פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   התאמת רולר וחוט |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: התאמת רולר וחוט (נקרא 1545 פעמים) |
הדפסה |
|
baor
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום יש לי חכת major craft saltic 10-30 st862 ml אני סופר מרוצה מהמקל ונהנה איתו מאוד. למקל משודך shimano solstace 2500, רולר טוב אך מדיי כבד ומצריך תחזוק מחפש לשדך לו רולר אחר במידה 2500/3000 מה הייתם ממליצים?? מעוניין לקבל מידע מאנשים שמכירים את המקל.. ועוד שאלה, על המקל רשום שאפשר לעבוד עם חוט של 8-14 ליברה ובעובי של 0.8-2.0 קיבלתי חוט שהמון המליצו עליו - avani seabass max power גידים 8 הכסוף כתוב עליו שהוא בעובי 1 שהמקסימום ליברה הוא 20.2 ובממוצע 18.1 כך שהעובי מתאים למקל אבל לא החוזק שלו .. האם אני יכול להחליף לחוט וזה לא כל כך נורא?? או שאני צריך להחליף את החוט?
|
|
|
|
|
בוקר טוב לך לגבי רולר למקל תלוי עד כמה אתה מוכן להשקיע כספית (אפשר לשדך לו סטאלה 3000 ותהיה מרצה עד בשמיים) בהנחה שאמחנו מדברים על רמת שפיות נורמאלית במחיר הייתי ממליץ לך על הסטרדיק מידה 3000 או האולטגרה \ שני דגמים שלדעתי מספיק טובים וחזקים .
לגבי החוט - אני פחות מסתכל על העובי שלו , כי הדבר היחיד שהוא משנה זה הקיבולת של החוט בשפולה. העומס בו הוא עומד , הרבה יותר חשוב מכיוון שחוט שיעבור את העומס שרשום על המקל יגרום לשבירה של המקל במצב של מתח חזק בחוט לפני שיקרע. לכן תמיד תבדוק את טווח העומס של החוט .
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
baor
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בוקר טוב לך לגבי רולר למקל תלוי עד כמה אתה מוכן להשקיע כספית (אפשר לשדך לו סטאלה 3000 ותהיה מרצה עד בשמיים) בהנחה שאמחנו מדברים על רמת שפיות נורמאלית במחיר הייתי ממליץ לך על הסטרדיק מידה 3000 או האולטגרה \ שני דגמים שלדעתי מספיק טובים וחזקים .
לגבי החוט - אני פחות מסתכל על העובי שלו , כי הדבר היחיד שהוא משנה זה הקיבולת של החוט בשפולה. העומס בו הוא עומד , הרבה יותר חשוב מכיוון שחוט שיעבור את העומס שרשום על המקל יגרום לשבירה של המקל במצב של מתח חזק בחוט לפני שיקרע. לכן תמיד תבדוק את טווח העומס של החוט .
תודה רבה שחר השאלה היא מה הייתה עושה בעניין החוט - דג איתו או מחליף לחוט בחוזק המתאים לחכה? ובנוגע לרולר ההתלבטות שלי היא סטרדיק אולטגרה וררניום כולם במידה 3000 מה הייתה הבחירה שלך?
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קשה לי לתת לך המלצה כי אתה הולך פה על שלושה רולרים טובים, שיספקו אותך לכמה שנים. ההבדלים הם בדברים הקטנים. למען הגילוי הנאות, לי יש את הדגם הקודם של הרירניום, אחרי שלוש שנים הוא עדיין מגלגל חלק ונעים, אבל גם לי מתחיל לדגדג בידיים להשתדרג...
אם אני זוכר נכון, הרירניום מגיע עם שתי שפולות, מה שהופך אותו לעדיף מבחינה זו. הרירניום קל מהשניים האחרים (הבדל של כ-30 גרם). בגלל ה CI4 (אתה יכול לקחת גם את הסטרדיק בגירסת CI4). במקרה שלך, בגלל החכה, אני קצת חושש שהרירניום יהיה לך קל מידי (205 גרם). מה שאומר שתצטרך להחזיק את החכה יותר קדימה כדי לאזן אותה, וזה עלול להיות לך לא נוח. אצלי עם קרוסטאז 5-28 הוא מרגיש גבולי מבחינת המשקל.
הסטרדיק היא סידרה ותיקה ואמינה והדגם שיצא השנה (FK) נראה מבטיח לפי הנתונים היבשים וכולל את כל השיכלולים האחרונים (אמיתיים או תעלול שיווקי, קשה לדעת). קיבלתי חוות דעת טובה מחבר שקנה (במידה 5000). שוקל סביב 230 גרם, כך שיתאים לך יותר לדעתי לסלטיק. הוא גם באמצע מבחינת התקציב, ואפשר למצוא אותו בארץ במחיר שאינו רחוק מהמחיר הכולל של להביא מחו"ל.
האולטגרה לא רחוק מהשניים האחרים, פחות מיסב, אבל עדיין מרגיש חלק. שי, חבר בפורום הזה, מחזיק אחד ומרוצה מאוד. אם תעשה חיפוש תוכל למצוא את ההמלצה שלו לגביו.
בקיצור...לדעתי הסטרדיק יתאים לך מבחינת המשקל. ואינו נופל מהרירניום מבחינת היכולות והאמינות. יתרון נוסף שלו הוא שקיימת בחירה בין כמה דגמים , עם מהירויות שונות (כמות החוט שחוזרת בכל סיבוב), בהתאם להעדפות שלך.
לגבי החוט, היה עדיף ללכת על בטוח עם ה-16 ליברה. אבל אם כבר קנית, אז תעבוד איתו. מבחינת העובי הוא מתאים. רק כרגיל תזכור שהקלאץ הוא המגן של החכה. אם לא תסגור את הקלאץ חזק מידי אין סיבה שבגלל החוזק של החוט היא תשבר.
|
|
|
baor
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קשה לי לתת לך המלצה כי אתה הולך פה על שלושה רולרים טובים, שיספקו אותך לכמה שנים. ההבדלים הם בדברים הקטנים. למען הגילוי הנאות, לי יש את הדגם הקודם של הרירניום, אחרי שלוש שנים הוא עדיין מגלגל חלק ונעים, אבל גם לי מתחיל לדגדג בידיים להשתדרג...
אם אני זוכר נכון, הרירניום מגיע עם שתי שפולות, מה שהופך אותו לעדיף מבחינה זו. הרירניום קל מהשניים האחרים (הבדל של כ-30 גרם). בגלל ה CI4 (אתה יכול לקחת גם את הסטרדיק בגירסת CI4). במקרה שלך, בגלל החכה, אני קצת חושש שהרירניום יהיה לך קל מידי (205 גרם). מה שאומר שתצטרך להחזיק את החכה יותר קדימה כדי לאזן אותה, וזה עלול להיות לך לא נוח. אצלי עם קרוסטאז 5-28 הוא מרגיש גבולי מבחינת המשקל.
הסטרדיק היא סידרה ותיקה ואמינה והדגם שיצא השנה (FK) נראה מבטיח לפי הנתונים היבשים וכולל את כל השיכלולים האחרונים (אמיתיים או תעלול שיווקי, קשה לדעת). קיבלתי חוות דעת טובה מחבר שקנה (במידה 5000). שוקל סביב 230 גרם, כך שיתאים לך יותר לדעתי לסלטיק. הוא גם באמצע מבחינת התקציב, ואפשר למצוא אותו בארץ במחיר שאינו רחוק מהמחיר הכולל של להביא מחו"ל.
האולטגרה לא רחוק מהשניים האחרים, פחות מיסב, אבל עדיין מרגיש חלק. שי, חבר בפורום הזה, מחזיק אחד ומרוצה מאוד. אם תעשה חיפוש תוכל למצוא את ההמלצה שלו לגביו.
בקיצור...לדעתי הסטרדיק יתאים לך מבחינת המשקל. ואינו נופל מהרירניום מבחינת היכולות והאמינות. יתרון נוסף שלו הוא שקיימת בחירה בין כמה דגמים , עם מהירויות שונות (כמות החוט שחוזרת בכל סיבוב), בהתאם להעדפות שלך.
לגבי החוט, היה עדיף ללכת על בטוח עם ה-16 ליברה. אבל אם כבר קנית, אז תעבוד איתו. מבחינת העובי הוא מתאים. רק כרגיל תזכור שהקלאץ הוא המגן של החכה. אם לא תסגור את הקלאץ חזק מידי אין סיבה שבגלל החוזק של החוט היא תשבר.
גיל קודם כל תודה רבה לך! נתת לי המון אינפורמציה רלוונטית להחלטה שלי , אני בהחלט אבדוק את עניין הרולר ולגבי החוט כבר שמתי אותו , אין לי כח לחכות לאחר.. אבל יעבוד איתו קצת בזהירות..
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מקווה שרפי לא יכעס שאני מגלה דברים מההודעה הפרטית, אבל בתשובה לשאלה שלו, אני רוצה לחדד נקודה. אם הייתי צריך לבחור לעצמי, הייתי בוחר ברירניום. משתי סיבות: 1. אני בחור לא חזק, וסט קל מאפשר לי לעבוד יותר זמן בלי להתעייף. 2. בגלל שהרירניום קל אני יכול להשתמש בו לליט-מדיום, לייט ואולטרה. לכן חשוב לי שיהיו שתי שפולות אחת עם חוט 15 ליברה והשנייה עם 10.
זה במקרה שלי.
לחכה שלך, הייתי בוחר בסטרדיק כי הוא יאזן יותר טוב את החכה. אצלי על קרוסטאז 5-28, הרירניום גבולי מבחינת האיזון.
בהצלחה ולילה טוב. גיל
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
גיל קודם כל תודה רבה לך! נתת לי המון אינפורמציה רלוונטית להחלטה שלי , אני בהחלט אבדוק את עניין הרולר ולגבי החוט כבר שמתי אותו , אין לי כח לחכות לאחר.. אבל יעבוד איתו קצת בזהירות.. גיל נתן המון אינפורמציה לא רק לך, גם לי ולכל מי שקרא.... שאפו גיל על תשובה יפיפיה, מקצועית לעילא ולעילא...  מקווה שרפי לא יכעס שאני מגלה דברים מההודעה הפרטית, אבל בתשובה לשאלה שלו, אני רוצה לחדד נקודה. אם הייתי צריך לבחור לעצמי, הייתי בוחר ברירניום. משתי סיבות: 1. אני בחור לא חזק, וסט קל מאפשר לי לעבוד יותר זמן בלי להתעייף. 2. בגלל שהרירניום קל אני יכול להשתמש בו לליט-מדיום, לייט ואולטרה. לכן חשוב לי שיהיו שתי שפולות אחת עם חוט 15 ליברה והשנייה עם 10.
זה במקרה שלי.
לחכה שלך, הייתי בוחר בסטרדיק כי הוא יאזן יותר טוב את החכה. אצלי על קרוסטאז 5-28, הרירניום גבולי מבחינת האיזון.
בהצלחה ולילה טוב. גיל
כועס?! לא כועס אלא מברך...  כל תשובה מקצועית שעוברת מהמסרים לפורום הפתוח - הרי זה מבורך... זה בדיוק הרעיון של הפורום... החידוד מאוד במקום, מבחינתי ובכל עניין מקצועי - תוכל לעשות העתק הדבק ממה שאתה שולח לי במסרים ישר לשרשור בפורום... יישר כוח גיל 
|
-------------------------------
|
|
|
|
אני חושב שגיל מאוד צודק..הfk הוא מכונה מצוינת. יש לי אותו מיןם שיצא לשוק...נקנה ביום שישיקו אותו בגרמניה.
אני עם מקל 5-24 של גאפיט לידר ארגנטו נאובו וזה סט הכי מאוזן שיכלתי לרכוש. אצלי זה 2500.לך הייתי ממליץ 3000 כי במשקל אין הבדל רק קיבולת חוט.
דאיווה קלדיה היא לא בחירה טוה אלה מצוינת.ממליץ בחום.
עם ויד שניה מדבר אליך...סטראדיק fk3000. ממש כמו חדש.דבר איתי.
בהצלחה שי
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]