הי אלכס
פיתיונות לקפיצים ניתן להכין במספר דרכים.
ישנן שקיות של אבקות מוכנות שכול מה שצריך זה להוסיף מים ולעבד.
הבצק יוצא מרוכז ודחוס יחסית וכמעט ללא חלקיקים מתפוררים.
ישנן אבקות גסות יותר או כאלו שפחות מתגבשות בעיבוד ואז הן מחזיקות בהטלה אבל לאחר התעסקות של הדגים הן מתפוררות לאט לאט...
אישית אני מעדיף בצק על בסיס פיתות שאותו אני מערבב עם תירס מקופסה, קצת תמצית טעם וריח (דיפים קנויים או סתם וניל לבישול), קצת פירורי לחם או סולת ולפעמים איזו אבקה קנויה או בוייליס/טייגר נאטס/פלטס טחונים...
את הבצק מפיתות צריך לעבד חלקית ולהימנע מהתגבשות סופית על מנת שהוא יתפרק בזמן האכילה.
אם הוא קשה מדי או דחוס מדי, הדגים לא יצליחו לשאוב אותו ולפרק אותו והקרסים לא ישלפו החוצה.
שעות הדיג המומלצות הן זריחה ושקיעה אבל גם במהלך היום אם אין רעש בסביבה וגם באמצע הלילה יש תפיסות.
אישית אני מעדיף קפיצים ללא משקולת , אלו עם הקשית שעוברת דרכם .
את החוט הראשי אני מעביר דרך וקושר לסוויבל או סיכה ואליה את הריג (הייר ריג).

אני מניח שאתה מתכוון לקפיצים מרובי קרסים.
יש את הקפיצים הקנויים אבל הקפיץ שלהם קטן מדי לטעמי ואני מגדיל אותו על ידי פיתול שלו עם פלייר עד שהוא נפתח ומתרחב מעט.
את הקפיצים האלו אני קושר מתחת למשקולת רצה של 30-40 גרם.
.JPG)