בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  מצב הירח והשפעתו על הדייג
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מצב הירח והשפעתו על הדייג  (נקרא 3063 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מצב הירח והשפעתו על הדייג
« הגיב #15 ב- : מאי 06, 2015, 22:43:56 PM »
הנושא הזה מאוד מורכב ותלוי בהרבה דברים התעסקתי גם בנושא הזה לא מעט במיוחד מהסיבה שאני יוצא למספר לילות בכינרת.
יש השפעה גדולה על פעילות הדגים בזמן ירח מלא כמובן יש גם אנשים שלא מאמינים בדברים האלה.
אני מאמין, ממה שאני למדתי בנושא בזמן ירח מלא הלחץ באוויר עולה ומשפיע כמובן על המים בכך שיש חוסר גדול יותר בחמצן ולכן הדגים פעילים פחות ויותר עומדים במקום, יש גם תאוריות שאומרות שהאור החזק של הירח המלא מפחידה את הדגים ולכן הם לא בתנועה.

בעניין ההבדלים בין דייג בלילה לדייג ביום גם כאן יש השפעה מפני שבלילה בכל מקרה משתנה הלחץ ולרוב הוא עולה.
באופן כללי כל תנועה של הלחץ כלפי מעלה או מטה משפיעה על הדגים ולכן בימים או לילות שהלחץ לא יציב ומשתנה בתדירות גבוהה הדגים מעדיפים להישאר במקום.
לרוב שינוי בלחץ בצורה דרסטית קורה בלילה ולקראת הבוקר הלחץ מתייצב ולכן באור ראשון הדייג טוב (אחת מהסיבות).
ברגע שהלחץ מתייצב ונשאר באותו מספר זה מצב טוב רק צריך לקחת בחשבון שלוקח לדג זמן מסויים להתרגל ללחץ גם לאחר שהוא התייצב.
ברגע שהלחץ יציב מספר שעות מתחילה פעילות של דגים וזה דבר שבדקתי לא פעם זה אכן משפיע בצורה ניכרת.

בדייג צריך לקחת את כל המשתנים האלה בחשבון בין אם זה יום או לילה חום קור לחץ אטמוספרי רוח גשם וכל שאר הנתונים של מזג האוויר.

עוד דבר אם כבר נגענו במזג האוויר בזמן הגשם גם כן הלחץ עולה ופעילות הדגים יורדת אני יודע את זה מפני שעונת הקרפיונים בחורף ויצא לי לא מעט לשים לב לעניין שברגע שפוסק הגשם מתחיל אטרף גדול יותר של ריצות.

באופן כללי חשוב לבחון את מזג האוויר יציבות הלחץ האטמוספרי ושאר הנלווים לפני יציאה לדייג.

בהצלחה, ואגב אחלה שאלה  אתה בסדר

איתמר... כל מילה מיותרת... תשובה של הטופ שבטופ...
פעם נוספת גרמת לי להגיד לעצמי "וואו, איתמר שלנו רק שיהיה לנו בריא..."

מלבד הברקודה שדווקא משום מה כן פעילה בירח מלא, רוב הדגים ממש לא פעילים בימים של ירח מלא ואם זה משולב עם ים פלטה, אני אפילו מעדיף להשאר בבית ולאגור כוחות ליום אחר  גילגול עיניים
עמרי, גיאצוק וכולם,
בבולוס - דיג פתיונות בים מהסירה,
הפרידות דווקא אוכלות מצוין בירח מלא - אוכלות הכי טוב בירח מלא..
הדגים האחרים אכן פחות טוב...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: מצב הירח והשפעתו על הדייג
« הגיב #16 ב- : מאי 07, 2015, 20:13:32 PM »
הנושא הזה מאוד מורכב ותלוי בהרבה דברים התעסקתי גם בנושא הזה לא מעט במיוחד מהסיבה שאני יוצא למספר לילות בכינרת.
יש השפעה גדולה על פעילות הדגים בזמן ירח מלא כמובן יש גם אנשים שלא מאמינים בדברים האלה.
אני מאמין, ממה שאני למדתי בנושא בזמן ירח מלא הלחץ באוויר עולה ומשפיע כמובן על המים בכך שיש חוסר גדול יותר בחמצן ולכן הדגים פעילים פחות ויותר עומדים במקום, יש גם תאוריות שאומרות שהאור החזק של הירח המלא מפחידה את הדגים ולכן הם לא בתנועה.

בעניין ההבדלים בין דייג בלילה לדייג ביום גם כאן יש השפעה מפני שבלילה בכל מקרה משתנה הלחץ ולרוב הוא עולה.
באופן כללי כל תנועה של הלחץ כלפי מעלה או מטה משפיעה על הדגים ולכן בימים או לילות שהלחץ לא יציב ומשתנה בתדירות גבוהה הדגים מעדיפים להישאר במקום.
לרוב שינוי בלחץ בצורה דרסטית קורה בלילה ולקראת הבוקר הלחץ מתייצב ולכן באור ראשון הדייג טוב (אחת מהסיבות).
ברגע שהלחץ מתייצב ונשאר באותו מספר זה מצב טוב רק צריך לקחת בחשבון שלוקח לדג זמן מסויים להתרגל ללחץ גם לאחר שהוא התייצב.
ברגע שהלחץ יציב מספר שעות מתחילה פעילות של דגים וזה דבר שבדקתי לא פעם זה אכן משפיע בצורה ניכרת.

בדייג צריך לקחת את כל המשתנים האלה בחשבון בין אם זה יום או לילה חום קור לחץ אטמוספרי רוח גשם וכל שאר הנתונים של מזג האוויר.

עוד דבר אם כבר נגענו במזג האוויר בזמן הגשם גם כן הלחץ עולה ופעילות הדגים יורדת אני יודע את זה מפני שעונת הקרפיונים בחורף ויצא לי לא מעט לשים לב לעניין שברגע שפוסק הגשם מתחיל אטרף גדול יותר של ריצות.

באופן כללי חשוב לבחון את מזג האוויר יציבות הלחץ האטמוספרי ושאר הנלווים לפני יציאה לדייג.

בהצלחה, ואגב אחלה שאלה  אתה בסדר

איתמר... כל מילה מיותרת... תשובה של הטופ שבטופ...
פעם נוספת גרמת לי להגיד לעצמי "וואו, איתמר שלנו רק שיהיה לנו בריא..."

מלבד הברקודה שדווקא משום מה כן פעילה בירח מלא, רוב הדגים ממש לא פעילים בימים של ירח מלא ואם זה משולב עם ים פלטה, אני אפילו מעדיף להשאר בבית ולאגור כוחות ליום אחר  גילגול עיניים
עמרי, גיאצוק וכולם,
בבולוס - דיג פתיונות בים מהסירה,
הפרידות דווקא אוכלות מצוין בירח מלא - אוכלות הכי טוב בירח מלא..
הדגים האחרים אכן פחות טוב...

עולה מכך שישנם מיני דגים שהירח המלא דווקא עושה להם טוב.
אם נדע את מה לטרגט, נגדיל את הסיכויים לתפוס...
מאחר ואני לא מחפש ברקודות, לא דג בבולוס מסירה (ובטח שלא בלילה  מקיאים), כול העטלפים והחתולים לא עושים לי את זה, אני מעדיף שלא לצאת בצורה יזומה בירח מלא...
אם אין ברירה או שהקריז מנצח, יוצאים בכול מצב... גילגול עיניים
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!