תחזית מייאשת למדי.. ובצדק. הרבה חומר למחשבה..

הדבר דומה לתהליך ההשמדה העצמית שבני האדם גוזרים על הגוף שלהם בעולם המודרני (שהולך ומתפשט בכל העולם), ע"י הכנסה ללא הרף של חומרים ורעלים שהגוף לא יכול לסבול ולא יודע להתמודד איתם.. גם במקרה הזה דינו של הגוף הוא כליון בטרם עת, בכל מיני צורות ומחלות שונות ומשונות.
אף פעם לא חשבתי על זה שבדיוק כמו שהטבע מכתיב כל מה שקורה בגוף האדם- כך קורה גם בטבע הגדול יותר של כל העולם.. זו פשוט
התוצאה הישירה של הבחירות השליליות שהאדם בוחר כתוצאה מתרבות ה"כאן ועכשיו" (=כסף) על חשבון העתיד שלא מעניין אותו במיוחד, כל עוד הוא כבר לא יחיה... מרתק לפתח את זה

חשוב לי להוסיף את הרובד הנוסף והחשוב לא פחות- הרובד שמעל הטבע, הרובד הרוחני. לא הכל זה חומר וטבע.
גם כאשר מדובר על גוף האדם- הגורם המרכזי שקובע את תקינותו ובריאותו, לפני כל מאזן טבעי כזה או אחר של רעלים שקיים בתוכו- זו
הנפש. אדם שמח, אופטימי, מלא תקווה, זורם עם כל דבר בחיים ולוקח כל דבר אבל כל דבר בקלות.. במילה אחת אולי אפשר לסכם- אדם מאמין (בכל דבר שהוא אגב)- בדרך כלל יאריך יותר ימים בבריאות איתנה יותר וכמעט ולא משנה מה יאכל/ינשום/ינוח. פשוט כי מערכות הגוף שלו, בייחוד אלה האמונות על מאזן הרעלים, כולל גם המערכות החיסוניות כמובן- יתפקדו טוב יותר. זה הטבע של גוף האדם.
אם אני מנסה להשליך את זה על הטבע הכללי של העולם כולו, אני חייב לגעת ברובד יותר עליון ובמקביל גם קצת יותר שנוי במחלוקת- וזה אכן הכוח העליון, שאני אגב מאמין בו ובהשגחתו.
זו הציפייה של מי שאמר והיה העולם מבני האדם, יצירי כפיו.. להפוך את העולם למקום טוב יותר, גם אם לא במימד הגשמי- לפחות בזה הרוחני. להיות אנשים שמחים ומאמינים- שזה ציווי אלוקי, מתוך כך לצאת מהבועה של "האני" ולהסתכל החוצה, לגלות אמפתיה כלפי האחר, לעזור יותר אחד לשני, לתמוך בחלשים, לעשות חסדים, או בשפה שלי- מצוות, לטפל ברוע שיש בעולם כמו שצריך, וכו' וכו'..
אחרי המחקרים הללו, ואחרי מה שכתבתם בצדק בנצי ורפי, מתגברת אצלי התחושה כי היחיד שיכול לתקן את העולם לחלוטין, כולל גם כל מערכות הטבע שלו שנשחקות עם הזמן באופן טבעי וכמובן גם מלאכותי על ידי האדם, זה ככל הנראה
רק מי שיצר אותו.. וזה לא חייב להיות לפחות עפ"י המקורות היהודיים על חשבון השמדת האנושות, אפוקליפסה וכד', כי גם אם בני האדם מובילים את הטבע למקום הזה מבחינה גשמית ואין דרך חזור-
אם לפחות ישתדלו יותר ברובד הרוחני ויהיה אנשים טוב יותר- בורא עולם הבטיח להתערב. בשפה שלי קורים לזה "גאולה".. שהאחריות על ההשלמה שלה היא בידיו 
ויש לה גם דד ליין (לא ידוע לאדם

),
אבל אנחנו יכולים במעשינו לזרז את התהליך.. היא בידינו יותר ממה שנדמה לנו.לא יודע.. זה משאיר אותי אופטימי. יש הרבה מה לעשות