בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-  (נקרא 1848 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113


יש להשיב "עטרה (של הבצק) ליושנה",
שהרי רובנו התחלנו דרכנו עם בוס ובצק...

אם אתם עדיין דגים עם בוס ומשתמשים בבצק כפתיון,
איך אתם מכינים את הבצק שלכם?!
אילו דגים אתם תופסים או מטרגטים עם בצק?
מה הבצק המומלץ על ידכם?!

שרשרו קצת על בצק ודרכי הכנתו, מענין לשמוע.... גילגול עיניים
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1212

שלושה סוגים עיקריים:

1. בצק דליל\מסטיק. הכי פשוט שיש: בלי כמון, בלי לבנה ובלי כל מיני תוספות הזויות - מים, קמח, קצת סוכר, קצת שמן. זהו! הסוד בבצק הוא בעירבוב ובמרקם המדוייק. ככל שמערבבים (בכוונה לא משתמש במילה "לשים", כי הפעולה היא באמת סוג של עירבוב) יותר, כך משתחרר גלוטן שהופך את התערובת למסטיקית ונמתחת. המסטיקיות הזאת הופכת את הפתיון הזה לעמיד יותר במים ובזריקה ומתאימה אותו לפה השואב של הבורי.

2. בצק מבושל: מרתיחים מים, מעט סוכר ומעט שמן בסיר. כשהכול רותח שופכים את הקמח על התערובת ומערבבים בעזרת מזלג או כף עד לקבלת תערובת חפה מנוזלים. מרוקנים את תוכן הסיר על משטח נייר עיתון ומתחילים לאחד את התערובת וללוש תוך כדי. אחרי שמקבלים רמה טובה של אחידות, עוטפים במגבת מטבח (למה מגבת מטבח? לא יודע, ככה לימדו הזקנים) ומכניסים למקרר או יוצאים לדוג.
יש גרסה נוספת של אותו בצק שדורשת מיומנת. פועלים באופן זהה לפי ההוראות, אבל יוצרים תערובת דלילה\רכה מאוד ומכניסים לתוך שקית ניילון. בשעת הדיג לוקחים כמות קטנה של התערובת כל פעם, מצמידים לגב היד ו"אוספים" קצת עם הקרס, מכניסים לפה ויוצרים צורה דמויית כדור ואז זורקים. לא ממליץ על זה כי זה מסורבל ומסוכן להכניס קרסים לפה.

3. בצק חלה. מספיגים פנים של חלה במים ואז סוחטים ולשים עד לקבלת המרקם הרצוי (אפשר גם להשתמש במגבת מטבח). לרוב נעשה על המקום לא בבית.

אלה השלושה העיקריים שנפוצים באיזור המרכז.
 IP: [ מחובר ]
בוף
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 158

בעיקרון אני דג עם הבצק המבושל כמו שציינת למעלה בצק מעולה
בצק פיתה לוקח פיתה מרטיב אותה ומתחיל ללוש אותה תוך כדי הוספת מיים מידיי פעם לאט לאט הפיתה חוזרת למצב בצקי  משהו
ניתן  להשתמש בבצק הזה לטירגוט כלילות פשוט חולות עליו  סרגוסים וכמובן אראסים
ואיך אפשר בלי הפילוטה  מכין אותו לפי  סירטון שפורסם ביוטיוב  פשוט וקל  פשוט רוצח סרגוסים הבצק. הזה
 IP: [ מחובר ]
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 48

הודעות: 1506

אני עובד לבורי כמו אדם במתכון הראשון רק אצלי יש תוספת קטנה של ריח- עראק או תמצית וניל
עד היום לא היתה יציאת דיג אחת שהבצק הזה לא תפס בורי .הרבה פעמים הבצק הזה ניצח את שאר הבצקים.
 IP: [ מחובר ]
רמי עבודת יד

רמי עבודת יד
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 48

הודעות: 721

אתם חולמים אני מגשים

אם רפי רשם דבר כזה ?    "יש להשיב "עטרה (של הבצק) ליושנה"," אני חושב על הזקנים שלימדו אותי לדוג וזה ממש לא היה על בצק לבן . אילה על תערובת סרדין מסריחה לאין שיעור  שנקראת בספת העם פילוטה .
אם ללכת על ישן אז למה לא עד המקור ? כול סוגי הדגים היו נתפסים עים פילוטה כולל בורים . לא שהיום יש שינוי אבל המודרניזצאיה מעכה את העולם כולל את ענף הדייג . 
-------------------------------
בס"ד
מוצעים למכירה .                
פילוטה מרוקית אמיתי
פליי בכול גודל וצבע
ציוד דייג משלים
לא נותן הצעות מחיר במסרים

מבצע משלוחים דרך דואר ישראל .15 שקל
יש אפשרות לאיסוף מיבנה .

רמי 0542424564
 IP: [ מחובר ]
בזוקה
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 16

כתבתי כבר במקום אחר
בצק עלים של בורקס

לא נופל ויושב טוב על הקרס
 IP: [ מחובר ]
tomer567

חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 107

בוסניק אוהב ים

שאני משתמש בבצק אז זה בדרך כלל לנחלים בצפון הרחוק רחוק (בניאס וחצבני)
בצק מסטיק עם קצת מלח וקצת שמן, כמובן עם שימוש במזרק שלא ידבק לידיים, נתפסים חפפים וביניות בקצב

פעם ניסיתי לדוג בורי גם בים אבל התיאשתי מהר אין לי מספיק סבלנות חח, עדיף סרגוסים
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

כתבתי כבר במקום אחר
בצק עלים של בורקס

לא נופל ויושב טוב על הקרס

השאלה היא אם בצק "שיושב טוב"- לא יושב "טוב מידי",
כך שהדג (במיוחד בורי) מכה בו ומפורר אותו...
לפי ידיעתי (פעמיים בשנה אני דג במעגן הקישון עם בוס ולחם, בשביל הנפש..)-
הבצק צריך להיות רך כדי שיהיה קל לדג- במיוחד לבורי- לבלוע ולהכניס את הקרס לפה...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!