בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  הדגים הגיעו אך יש בעיה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הדגים הגיעו אך יש בעיה  (נקרא 2232 פעמים) הדפסה
Nimrod A Gal
מתעניין
*

מנותק מנותק

הדגים הגיעו אך יש בעיה
« ב- : אוקטובר 22, 2015, 10:13:35 AM »
אהלן לכולם,

אני חייב להתייעץ עם אנשים שאולי יעזרו לי להבין מה, למה, ואיך.

אתמול בערב יצאנו אני והשותף שלי לקייאק לדייג (יש לנו הובי זוגי משופצר).

אנחנו קצת חדשים בתחום של דייג מקייאק וג'יגינג  אבל אנחנו מסתגלים ולומדים במהרה (ציוד יש).

מכיוון שיצאנו לקראת השקיעה הבאנו בורי חי לגרירה בטרולינג ,בתקווה שאיזה אינטיאס יעלה, אך המסכן קיבל ביס בדיוק באמצע  ע"י אבוב קקה שגילח אותו באמצע.

כמה ניסיונות ג'יג עד השקיעה לא הניבו תקיפות ונכנסנו לאיזור החושך.

פה אני מפנה את הירהורי ושאלותי אליכם המלומדים, הפוקוס בפוסט  הזה  מתחיל פה!

עד היום במשך החודשיים הללו שאנו יוצאים פעמיים לפחות בשבוע ,היו מאוד מתסכלים מבחינת ביצועים.

אמנם למען ההגינות אנחנו כן תפסנו כמה דגי דוראדו, כמה נצרנים, פארידה פה ושם והמון "יהודה ברקן" (ברקנים).

האבו נאפחות חגגו לנו על הפתיונות ועל הקרסים (אמן יתקע להם בגרון עצבן).

מה שקרה אתמול על הקייאק זה פתאום ראינו כמויות גדולות של דגים ולא בנקודה אחת, בלילה טיילו והסתובבו הרבה מאוד דגים והפיש פיינדר לא הפסיק לצפצף וזה כבר נתון מעודד מאוד  בראוו .

שמנו לב ש.....רוב (עם דגש על הרוב) הדגים שחו בחלק העליון של המים (10-3 מטר מתחתינו) אנחנו היינו בעומקים של 30-35 מטר.

ניסינו לעשות ג'יג (להזכירכם זה היה לילה) לא תקפות , בולוס עם הורדת הפתיון לבין 10 -3 מטר (קלמארי שלם, קלמארי חתוך) לא הביא  לנו תקיפות

האם הורדת פתיון בלילה כשהיא לא על הריצפה יכולה להניב תוצאות? אם כן יש הנחיות או מדריך מיוחד לזה?

האם ג'יג בלילה הוא אפקטיבי?

היו כל כך הרבה דגים שהפיש פיינדר כבר עשה לנו כאבי ראש מרוב הציפצופים , אבל לא היו תקיפות למעט כשהורדנו את הפתיונות לתחתית.

השלל המועט והמסתכל היה :

שתי פארידות נחמדות  (אחת של קילו ואחת חצי קילו)
שני סרגוסים חמודים  של 200 גר.

מתסכל שלל כזה ביחס למה שראינו ששחה מתחתינו, נראה שהים קצת התקרר והדגים הגיעו  זקן

אשמח לשמוע מה דעתכם  

IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: הדגים הגיעו אך יש בעיה
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 26, 2015, 17:22:08 PM »
לפי מה שאתה כותב על הגובה בו הסתובבו הדגים לדעתי אלא להקות או של פלמידות או של ברקודות
שני טורפים אילו מסתובבים בלהקות וצדים בחלק העליון של המיים

אם תראה בדוחות גם של הג'יג וגם בטרול התפיסות הם בעמקים של עד 20 מטר ובדרך כלל שהג'יג כבר עלה 1/2 דרך
או שהטרול צולל כ-5-7 מטר עומק.

למה לא תקפו .... זה כבר שאלה שספק אם משהו יודע לתת עליה תשובה

בכל מקרה אל ייאוש ובהצלחה  אתה בסדר
עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2015, 17:22:29 PM על ידי Shahar Cohen
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
ronenmoa

חבר פורום

מנותק מנותק

הים הוא המנוע של הנשמה

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 26, 2015, 17:46:22 PM »
יתכן שאלו דגי פיתיון
ובתור מתחילים לא מציע לכם להימצא בעומקים כאלו בחשכה
הים נותן הרגשה של מקום בטוח אבל הוא ממש לא וכל שינוי ברוח יכול להתרחש מהר
אז עדיף לא לצאת בחשכה ואם כן רק ברדוד ועם תאורה מתאימה
לגבי הדגים קצת סבלנות התמדה והתקופה הטובה בפתח..
בהצלחה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 27, 2015, 22:21:40 PM »
אהלן נמרוד וברוך הבא אל שורות הכותבים...

ראשית ולפני התשובה לשאלותיך,
יצאת ותפסת - תרגיש בנוח לשתף בדוח ביומן דוחות הדיג...
סה"כ אנחנו אוהבים דוחות ותמיד יש להם ערך אינפורמטיבי -
הרי יומן דוחות הדיג הוא הדובדבן שבקצפת של פורום דיג...
חוצמזה וחרף האכזבה, בתקופה בה יש יציאות שמסתכמות באבונפחא וזהו - חזרתם עם שלל חביב,
סיבה שלא להיות מאוכזבים - גם אם היו מתחתיכם להקות...

אגב, לפי התיאורים שלך אני מנחש שיציאת הדיג היתה באזור הצפון? חיפה וצפונה?

ולשאלות:

דבר ראשון, אחד הדברים הכי חשובים הוא ללמוד לקרוא נכון את המכשיר שלך -
ולא פחות חשוב זה לוודא שהוא הותקן נכון וגם כוון נכון...
כך למשל היכולת לזהות ולהבחין בין דגים גדולים לבין דגי פתיון - וזה קיים בכל מכשיר שמכוון נכון...
מבחינת מה שהיה שם - זה בין מה שתיאר רונן לבין מה שתיאר שחר:
*אם טורפים: אולי ברקודות/מליטות, פלמודים או דוראדו (בעונה הזו אני בספק לגבי טוניות),
לפי העומק בו היית ואם לא דגי פתיון - אז להערכתי כנראה פלמודים או דוראדו...
*אפשרות סבירה יותר היא שהיתה זו להקה של דגי פתיון, אולי סקומברי או סרדינים,....
  ברקודות/מליטות קטנות או גדולות - אמורות להיות לדעתי במים יותר רדודים..

לשאלתך-
"האם הורדת פתיון בלילה כשהיא לא על הריצפה יכולה להניב תוצאות?
אם כן יש הנחיות או מדריך מיוחד לזה?
"
התשובה שלי:
א. כן, יש חבר'ה שמטרגטים בלילה סקומברי, ראה למשל הדוח של סאמח, לא מזמן - בצפון:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=22988.0
אם יהיו דוראדו ויורד קלמארי - בהחלט יכול שייתפסו בלילה ובגובה, קרה שביקרו סירות בבולוס ליילי..
לא רואה כרגע דגים נוספים שנתפסים בבולוס ליילי בגובה - על פתיון קטן...
ב. כן אם אתה מוריד פתיון חי, אם כי הסיכוי הרבה יותר גדול בחלק התחתון של המים, אינטיאס - ובעונה הזו.
ג. אין "מדריך" או "הנחיות כתובות" בנושא הזה, אפשר לשאול...

לשאלתך:
"האם ג'יג בלילה הוא אפקטיבי?"
יש לא מעט סרטוני מחו"ל על תפיסות בקצב בג'יג ליילי,
בארץ הרי אנחנו "נעולים" ולא ממהרים לנסות אך שמעתי פה ושם על תפיסות בג'יג בשעת חשיכה,
מניח כי תהיה עדיפות לג'יגים "פוספור" ובמיוחד אם יאירו עליהם בפנס לפני ההורדה, כמו בדיג קלמארי..

סאמח איוב

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 27, 2015, 23:16:20 PM »
אהלן נמרוד

אני אנסה להסביר לך כמה דברים ואתן תשובות לכמה מהשאלות שלך

מכיוון שיצאנו לקראת השקיעה הבאנו בורי חי לגרירה בטרולינג ,בתקווה שאיזה אינטיאס יעלה, אך המסכן קיבל ביס בדיוק באמצע  ע"י אבוב קקה שגילח אותו באמצע.

אישית לא הייתי ממהר להאשים את אבו נפח'ה דווקא בתקופה הזאת מהשנה!! אולי היה פלמוד שתקף את הבורי, ואני חושב שלא תפרתה את הבורי טוב לכן נגס ולא נתפס. אם יש לך תמונה לבורי אחרי התקיפה תעלה אותה פה, אולי נעשה הערכה פתולוגית ונוכל לגלות לך מה תקף את הדג.

בקשר לאבו נפח'ה, אם אתה מרגיש שהוא נמצא למטה תביא אחד חתוך לו את החלק הרך מהזנב ותחזיר לים ללא פנצ'ר, הוא יבריח את הלהקה. תיאוריה שהוכיחה את עצמה בים סוף, אך עדיין חוקרים אותה בארץ.

אמנם למען ההגינות אנחנו כן תפסנו כמה דגי דוראדו, כמה נצרנים, פארידה פה ושם והמון "יהודה ברקן" (ברקנים).

הרבה ברקנים בעומק של 30-35מ' מעיד על שיטת הדייג שלכם. הדג הזה נמצא בכל אזור סלעי ( אולי גם מתחת לסלעים בכיכרי שפרעם איפה שאני גר), אבל בעיקר ברדוד, בעומק המתואר פחות. אני מתאר לעצמי שאתם שומרים על החוט מטוח יותר מדי או שהמשקולות זזות לכם כל הזמן. בבולוס תקפיד על חוט מטוח להרגיש את האכילות, אבל לא עד כדי כך שמזיז את המשקולת ומזמין את האדומים. הפרידה דג זהיר מאוד וחשדן ואוכל על הרצפה. אם רוצה לתפוס פרידות שחרר חוט ( לא מגזים אם אומר לך עד 300-350מ') ואל תמטח יותר מדי.

האם הורדת פתיון בלילה כשהיא לא על הריצפה יכולה להניב תוצאות? אם כן יש הנחיות או מדריך מיוחד לזה?

בטח תניב תוצאות ובעיקר לוקוסים. אישית ניסיתי את השיטה הזו בעונה שעברה, ותפסתי כמה לוקוסים חמודים, כאשר כולם על הסירה תפסו רק ברקנים. אתה פשוט משחיל את החוט דרך משקולת, מתחת למשקולת סוויבל ולסוויבל קושר בנייה של כ 0.5 מטר עם קרס גדולה, לפחות 0/1. עדיף לשים רצועת/ חתיכת קלממארי גדולה מסודרת על הקרס. מוריד עד הרצפה, אחר כך אוסף 3-4 מ' ומשאיר את החוט במים. אם אתה רואה נשנושים ורטט על המקל אל תגע בו עד שאתה רואה את הכיפןף, הוק סט ומעלה את הדג. אל תשים רק ראש קלמארי או גמברי, תוך דקות יהיה מחוסל. אתה פשוט שם את המקל בסטנד וממשיך לדוג במקל אחר. לפעמים תתפוס יותר מדג והרבה פעמים אף דג ( תלוי על איזה רצפה אתה). אל תפתח את הקלאטצ' יותר מדי, יברח לסלע ותתחיל המלחמה.

עוד המלצה, המים כבר התקררו עדיף לדוג בולוס ברדוד 7-20מ'. ראה תוצאות הבולוס ברדוד מהשבוע אחרון מהדו"ח שלי וגם של רפי ותבין על מה אני מדבר.

של רפי: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23780.0
שלי: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23744.0

אני ממליץ לך בחום לקרוא בפורום וגם בדוחות איך קוראים את הים, מתי נצפה לאכילות, מתי הסיכוי גדול, מתי חלש
על איזה רצפה תופסים אזה דג, דגים ועונות, איך משתמשים בציוד וגם התנהגות הדגים בתנאים השונים

תגיד באיזה אזור אתה דג ונוכל לעזור לך יותר לפי הערכתי

בהצלחה
עריכה אחרונה: אוקטובר 28, 2015, 20:16:02 PM על ידי סאמח
zinger

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 28, 2015, 01:28:02 AM »
אין לי מה להוסיף אחרי התותחים סמיילי
ר שאלה קר בלילה בלב ים היום ?
מנכ"ל צוות יורדי הים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 28, 2015, 03:08:21 AM »
חמישי שעבר הייתי כל הלילה עם קרוקס, מכנס קצר וטריקו קצרה, ולא ישנתי.
לא היה אפילו קריר, כמו בבית...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 28, 2015, 03:13:53 AM »
אהלן נמרוד

אני אנסה להסביר לך כמה דברים ואתן תשובות לכמה מהשאלות שלך

אישית לא הייתי ממהר להאשים את אבו נפח'ה דווקא בתקופה הזאת מהשנה!! אולי היה פלמוד שתקף את הבורי, ואני חושב שלא תפרתה את הבורי טוב לכן נגס ולא נתפס. אם יש לך תמונה לבורי אחרי התקיפה תעלה אותה פה, אולי נעשה הערכה פתולוגית ונוכל לגלות לך מה תקף את הדג.

בקשר לאבו נפח'ה, אם אתה מרגיש שהוא נמצא למטה תביא אחד חתוך לו את החלק הרך מהזנב ותחזיר לים ללא פנצ'ר, הוא יבריח את הלהקה. תיאוריה שהוכיחה את עצמה בים סוף, אך עדיין חוקרים אותה בארץ.

הרבה ברקנים בעומק של 30-35מ' מעיד על שיטת הדייג שלכם. הדג הזה נמצא בכל אזור סלעי ( אולי גם מתחת לסלעים בכיכרי שפרעם איפה שאני גר), אבל בעיקר ברדוד, בעומק המתואר פחות. אני מתאר לעצמי שאתם שומרים על החוט מטוח יותר מדי או שהמשקולות זזות לכם כל הזמן. בבולוס תקפיד על חוט מטוח להרגיש את האכילות, אבל לא עד כדי כך שמזיז את המשקולת ומזמין את האדומים. הפרידה דג זהיר מאוד וחשדן ואוכל על הרצפה. אם רוצה לתפוס פרידות שחרר חוט ( לא מגזים אם אומר לך עד 300-350מ') ואל תמטח יותר מדי.

בטח תניב תוצאות ובעיקר לוקוסים. אישית ניסיתי את השיטה הזו בעונה שעברה, ותפסתי כמה לוקוסים חמודים, כאשר כולם על הסירה תפסו רק ברקנים. אתה פשוט משחיל את החוט דרך משקולת, מתחת למשקולת סוויבל ולסוויבל קושר בנייה של כ 0.5 מטר עם קרס גדולה, לפחות 0/1. עדיף לשים חתיכת קלממארי גדולה מסודרת על הקרס. מוריד עד הרצפה, אחר כך אוסף 3-4 מ' ומשאיר את החוט במים. אם אתה רואה נשנושים ורטט על המקל אל תגע בו עד שאתה רואה את הכיפןף, הוק סט ומעלה את הדג. אל תשים ראש קלמארי או גמברי, תוך דקות יהיה מחוסל. אתה פשוט שם את המקל בסטנד וממשיך לדוג במקל אחר. לפעמים תתפוס יותר מדג והרבה פעמים אף דג ( תלוי על איזה רצפה אתה). אל תפתח את הקלאטצ' יותר מדי, יברח לסלע ותתחיל המלחמה.

עוד המלצה, המים כבר התקררו עדיף לדוג בולוס ברדוד 7-20מ'. ראה תוצאות הבולוס ברדוד מהשבוע אחרון מהדו"ח שלי וגם של רפי ותבין על מה אני מדבר.

של רפי: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23780.0
שלי: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23744.0

אני ממליץ לך בחום לקרוא בפורום וגם בדוחות איך קוראים את הים, מתי נצפה לאכילות, מתי הסיכוי גדול, מתי חלש
על איזה רצפה תופסים אזה דג, דגים ועונות, איך משתמשים בציוד וגם התנהגות הדגים בתנאים השונים

תגיד באיזה אזור אתה דג ונוכל לעזור לך יותר לפי הערכתי

בהצלחה

מה שאפשר לומר על תגובה כזו סאמח, זה -

שאפו גדול על הגשה איכותית ומסודרת, תוכן איכותי, ומקצוענות של ממש...
אם אתה ניגש לדיג כפי שניגשת לתגובה הזו - מצבך בים מצוין...

יש דברים בהם דעתי קצת שונה, אך לפחות הרווחתי כאן משהו - השיטה לטרגוט לוקוסים "באוויר",
כשחושבים על זה - נשמע מאוד מאוד הגיוני....
ארחיב בהזדמנות - העיניים נעצמות...
סאמח איוב

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 28, 2015, 10:55:00 AM »

יצאתי ביום שני לשעתיים וברחנו מהקור במיוחד כשנשבה הרוח. לחברים לא הייה לבוש מתאים
עריכה אחרונה: אוקטובר 28, 2015, 11:16:43 AM על ידי סאמח
zinger

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 29, 2015, 12:40:15 PM »

עצבן הקשבתי לך אני עם שפעת
מנכ"ל צוות יורדי הים
סאמח איוב

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 29, 2015, 13:42:13 PM »

לא הקשבתה לי
zinger

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 29, 2015, 14:25:15 PM »

לא הקשבתה לי

לא ראיתי  התגובה שלך אחרי רפי  wife
מנכ"ל צוות יורדי הים
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »