שאלת כי יש לך ספק , יש ספק ...אין ספק - כך נהוג לאמר .
במרינות ונמלים קיימים מספר מזהמים , כספית , מזוט וכו' .
חותם על כל מילה....
אני אישית נמנע מאכילת דגים שנדוגו בנמלים ובמיוחד בנמל הדיג קישון (מעגן שביט)...
כתב רהב -
אישית לא הייתי אוכל אף יצור חי שיוצא שם מהמים אם כי רבים האנשים שדווקא כן אוכלים.
אכן יש מי שאוכלים דגים שתפסו שם,
אז הנה כתבה מה קרה לאלו שאכלו לאורך זמן - וזה לא הגיע ביום אחד אלא הלך והצטבר,
עד שחטפו הרעלת כספית:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%9E%D7%98%D7%94בבקשה חלק מהדברים:
"מחלת מינמטה (ביפנית: 水俣病) או מחלת צ'יסו-מינמטה היא תסמונת נוירולוגית הנגרמת כתוצאה מהרעלת כספית. תסמיני המחלה כוללים בין היתר אטקסיה, קהות תחושה בידיים וברגליים, חולשת שרירים (מיאסטניה) כללית, שדה ראייה מצומצם ופגיעה ביכולות השמיעה והדיבור. במקרים חמורים גורמת המחלה אף לשיגעון, שיתוק וקומה ומוות כעבור שבועות מהופעות התסמינים. המחלה יכולה להופיע בצורה של מום מולד ולפגוע בעובר ברחם.
המחלה כתוצאה מהרעלת מתיל כספית ([CH3Hg]+), ונצפתה לראשונה במינמטה במחוז קומאמוטו ביפן ב-1956 בעקבות שחרור החומר בשפכים תעשייתים של מפעל של צ'יסו במהלך השנים 1932 עד 1968. מתיל כספית הצטבר בגופם של דגים במפרץ מינמטה ובים יטסושירו, וכאשר אלו נאכלו על ידי האוכלוסייה המקומית, הם החלו לסבול מהרעלת כספית. אף על פי שהזיהום גרם למותם של בני אדם וחיות במשך 36 שנים, הממשלה וחברת צ'יסו כמעט ולא פעלו כדי למנוע את הזיהום. עד למרץ 2001, הוכרו באופן רשמי 2,265 נפגעים שסבלו ממינמטה (מהם מתו 1,784), ומעל ל-10,000 קיבלו פיצויים כספיים מצ'יסו..."
אחרי הפרשיות של צוללני השייטת ודייגי הקישון אשר עשרות מהם חלו במחלות קשות כי טבלו שם במים,
ברור כי המים שם לא ממש נקיים.....
אם על המאזניים דג שתפסתי או סיכוי להרעלת כספית - ההחלטה שלי ברורה...
אם שאלת מה ששאלת בזיקה למיקום הספציפי, קבל קישור -
http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2148497והנה קטע מהקישור עם הדגשה שלי באדום:
בישראל כמעט לא נעשות בדיקות כספית בדגים, אבל מעט הממצאים מעוררי דאגה. המשרד להגנת הסביבה עורך בדיקות מדגמיות של דגי הים התיכון (כגון שישן מסורטט, סרגוס, סיכּן משויש, ברקן אדום, אובּלד שחור-זנב, ורדית מצויה ומולית אדומה) כחלק מדו"ח שנתי העוסק בזיהום הים. בדו"ח האחרון (לשנת 2011) נדגמו 223 דגים ממינים שונים..........
רמות כספית מדאיגות במיוחד נמצאו בדגי מפרץ חיפה ....מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי זה כמה שנים הם מתריעים על
הזיהום במפרץ חיפה ומעבירים את הדיווח למשרד החקלאות ומשרד הבריאות האמונים על נושא הדיג".
וכעת, אם זה נכתב על מפרץ חיפה, מה נגיד על נמל הדיג קישון או הנמל,
אשר חלק נכבד מהחומרים המזהמים עוברים דרכם בדרך אל המפרץ?!!
אז נכון, לכל אדם יש רמת רגישות ורמת חיסון טבעי משלו....
זה המידע, אני אישית לא אוכל משם, מי שאוכל משם דגים זה עשוי חלילה להתפרץ עוד עשר שנים...
המידע בפניך - ההחלטה שלך....