בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  עזרתכם לפני קניית חכה חדשה
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרתכם לפני קניית חכה חדשה  (נקרא 3170 פעמים) הדפסה
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: עזרתכם לפני קניית חכה חדשה
« הגיב #15 ב- : ינואר 17, 2016, 23:21:07 PM »
למה 3.2 מטר? גרוע מאוד לפי דעתי
תשדל לא לרדת מה4 מטר ותגדיל לעשות אם תבחר בחכה של 4.2
אם אתה לא רוצה להשתולל עם התקציב רד מה3 חלקים... למרות שהיא יותר טובה אין ספק אבל כאן בארץ לא חושב שיש לה הצדקה אלא אם כן אתה חולה על זריקות למרחק יותר מאשר על דגים (הממ מוטי  גיחוך)
אם אתה מחפש חכה סטנדרטית כמו של כולם שתהיה סבבה ממליץ לך על טלסקופית של מותג נורמלי 4.2 מטר מקרבון... היא לא צריכה לעלות לך יותר מ400 פלוס מינוס... לא חסרות כאלה

בהצלחה

עומרי אתה לא צודק אח יקר , כאן בארץ אין הצדקה לחכות חלקים  דופק את הראש,זה טעות מאוד גדולה להגיד

מה שאתה אומר , יש לי חכה 3 חלקים שהמחיר שלה זה 300 שקל עושה עבודה יותר טוב

מכל החכות היקרות שיש לי , אתה משלם על שם בחכות חלקים fuji ודברים שאותי פחות חשובים לי ,

אני מה שחשוב לי בחכה זה שדג ששוקל 5 גר אני ירגיש בחכה זה מה שחשוב , עוד דבר

שלי אישית הוא חשוב ,שזה גם המרחק ,אני איפה שאני דג יש לי בור שהוא נמצא במרחק של 124 מטר

בדוק , כל סוגי הדגים אני מוציא בבור הזה , במידה ולא הייתי מגיע למרחק כזה אני יכול לשכוח

מלתפוס  דגים חברים לקרוב מאוד קל להגיע.... מה קורה שאתה רוצה להגיע לרחוק ואין לך את

האפשרות ?

חכות כמו בוסטון או כל החכות שאני מכיר עד 300 גר אין להם רגישות כמו חכות שהמשקלים שלהם עד 200

גר , צריך לחשוב על כל האפשרויות בדייג .

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
omri1

חבר פורום
**

מנותק מנותק

עומרי יחיאל

« הגיב #16 ב- : ינואר 18, 2016, 21:06:34 PM »
למה 3.2 מטר? גרוע מאוד לפי דעתי
תשדל לא לרדת מה4 מטר ותגדיל לעשות אם תבחר בחכה של 4.2
אם אתה לא רוצה להשתולל עם התקציב רד מה3 חלקים... למרות שהיא יותר טובה אין ספק אבל כאן בארץ לא חושב שיש לה הצדקה אלא אם כן אתה חולה על זריקות למרחק יותר מאשר על דגים (הממ מוטי  גיחוך)
אם אתה מחפש חכה סטנדרטית כמו של כולם שתהיה סבבה ממליץ לך על טלסקופית של מותג נורמלי 4.2 מטר מקרבון... היא לא צריכה לעלות לך יותר מ400 פלוס מינוס... לא חסרות כאלה

בהצלחה

עומרי אתה לא צודק אח יקר , כאן בארץ אין הצדקה לחכות חלקים  דופק את הראש,זה טעות מאוד גדולה להגיד

מה שאתה אומר , יש לי חכה 3 חלקים שהמחיר שלה זה 300 שקל עושה עבודה יותר טוב

מכל החכות היקרות שיש לי , אתה משלם על שם בחכות חלקים fuji ודברים שאותי פחות חשובים לי ,

אני מה שחשוב לי בחכה זה שדג ששוקל 5 גר אני ירגיש בחכה זה מה שחשוב , עוד דבר

שלי אישית הוא חשוב ,שזה גם המרחק ,אני איפה שאני דג יש לי בור שהוא נמצא במרחק של 124 מטר

בדוק , כל סוגי הדגים אני מוציא בבור הזה , במידה ולא הייתי מגיע למרחק כזה אני יכול לשכוח

מלתפוס  דגים חברים לקרוב מאוד קל להגיע.... מה קורה שאתה רוצה להגיע לרחוק ואין לך את

האפשרות ?

חכות כמו בוסטון או כל החכות שאני מכיר עד 300 גר אין להם רגישות כמו חכות שהמשקלים שלהם עד 200

גר , צריך לחשוב על כל האפשרויות בדייג .

מוטי ידידי היקר לא סתרתי אותך לרגע וגם אמרתי בתגובה הקודמת שאין ספק שמקל חלקים הרבה יותר טוב מטלסקופי  בכל פרמטר. אתה צודק בכל מה שאמרת לרגע אחד לא אמרתי שלא.... אני בעצמי בעלים של מקל טרבוקו 3 חלקים שעלה לי 500 ש"ח והוא בלי טבעות פוג'י ודרך אגב הן אף פעם לא עיניינו אותי הטבעות האלה....
סך הכל אמרתי את  דעתי והיא שמי שלא פאנטי לגבי זריקה למרחק כמוך וכמו סלביק לדוגמה וסך הכל הולך פעם ב לזרוק מקל ולהעביר את הזמן אין טעם שהוא ישקיע במקל חלקים... גם מבחינת עלות (חידשת לי שיש מקל חלקים לפיתיונות ב 300 שקל  ) וגם מבחינת נוחות של ללכת איתה או סתם לזרוק אותה באוטו. אתה זה משהו אחר שוב פעם כי לך חשובים דברים מסויימים במקל כי אצלך דיג פיתיונות זה מעבר לסתם להעביר את הזמן, אצלך זאת שריטה וזאת אהבה וזאת אומנות  גיחוך
אני לא חושב שהוא מחפש במקל את מה שאתה מחפש ולכן המלצתי לו לרדת ממקל כזה במיוחד בגלל התקציב המוגבל כי אני יודע שמקל חלקים יעלה לו יותר מ300-400 ולחפש מקל שיותר מתאים לצרכים של דייג ממוצע שהולך לדוג בסטייל סטנדרטי ככה בשביל הסבבה.

חוץ מזה בשביל לממש את הפוטנציאל של מקל חלקים זה לא מספיק שהוא יקנה מקל חלקים.. הוא צריך מכלול שלם של ציוד שתואם לסגנון דייג הזה כמו רולר קוני, חוטים דקים, שפולות טפלון והרשימה עוד ארוכה מי כמוך יודע + הרבה זמן של התאמנות ולמידה בשביל להגיע לרמות של הניסיון ושל הידע שלך בתחום הזה. ולמה אני חושב שאין הצדקה למקל כזה כאן בדייג שלנו בארץ? כי עם המקל הזה או בלי המקל הזה המצב כאן על הפנים ואת המרמורים או המקרוני שהוא יתפוס הוא יכול גם לתפוס על המקל טלסקופי הכי פשוט וזול שיש בחנות... המצב של הדייג כאן בארץ תמיד גורם לי לחשוב פעמיים אם בכלל ההשקעה על הציוד שווה לי, במיוחד שאני מגיע לחוף ואני רואה שהמבוגרים שעדיין בעולם של שנות ה70 עם המקל מיטשל וטבעות חלודות/שבורות/מאולתרות עם איזולירבנד ושפולה ריקה עם 50 מטר חוט ניילון 0.50 שתופסים יותר ממני עם כל הפוזה של הציוד הממותג ו"המקצועי" שלי...
עריכה אחרונה: ינואר 18, 2016, 21:19:06 PM על ידי omri1
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : ינואר 18, 2016, 23:09:17 PM »
אני מסכם את זה במשפא אחד :
לא הציוד עושה את הדייג

הבעיה היא אחת ויחידה : אין השקעה בלימוד תוואי החוף
במקום להשקיע אלפי שקלים בציוד מיותר תתחילו להשקיע קצת זמן בהבנה ובמבנה החוף

לברקים יש בקרוב רוב השנה
דייג יש
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : פברואר 01, 2016, 19:16:17 PM »
אני מסכם את זה במשפא אחד :
לא הציוד עושה את הדייג

הבעיה היא אחת ויחידה : אין השקעה בלימוד תוואי החוף
במקום להשקיע אלפי שקלים בציוד מיותר תתחילו להשקיע קצת זמן בהבנה ובמבנה החוף

לברקים יש בקרוב רוב השנה
דייג יש

כאן אני מסכים הלל צודק ,ואני יכול להגיד לכם בזמן האחרון רוב התפיסות שלי ,הם זיהוי שטח דייג

זה מה שחשוב , במשך הזמן שאני דג בחוף הבית שלי ,יש מקומות שהתפיסות הם יותר ו 20 מטר ימינה

אין תפיסות , זה אומר שיש לי מקום שיש לי בור ששם נמצאים הדגים , אין זריקה שאין דג ,וזה אני אומר

לכם ב 100% אבל מה הבעיה בזריקה לקרוב אין הכילות של דגים , אבל בבדיקה שעשיתי

המרחק שאני צריך להגיע הוא מעל 120 מטר כי שם נמצא הבור , בציוד רגיל אין מצב שאני מגיע למרחקים

האלה , דוגמה חכה בוסטון כמה שאני מנסה להגיע לאותו מרחק לא עובד ........

וכאן נכנס העניין של הציוד , נכון למה להשקיעה כל כך הרבה כסף ,או רולרים או חכות או כל ציוד .......

במשך השנים כמות הדגה זה לא מה שהיה לפני 20 שנה בחוף כל זריקה דג ולא משנה קרוב רחוק ......

היום המצב שלנו שונה מאוד , אצלי המרחק מביא לי יותר דגים , ואני יכול להגיד לכם דייגים

שדגים 30 מטר ממני לא מבינים ,תראה כמה דגים הוא תופס  חמסה חמסה חמסה חמסה

מה אנחנו עושים לא נכון  מה?

ואז באים ומתחילים השאלות , שאני תמיד מוכן להסביר לכל אחד , ואז נופל להם ( האסימון )

חשוב לאן אתה זורק את המשקולת ,להסתכל לים לראות איך הגלים עובדים ,מה עומק השטח

שאני דג , ויש הרבה דברים שבמשך הזמן מבינים , אני את כל רצועת החוף היום מכיר ויודע איפה

הכי טוב לי לעמוד ,נכון הציוד לא מביא דגים ,אבל מה שכן הוא נותן לך עוד אפשרות ,שלא

תצליח לעשות בציוד זול ורגיל ,אני תמיד אומר אח שלי לקרוב כל חכה יכולה להיות טובה +

מה קורה ואתה רוצה להגיע למקום שאתה רואה שבטוח צריך להיות שם דגים אבל אתה לא מגיע.......  

כאן ציוד יש לו תפקיד מאוד חשוב +טכניקה ......

זה הסבר בקטנה  אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!