| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 18/4/2015 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19:00 | תולעים - | מרמיר (שישן מסורטט) | 3 | |
| 20:00 | תולעים - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 1 | 0.3 |
הדו"ח:
אז אחרי הדו"ח הקודם והעצות שהועלו בו החלטתי לנסות ליישם אותן וחזרתי לזירת הפשע.
המטרה: לתפוס דגי פיתיון ולהחליף אותם באחד שאפשר לאכול.
מגיע לנקודה שעתיים לפני השקיעה וזורק למים מערך של שתי קרסים, 6 עם צוואר ארוך ו 10 עם תולעים (בעקבות המלצות מהדו"ח הקודם).
נגיעות פה, נגיעות שם אבל אין משהו רציני בחצי שעה הראשונה. יחד עם זאת אני שם לב שקרס ה 10 חוזרת ללא שינוי בזמן שאת הפיתיון על ה 6 מפרקים. עוד כמה נסיונות ונתפס הדג הראשון - מרמיר קטן, בדיוק בגודל הנכון לפיתיון.
עוד כמה פעמים שקרס ה 10 חוזרת ללא נגיעות ואני משנה קצת את הטקטיקה - שתי קרסי 6 עם חתיכות תולעת יפות.
הניסוי מוכתר בהצלחה כשבשעה הבאה עולים עוד מרמיר בגודל הרצוי ודניס נחמד. בשלב מסוים גם החלטתי לבדוק את השרימפס מול התולעים והתוצאה הייתה חד משמעית - המרמירים העדיפו את התולעים (תודה להלל על הטיפ).מרמיר שלישי שעולה על תולעים מסמן לי שאפשר לעבור לניסיון להשתמש בהם.
ניסיון ראשון - קרס 0\3 בפה של המרמיר החי, זורק והולך לז'רז'ר. חצי שעה מאוחר יותר מרים את הפיתיון לבדיקה ומגלה שהדג חזר לשחות עם חבריו בלי ששמתי לב.
ניסיון שני - הדגיג כבר עבר מן העולם. אני חותך אותו קצת כדי להוציא ריח, מחבר לו קרס לפה וזורק. חצי שעה אחרי אני רואה נגיעות קטנות אבל שום דבר רציני. אני מחליט לבדוק את מצבו ובדרך מאבד אותו ואת הקרס לטובת סלע.
ניסיון שלישי - קרס אחרת, הפעם בגוף של הדג השלישי שלי וחצי שעה המתנה. אני כבר צריך לחזור הביתה (לא נעים מהאישה) והדג חוזר אלי ללא שנגעו בו.
מתוסכל, אני מקפל הכל ומתחיל לזוז לכיוון הבית כשאני מזהה אור שלא היה שם קודם. פחות ממאה מטר ממני, בדיוק מולי, במרחק הטלה ממוצעת (וכן, הרעיון בהחלט עבר לי בראש) סירה אוספת את הרשת שלה...
הדניס מפולט ומיועד לפיתיון (למישהו יש ניסיון עם זה? נוגעים בדניסים?), יחד עם המרמיר שנשאר.

שומע לעצות המומחים, הולך מיישם, מאלתר בשטח..
תמשיך ככה ועוד תראה תוצאות יפות 

צוות המורים!