור בכיוון הנכון שהקרסים הם כלפי הדמוי ולא כלפי חוץ. שוב לא ניסיתי אף פעם.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
גיג מעל סלעים -לרוב הג'יג לא נתפס , אך קורה שנתפס וזה מאוד מבאס  איך אפשר לצמצם ? מינימום קרסים  אך זה על חשבון סיכוי הנעילה של הדג.. אני עובד עם 2 אסיסטוקים מלמעלה. מי שעובד סלאו פיץ , מוסיף גם 2 למטה. הרבה עיניין של מזל. לא מאבד כל יציאה דמוי ,אבל פעם בכמה יציאות מאבד אחד לפחות 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
liors
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן זה מה שקרה לי היום , היו לי שלוש תקיעות בסלע 2 שיחררתי ואחד לצערי היה חייב להישאר בים  לא רצה להישתחרר , בפעם הבאה אני יעבוד עים קרס אחת למטה , תודה לעונים
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
רצוי להימנע מלהגיע לקרקעית בדיוק מהסיבות האלה. יותר גרוע מלגעת בקרקעית זה לגרור על הקרקעית.... הבעיה מחמירה כשעובדים ברוח דומיננטית, שגורמת לג'יג להיגרר על הקרקעית בגלל שהחוט משמש כמפרש, וגם פוגעת ברגש על החוט כדי לדעת אם אתה עדיין בשקיעה או כבר על הקרקע
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שאלת שאלה חשובה ליאור...
בגדול, משולשת מגדילה את הסיכויים לתפיסת סלע... מאידך - כבר קרה לי שמתפסו דגים גדולים, בעיקר לוקוסים, על המשולשת בלבד... בנוסף, אם תקפיץ סמוך לפני המים - תבחין כי המשולשת נראית דומה לזנב ולדעתי מגדיל סיכויי התקיפה.. אז על הפרק - הגדלת סיכויי התפיסה (של הדג שיפספס אסיסטים עליונים ויינעל במשולשת) ואולי גם סיכויי התקיפה מול הגדלת הסיכוי לאיבוד ג'יגים וקרסים...
אכן וכפי שציינו, קרס בודדת (לטעמי עדיף ללא אסיסט אלא קרס עם חור וספליט-רינג) תתפס בסלעים פחות ממשולשת, כנ"ל זוג אסיסטים - שסיכוייהם לתפוס סלע גבוהים כמובן ביחס לקרס בודדת... אפשר כמובן לוותר ולהסתפק בזוג אסיסטים עליונים - בג'יגלייט אין אצלי מצב כזה ותמיד יהיה משהו למטה כי מוכן לאבד ציוד לטובת הגדלת סיכויי התפיסה..
אגב, בכל מקרה, איך שהג'יג נוגע בקרקעית מיד לסגור ולהרים או להתחיל להקפיץ... כל שניה שישכב על הקרקעית מגדילה את סיכויי תפיסת הסלע... עם הזמן גם תלמד מה התנועות הנכונות ומה התנועות הלא נכונות בכל הנוגע לנתפסות בריף שבקרקעית..
|
|
|
|
liors
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|