| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/3/2015 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 7:30 | דמוי דג בינוני - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | |
הדו"ח:
ראשית הקדמה קצרה:
לכל דייג אשר מכבד את עצמו בארסנל שלו דמויים יקרים כאלו שבתוך ליבו יודע שאם יאבד אותם , קיפול המקל ותזוזה הביתה הם השלב המיידי. וזאת עקב הכאב בכיס בלאבד דמוי יקר.
הכל התחיל עוד בעונת החורף, בה הייתי יוצא אך ורק עם דמויים יקרים. לומר שלא הייתי מוציא דגים , אשקר. אבל יחד עם זאת הוצאתי המון אכזבות וכאב בכיס באיבוד אותם דמויים, עד שהחלטתי לא עוד

ע"י אחד הספקים איתו אני עובד הוצעו לי מספר דמויים עם המלצות חמות, אפילו תמונות של תפיסות קיבלתי, אך המילה סין קיבלה משמעות עמוקה וחזקה בערך כמו רוב הדייגים.
החלטתי לנסות והזמנתי מספר חתיכות לניסיון במספר צבעים מ 2 סוגי דמויים (כך שאם יתקע יהיו לי עוד לעבודה).
ארסנל הדמויים שלי כל יציאה כלל 2 דמויים סיניים ו 3 יפניים כשהמטרה להתחיל עם הסיניים ולעבור ליפניים.

לומר את האמת לא זכורה לי פעם אחת בחודש האחרון אשר השתמשתי בדמוי יפני מרוב שהתאהבתי בתנועה של הרכש החדש.
ועכשיו לדו"ח:
מגיע לנקודה בשעה מאוחרת יחסית 5:30 , איתי כבר בנקודה ואת פני מקבל ים פלטה , מה זה פלטה - כנרת

השובר עמוס יחסית לשעות אלו , ואני מחליט לעבור את איתי ולהתקדם לעבודה על הריף מאחר ואני עם סרבל.
מתמקם על הריף ומשלח את הסיני הראשון (אותו הסיני פיתה לוקוס נחמד כחודש וחצי לפני) לבדוק את המצב הברקודות.
האור מתחיל לעלות ואין תגובה, מחליף לסיני השני (רק חסר עכשיו כינור גדול
) שמאופיין כ Suspended בעל לשונית ארוכה שיורד לעומק - ראש אדום.העבודה איתו מתאפיינת בזריקה ו 2 משיכות אגרסיביות על מנת שיתפוס מעט עומק וגלגול רציף - במצב זה הדמוי מענטז ממש כמו רקדנית בטן

האור עולה , ואני ללא שום תגובה קולט בזווית את איתי נלחם עם סלע גדול ומתפנה לעזור לו , תוך כדי צלילה של איתי לחלץ את הדמוי
אני טוען כי ישנם דמויים זולים בעלי צביעה מצוינת (בדיוק כפי שאני עובד) וכדאי לרכוש 4- 5 לעבודה יומית כאלה בכדי שלא יכאב בכיס , איתי מסכים איתי אך טוען שדמויים יפניים לעומת איכות החומר של הסינים נותנים עבודה מדוייקת ומהנה יותר.
השעה כמעט 7:30 ואנו מתקדמים לנקודה נוספת, אני יורד למטה למספר זריקות ואיתי נשאר לשוחח עם דייג על המזח.
3 -4 זריקות והדמוי נמצא כ 5 מטר ממני מקבל פיצוץ והמקל מתכופף,עבודה מהנה של כחצי דקה בהם אני לא נותן לבחור לרדת למטה והוא מצידו מקפל לי את המקל לצורת U, אך לבסוף הוא מונח על הסלע במלוא הדרו.
כפי שאמרתי בהתחלה הדג פחות חשוב לי לעומת ההוכחה שעבודה נכונה עם דמוי שנראה טוב ובעל צביעה טובה יכול להביא יופי של תוצאות לעיתים אפילו יותר מדמויים יקרים

מספר זריקות והחום בסרבל נותן את אותותיו ואנו מתקפלים כשאני עם חיוך של מיליון דולר

שבת שלום לכל החברים

)

. גם דמויים פשוטים יחסית וסיניים זולים תופסים.

צוות המורים!