בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!!
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!!  (נקרא 4678 פעמים) הדפסה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 5225



אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו


אלון ידידי, מהסמיילי הדכאוני שכתבת אחרי השורה הזו אני מרגיש שאתה לא שלם עם השורה הזו.

ובצדק 

נכון, עצם ההתמודדות עם דברים שלכתחילה נראים לנו לכאורה "גדולים עלינו", כי הכל מסביב לא בריא או לא בריא ב100 אחוז ובמילא אין לנו שליטה על רובם, מובילה ליאוש שאתה מתאר ואז ל  לחיים

אבל מנגד, יש המון גורמים שהם כן בידיים שלנו. מה שאפשר לשפר חובה עלינו לשפר! גם אם זה לוותר קצת על הנאות פה ושם.. ופה כמובן יש שאלה של גבולות, כל אחד והגבול שלו עד כמה להתערב..

אם יש למשהו תחליף קל וחומר שכדאי להשתמש בו.. כי גם לא צריך לוותר על הנאה.

כבר די מזמן הוצאתנו את האלומיניום מהבית.. והוא ממש לא חסר.

אבל אהבתי את הרעיון של השף בנציון  אתה בסדר

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
savirs

דייג זה כל הסיפור
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 225

רפי,

עופרות לדייג יותר מסוכנות פי כמה וכמה מונים מהרדיד אלומיניום

ומי שמפחד שלא יילך גם לדוג

בהמון תעשיות הוציאו את העופרת משימוש ואף הוציאו תקן Leed Free= חופשי מעופרת

התקן אומץ ע"י האיחוד האירופי ובתעשיית הייטק והצבא אסור למכור להם של רכיבים/מערכות שיש בהם אפילו חלקיק עופרת

כמו כן ישנו תקן RoHS  של האיחוד האירופי שגם שם מדובר על סכנות העופרת

מצ"ב שני קישורים ששווה לקרוא


העופרת והסכנות הטמונות בה...

http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%AA_-_Lead



הנחיה על "הגבלת חומרים מסוכנים"

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D

עריכה אחרונה: פברואר 19, 2016, 11:48:24 AM על ידי savirs
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

לכל אלה שפוחדים וחוששים מאלומיניום
אני מציע לכם לקחת כל דג שאתם מוציאים מהמים לבדיקת רעלים במעבדה
אני חושש שאתם תיבהלו ממה שאתם מכניסים לפה ואוכלים
להערכתי רוב הדגים באזורנו מזוהמים במידה זו או אחרת
כשאני אומר זיהום אני מתכוון שבכל דג יש כמות מסויימת של מתכות רעילות(כספית עופרת וכו') טפילים וחיידקים
אז עוד מיקרו גרם אלומניום כבר לא יזיק
נכון שלהיות חולה במחלקה האונקולוגית זה לא תענוג
אבל עם כל שלל הזיהומים שיש סביבנו רוב הסיכוים שרובנו נגיע לשם בשלב כלשהו עם או בלי האלומיניום שבבישול הדג
אם נתחיל באמת לברור את המזון שלנו בגלל זיהומים כנראה ונמות מרעב
אם זה ירקות מהונדסים ומרוססים
אם זה בשר מלא כימיקלים ותרופות
ואם זה דגים מלאים במתכות רעילות טפילים וחיידקים

אין יום שעובר בלי שכל אחד ואחד מאיתנו בלי יוצא מהכלל מכניס רעלים לגוף בכל מיני צורות ווריאציות
זה חלק בלתי נפרד מהקדמה ואין מה לעשות אלא להנות ממה שיש מהסס
עריכה אחרונה: פברואר 19, 2016, 02:14:25 AM על ידי בנצי (אלון )
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5983



אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו


אלון ידידי, מהסמיילי הדכאוני שכתבת אחרי השורה הזו אני מרגיש שאתה לא שלם עם השורה הזו.

ובצדק 

נכון, עצם ההתמודדות עם דברים שלכתחילה נראים לנו לכאורה "גדולים עלינו", כי הכל מסביב לא בריא או לא בריא ב100 אחוז ובמילא אין לנו שליטה על רובם, מובילה ליאוש שאתה מתאר ואז ל  לחיים

אבל מנגד, יש המון גורמים שהם כן בידיים שלנו. מה שאפשר לשפר חובה עלינו לשפר! גם אם זה לוותר קצת על הנאות פה ושם.. ופה כמובן יש שאלה של גבולות, כל אחד והגבול שלו עד כמה להתערב..

אם יש למשהו תחליף קל וחומר שכדאי להשתמש בו.. כי גם לא צריך לוותר על הנאה.

כבר די מזמן הוצאתנו את האלומיניום מהבית.. והוא ממש לא חסר.

אבל אהבתי את הרעיון של השף בנציון  אתה בסדר



אליהו כתב את מחשבותיי בדיוק
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

לכל אלה שפוחדים וחוששים מאלומיניום
אני מציע לכם לקחת כל דג שאתם מוציאים מהמים לבדיקת רעלים במעבדה
אני חושש שאתם תיבהלו ממה שאתם מכניסים לפה ואוכלים
להערכתי רוב הדגים באזורנו מזוהמים במידה זו או אחרת
כשאני אומר זיהום אני מתכוון שבכל דג יש כמות מסויימת של מתכות רעילות(כספית עופרת וכו') טפילים וחיידקים
אז עוד מיקרו גרם אלומניום כבר לא יזיק
נכון שלהיות חולה במחלקה האונקולוגית זה לא תענוג
אבל עם כל שלל הזיהומים שיש סביבנו רוב הסיכוים שרובנו נגיע לשם בשלב כלשהו עם או בלי האלומיניום שבבישול הדג
אם נתחיל באמת לברור את המזון שלנו בגלל זיהומים כנראה ונמות מרעב
אם זה ירקות מהונדסים ומרוססים
אם זה בשר מלא כימיקלים ותרופות
ואם זה דגים מלאים במתכות רעילות טפילים וחיידקים

אין יום שעובר בלי שכל אחד ואחד מאיתנו בלי יוצא מהכלל מכניס רעלים לגוף בכל מיני צורות ווריאציות
זה חלק בלתי נפרד מהקדמה ואין מה לעשות אלא להנות ממה שיש מהסס

אלון יקירי,
נניח שנכון כל מה שכתבת...
אם קיבלנו פתרון של לשים נייר אפיה בין נייר האלומינים לדג, למה לא להשתמש בזה?!
אם זה היה כרוך בויתור על דג אפוי - זה משהו אחר, אך אם יש אופציה מדוע לא?
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!