מאוד תלוי...
בדג המטרה, בעונה ולעיתים ביום הספציפי...
לטעמי תלוי גם בתנאי הים...
גילוי נאות: מהחוף לא דגתי לפחות 20 שנים...
מנסיוני בדיג מסירה וכמי שהוריד לרוב ריג עם כמה קרסים תוך חלוקה לגמברי וקלמארי:
*יש ימים בהם יש יותר אכילות על גמברי וימים בהם יותר אכילות על קלמארי, יש ימים שזה די דומה..
*בחורף - קלמארי עובד טוב יותר - אולי כי זו העונה בה הקלמארי מתקרב והדג רגיל לחפש קלמארי..
*דגים קטנים יותר נתפסים טוב יותר על גמברי...
*סרגוס מעדיף גמברי...
עם מקל ביד - אעדיף גמברי, הדג פחות משחק עם הפתיון ובולע...
עם מקל בסטנד - אעדיף קלמארי...
יש עניין עמידות הפתיון ולכן:
*בים שקט - כנראה עדיף גמברי, בים גלי עם זרמים - אעדיף קלמארי...
*כשיש גם דגיגונים בסביבה - עדיף קלמארי שישרוד טוב יותר את נשנושיהם ויותר סיכוי לביס מהגדול
איך יודעים מה ההבדל בין גמברי קריסטל לגמברי שהוא אחר?
ויכול להיות שמי שמוכר לי את הקלמרי מוכר לי אותו לא טרי מכיוון שבחיים לא קיבלתי אכילה על קלמרי כל פעם חוזרת רצועה שלמה
לשאלה הראשונה, כמו שמבחינים בין קלמארי לסבידה..
גש עם מי שמבין, תראה בעין ותבין את ההבדל...
לשאלה השניה - מאוד יכול להיות!
ללא קשר להעדר אכילות - כי גם קלמארי הכי טרי יכול לחזור ללא אכילות (תלוי ביום ובמקום),
לגבי קלמארי וזה בדוק:
*טרי או אם הקפאת טרי והפשרת - זה עולם אחר ביחס לקלמארי שאיננו טרי,
איננו טרי הכוונה לכך שהוקפא לאחר ששהה זמן רב בחוץ, או כזה שהופשר והוקפא והופשר שוב....
איך תדע אם טרי?! המבחן הכי טוב - מבחן האף!
קלמארי לא טרי - או שהוקפא כשאיננו טרי, יסריח וידיף ריח לא נעים...
קלמארי טרי או שהופשר לאחר שהוקפא טרי -יריח כמו משהו טרי...
לא טרי גם ייראה וירגיש מסמורטט יותר...
פעם קניתי קפוא מבלי להריח - וכשהפשרתי זה היה מסריח מאוד...
מנסיון, לגבי שימוש חוזר:
לא פעם לקחתי לים (בסירה) גמברי טרי וקלמארי טרי או כזה שהוקפא טרי והופשר...
העודפים נלקחו לשימוש חוזר...
הגמברי (לאחר הסרת ראש ולעיתים קילוף) עבד היטב וכמו כשהיה טרי...
הקלמארי בקושי הניב נגיעות...
לכן ועם הזמן, הפסקתי לעשות בקלמארי שימוש חוזר...