ראשית מישה תודה על האשכול, אכן זה יכול להיות ההבדל הגדול בין יש דגים לאין. אני נוהג כאשר ניתן להגיע לחוף לפחות פעם או פעמיים באור יום, אם זה לדוג או סתם כדי ללמוד את תוואי החוף, נכון שתוואי חולי משתנה עם כייון הרוח והסחף אך עדיין ניתן ללמוד לא מעט על מבנה החוף כמו בורות, מדרגות, סלעים ועוד. לאחר מכן כאשר אני מגיע בדרך כלל בלילות יותר קל להיתמצא בחוף ולדעת היכן גבול הגזרה בה אני מתעתד לדוג. בגבול זה אני מנסה למצוא את האופטימום בהתאם לזרמים והרוחות, עדיין זה לא תמיד מבטיח לי דגים בסוף הערב אך אני יודע שניסיתי את החלק שהיה נראה לי כטוב ביותר. כמו כן האופי שלנו בדרך כלל הוא להתמקם בנקודה מסויימת ולהתקביע ללא תנועה ואני לא מתכוון רחוק או קרוב אלא ימינה ושמאלה, לעיתים שינוי של מספר מטרים קטן משנה לנו את כול החוויה לאותו ערב. לכן המלצתי היא ללמוד מעט על החוף למצוא את המקום האופטימלי לנסות זמן מה מראש לדוג במקום זה וכאשר אין היענות מצד הדגים פשוט לנסות שוב לקרוא את הזרמים ונקודות שבירת הגלים ולנוע לכיוון זה. בהצלחה
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
למצוא את המקום האופטימלי לנסות זמן מה מראש לדוג במקום זה וכאשר אין היענות מצד הדגים פשוט לנסות שוב לקרוא את הזרמים ונקודות שבירת הגלים ולנוע לכיוון זה.
בדיוק כך ,וזה מה שאני עושה בחוף הסטודנטים עד עכשיו היה לי שם יותר הצלחה מכל מקום
ואני יכול להגיד שכל דייג שהייתי בחוף הזה תמיד יצא משהו היה אבו נפחות אבל היה גם דגים ,
פעם אחרונה 6 סרגוסים יפים , כן חשוב להכיר את השטח וזה לכולנו ברור , והיו גם בריחות של דגים
אני יכול להגיד שכן להרבה דייגים היו הצלחות בחוף הזה , לכן אני מעדיף לעבוד בחוף שאני יודע שיש
תפיסות לא תמיד אבל יש , וכך גם אפשר להגיד שלא כל יציאה יש דגים כי מצב הים שלנו לא משהו
ועוד דבר חשוב שזה הגישה שאנחנו נותנים לתחביב שזה לא פחות חשוב , צריך לדעת שלא כל דייג
אתה יוצא ויש שלל אבל במידה ויש הצלחה בחוף שאתה דג אז זה המקום וללמוד איך הוא עובד .
מוטי, לדעתי הרעיון הפוך...להבין איך המבנה עובד ואז לדוג בו. ואכן הגישה זה העיקר, ותסלח לי אם אני לא מתיחס לגופים שנדבקים לקרסים כאל "שלל" אלא כ"בידור"(אני יכול להרשות לעצמי לשחרר).
חלק מהחויה/מהדיג לדעתי לפחות, הוא להבין את הסיבה שהגופ מסתובב בנק' ספציפית...ואחרי שהנקודה "פוצחה", לרוב עובר לאזור אחר.
מוטי, לדעתי הרעיון הפוך...להבין איך המבנה עובד ואז לדוג בו. ואכן הגישה זה העיקר, ותסלח לי אם אני לא מתיחס לגופים שנדבקים לקרסים כאל "שלל" אלא כ"בידור"(אני יכול להרשות לעצמי לשחרר).
חלק מהחויה/מהדיג לדעתי לפחות, הוא להבין את הסיבה שהגופ מסתובב בנק' ספציפית...ואחרי שהנקודה "פוצחה", לרוב עובר לאזור אחר.
אני מעדיף להגיב מישה הסרטונים וכל מה שיש לנו הוא תוספת לידע ולימוד אכן תמיד טוב , אבל לנו יש הרבה בעיות שאין להרבה מדינות ,שזה חוסר בדגים , גם גודל דגים בארץ הוא שונה מאוד מאשר בחול לדוגמה , סרגוס בחול במשקל שאנחנו חולמים שיהיה לנו , אז כל הלימוד של אזור דייג מבנה כמו שאתה אומר הוא חשוב מאוד , כי זה תוספת לכל דייג , שאת רוב הלימוד החופי שלי למדתי יותר בזרזור שזה היה ,התחלה שלי בדייג בים וכאן חשוב מאוד מבנה החוף או איך הים , תמיד היה את העניין איפה יש תעלות שזה מה שכולם היו אומרים כן התעלות נמצאות ב120 מטר שבסופו של דבר המסקנה היה שזה לא נכון כי יש לנו גם בקרוב ולא רק ב120 מטר דוגמה פשוטה ,היה נושא שהתעלה נמצאת באזור ראשון לציון ב- 120 מטר לפי המפות אבל באזור הצפון הוא קרוב יותר בקיצור חשוב להכיר את הים אחרת , לא נראה דג אחד בחכה .
אני מעדיף להגיב מישה הסרטונים וכל מה שיש לנו הוא תוספת לידע ולימוד אכן תמיד טוב , אבל לנו יש הרבה בעיות שאין להרבה מדינות ,שזה חוסר בדגים , גם גודל דגים בארץ הוא שונה מאוד מאשר בחול לדוגמה , סרגוס בחול במשקל שאנחנו חולמים שיהיה לנו , אז כל הלימוד של אזור דייג מבנה כמו שאתה אומר הוא חשוב מאוד , כי זה תוספת לכל דייג , שאת רוב הלימוד החופי שלי למדתי יותר בזרזור שזה היה ,התחלה שלי בדייג בים וכאן חשוב מאוד מבנה החוף או איך הים , תמיד היה את העניין איפה יש תעלות שזה מה שכולם היו אומרים כן התעלות נמצאות ב120 מטר שבסופו של דבר המסקנה היה שזה לא נכון כי יש לנו גם בקרוב ולא רק ב120 מטר דוגמה פשוטה ,היה נושא שהתעלה נמצאת באזור ראשון לציון ב- 120 מטר לפי המפות אבל באזור הצפון הוא קרוב יותר בקיצור חשוב להכיר את הים אחרת , לא נראה דג אחד בחכה .
ה"תעלות" כפי שנקראות בארץ, או CUT כפי שנקרא בשאר העולם לא נשארות באותו מקום...ולכן מפה היא טובה רק מתי שצולמה....ונשתמש בה לאינדיקציה כללית(סלע גדול ושחור במפה לא יזוז ).
עריכה אחרונה: מאי 21, 2015, 23:41:05 PM על ידי misha____1985
מסקנות שלי : צריך ללכת יותר לדוג בלי קשר ליכולת קריאת הים , חשוב גם לא פחות לדעת עם איזה ריג ואיך להכין אותו נכון ... והצגת פיתיון נכונה וטובה שתגרום לנעילה המיוחלת אחלה סרטונים , רק בים הפוך/סוער קשה לראות למי שבנינו לא מתורגל
מסקנות שלי : צריך ללכת יותר לדוג בלי קשר ליכולת קריאת הים , חשוב גם לא פחות לדעת עם איזה ריג ואיך להכין אותו נכון ... והצגת פיתיון נכונה וטובה שתגרום לנעילה המיוחלת אחלה סרטונים , רק בים הפוך/סוער קשה לראות למי שבנינו לא מתורגל