הדג הזה קיבל את המוניטין שלו בעקבות הסרט "פיראנה" שנעשה לו חידוש לא מזמן בתלת מימד.
בניגוד למה שהראו בסרט ההזוי הזה,הפיראנה אינה מסוכנת ולא מגיבה לכול פיפס קטן במים והסרטון של רובסון גרין בבריכה איתם,ממחיש את זה.
מצד שני,ישנם זמנים שבהם הפיראנות יכולות להיות מאד מסוכנות!
התקופה המדוברת זו תקופת הבצורת שבה מפלס מי הנהר יורדים במטרים ספורים ולהקות דגים נלכדות בבריכות קטנות ומקטעי נחל שבסופו של דבר ממצים את מאגר המזון שבהם.
בשלב הזה הפיראנות פשוט מורעבות . בשילוב עם הכלים שעומדים לרשותן,מקדם הסכנה עולה...
בעבר גידלתי זוג באקווריום פנורמי של 1 מטר ואני חייב לציין שאלו דגים מדהימים!
צורת האכילה,ההתנהגות שלהם אחד עם השני,הצבעים האדומים שדוהים אחרי האוכל,הסיבולת שלהן לרמות חומציות וטמפרטורה של המים,הסקרנות ואפילו המשחק,עושים אותן לדגי נוי מבוקשים ומרתקים.
אם זכור לי נכון,יש להן שתי תכונות ביולוגיות חריגות.
1. בסנפירים שלהן אין עצמות. הסנפיר הוא למעשה ממברנה דקה שאם היא נקרעת (או ננגסת,דבר שאינו נדיר בכלל!),היא גדלה מחדש.
2. אין להן כיס מרה.
לגבי העניין שהתקשורת עשתה מזה ונבואות הזעם של הגאונים מהכתבה,אני יכול רק להגיד שאלו לא הפיראנות שמסוכנות אלא האנשים שמחזיקים בהם.
פיראנה באקווריום לא עושה כלום.
פיראנה שאיזה פסיכופט דפוק משחרר בכנרת,עלול לגרום לבעיה...
כרגיל,
כשצריך מידע מקיף - יש את גיאצוק....
המשפט האחרון שציינת הוא לדעתי הסיבה לאיסור-
ברור שאין סכנה בגידול הדג באקווריום,
מניח שהיתה הערכה סבירה שבהעדר איסור גורף-
יגיע הפסיכופת שישחרר מהאקוואריום לכנרת...
אגב,
ללא קשר לסרט,
זוכר שבנעורי קראתי איפהשהוא-
על כך שלהקה שלהם מחסלת בהמות כגון פר-
בתוך דקות ותוך הותרת שלע עצמות בלבד...
הזדמן לי לדוג אותם בנהר הטואיצ'י עם קרס וחוט ,(זה הדבר הכי קרוב לסט פתיונות שמצאתי בכפר).
דג מפחיד , הטעם לא רע.
נשמע חוויה מרתקת...
מודה שבשעתו ולאחר צפייה בסרט על הדג הזה,
חשבתי שזו תהיה חוויה מדהימה לדוג אותו על חתיכות בשר...
מסוקרן עדי,
ידוע שהדג מפחיד כשהוא בלהקות ונפל משהו אל שיני הלהקה-
לפי הידוע נחיל פירנאות מסוגל בתוך דקות להותיר רק שלד של פרה...
מאידך מענין מה קורה כשאתה תופס אותו כבודד-
האם כבודד הוא מפחיד?
הדג נמצא בד"כ בקבוצה, ואכן ניתן להרגיש זאת מיידית אם זורקים את הפתיון לאותו מקום - תמיד יהיו אכילות ומהר - ממש עניין של שנייה או שתיים הפתיון בקושי מספיק לשקוע . השתמשתי בבשר בקר.
הניסיונות הראשונים שלי לא צלחו כי חיכיתי ל "נעילה" של הדג - וזאת היתה טעות מחוסר הבנה לשיטת האכילה.
הדג פשוט קורע חתיכות ולכן עם ה"אכילה" הראשונה שמרגישים פשוט מושכים את החוט בבת אחת, מה שקרה בעצם ברוב הפעמים זה שהדג עף אליי החוצה (הדייג התבצע במרחק של מטר מהגדה).
הדג חזק מאוד , החזקתי אותו ביד וניסיתי לבחון את התגובה שלו מחוץ למים לגירוי מול הפה - הוא נושך הכל (הפעם כנראה מאינסטינקט הגנתי), במהירות ובחוזקה, השיניים מאוד מאוד חדות.
בסרטון רואים שהם לא תוקפים אדם , אך לא נכנסתי לאותו קטע במים (מעין שלוחה קטנה של הנחלים באזור כמעט ללא זרימה) , אך באזורים בהם הזרימה גבוהה יותר והמים נקיים השתכנעתי ע"י המקומיים ונכנסתי .
אין ספק שזאת היתה חוויה מיוחדת ,
במיוחד לתפוס תנינים ואנקונדות

- לא לדאוג - אותם לא אכלנו, שוחררו לאחר התיעוד.
מה שנקרא,
תשובה מהנה וממצה פלוס