ייאמר לזכותי שאני קצת חלוד אחרי החורף

מצד שני, אני מרשה לעצמי קצת יותר מהרגיל ודוחף את הגבולות וזה עולה לי בדמויים...
ממש אין צורך ללכת על הקצה ואפשר ליהנות מהחוויה עם נזק מינימלי אם בכלל

בתמונה המצורפת גשר אריק מסומן בעיגול אדום.
המסלולים הורודים מייצגים את המקומות לאורך הנחל משני צדי הנהר שאליהם ניתן להגיע בקלות עם רכב.
יש יותר מקומות בצד המערבי של הירדן והם גם יותר נוחים מאלו שבצד המזרחי אבל הביניות נמצאות בגדה המזרחית

מבחינת ז'ירז'ור, מומלץ להצטייד בניקלים מגדלים שונים, ציקדות, דמויים קטנים מסוגים שונים ואפילו סיליקונים וספינרים.
אם אתה הולך לדוג פיתיונות, נסה לארגן תולעים.
כך או כך, נסה לתפוס במקום סרדינים ואותם תתפור שלמים או בחתיכות.
לפני היציאה אני מציע שתעבור על המאמרים שקשורים בדיג במים מתוקים:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=41&Itemid=194בהצלחה

בס"ד
גיא המון תודה רבה לך על התשובה...

חייב לומר שמאד רציתי שאתה תהיה בין העונים לשאלה שלי. למרות שבאמת אשמח לשמוע עוד המלצות מאנשים נוספים שמנוסים במתוקים.
אני אישית בכל אופן מגיע לז'רז'ר אבל כנראה שאבוא עם עוד 2 חברים שדגים בפתיונות.
לגבי הסרדינים, אני חייב לציין שאני לא מסוגל לתפוס דג ולתפור אותו חי... זה גבול בשבילי בדייג שאני לא רוצה/מסוגל לחצות. אבל אם אמצא שם סרדינים מתים או גוססים שאוכל לתפוס אז כן אשתמש בהם (רק ספק אם אצליח בכלל למצוא כזה דבר).
גיא שאלה ברשותך, מאחר ולא הייתי בגשר אריק מעולם. כשנסעתי בפעם האחרונה (בחול המועד פסח) נסעתי על כביש 87 ואז חציתי גשר קטן שהיה כתוב עליו גשר אריק. ולא ראיתי מאיפה מגיעים למקום. ניסיתי להסתכל תוך כדי נסיעה אבל לא ראיתי. פשוט הייתי בדרכי ליהודייה. אשמח אם תוכל להסביר לי איך מגיעים עם הרכב לאיפה שייעצת לי.
ממש ממש תודה רבה על העזרה
בכיף

אם היית קורא את המאמר שלי, היית רואה שאני לא ממליץ לתפור אותו חי

תפוס סרדין, תשאיר אותו מחוץ למים כמה דקות ואז אין בעהי שהוא חי...
כביש 87 זה הכביש מכפר נחום לצומת הבשן והוא באמת עובר דרך גשר אריק.
אם אתה מגיע ממערב, לפני הגשר יש ירידה ימינה לדרך עפר. שם אלו המקומות הפופולאריים ביותר.
מיד אחרי הגשר בצידו המזרחי יש ירידה נוספת ימינה אבל מעט מאד נקודות גישה למים.
לנקודות שמצפון לגשר, אתה מגיע ממערב ולפני הגשר יש כניסה לכביש הישן שמוביל לגשר אריק הישן.
שים לב שיש קו לבן ורצוי לעבור את הגשר, לרדת ימינה ולהסתובב בחזרה ואחרי שאתה חוזר על הגשר לפנות ימינה.
אחרי שתרד לכביש הישן, הוא ממשיך ומתעקל ימינה לכיוון הגשר ושם תראה ירידה נוספת שמאלה לדרך עפר.
שם יש כמה נקודות נחמדות וגישה נוחה למים.
האפשרות הרביעית והאחרונה היא לעבור את הגשר ממערב למזרח ומיד לרדת שמאלה למקטע הכביש הקטנטנן עד לגשר הישן.
משם ניתן לרדת שרומה או צפונה מהגשר וגם לחצות אותו לצד המזרחי.
בהצלחה