פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   דמויים של Strike Pro ו/או דמויים זולים אחרים |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: דמויים של Strike Pro ו/או דמויים זולים אחרים (נקרא 1678 פעמים) |
הדפסה |
|
|
dlredcs
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
44
|
|
שלום לכולם, כבר שבועיים שאני חורש את הפורום המדהים הזה הלוך וחזור במטרה לחזור לדוג (בעבר בחכות בוס בעיקר), ולאחר לא מעט התלבטויות בין דייג פתיונות מהחוף לבין ז'ירז'ור החלטתי להתמקד בז'ירז'ור... אז בעזרתו האדיבה של חבר הפורום liron89 התחדשתי ברולר חדש shimano sedona 2500fd, וקניתי כבר דמויים מסוג Duo Tide Minnow Slim 120 Floating Lure; Ima Komomo SF 125 Saltwater Floating Lure; Ima Nabarone 125F Duo Collaboration Floating Lure שמוממלצים כמעט ע"י כל פעיל שני בפורום (תודה), מקל עדיין בחיפושים (אשמח להמלצות שמתאימות לרולר שנקנה - איזור 2.7 מ' הטלות של 5-25 ואיזור 300 ש"ח) אז מה אני מחפש בעצם? (חוץ ממקל) המלצות ספציפיות על דמויים מסוג Strike Pro או מסוג אחר זול כולל מידה וצבע - החלטתי שאת ההתלמדות שלי בז'ירז'ור אני מעדיף לעשות עם דמויים זולים יותר בעיקר בגלל האכזבה (ויעידו פה לא מעט פוסטים בפורום) על איבוד של דמויים בהטלות ראשונות או ללא מספיק התמקצעות בתחום... אין עדיפות ספציפית לדגי מטרה...לברקים, טרחונים, גומברים, לוקוסים, אינטיאסים הכל הולך... תודה מראש לעוזרים 
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אם נתעלם מזה שאתה הולך בסדר הפוך, מהדמויים אל המקל, אז תפסיק למתג את הדמויים לפי שמות ותתחיל לחשוב מה אתה צריך... תתחיל לחשוב לפי: 1. משקלי זריקה = טווחי זריקה. נכון שיש מנגנונים לשיפור התעופה של הדמויים, והמבנה של הדמוי משפיע על התעופה אבל באופן כללי משקל גבוה אומר טווח יותר גדול. יש דגים שנמצאים גם בעשרים המטרים הקרובים לחוף, ויש כאלו שדורשים טווח יותר גדול. יש הבדל בין עבודה ממזח, ריפים או מחוף חולי. 2. סוג הדמוי - פופר, כלב (מזגז על פני המים), דמוי ששוחה בתוך המים (minnow), ניקלים/גיגים, סיליקונים (עם בומבט או גיגהאד). מתאימים לדג המטרה (תוקפים עמוק/על פני המיים/תנועה מהירה/איטית...), נקודת העבודה (סלעים/חול עמוק/רדוד), מצב הים. 3. עומק השחייה בהתאמה לדגי המטרה, לנקודת הדייג, למצב הים. 4. דמוי שוקע/צף/מושהה - משמעותו מה קורה לדמוי כשאתה עוצר את הגלגול. 5. צבעים... יש כאלו שטוענים שהצבע משנה הכל, יש כאלו שטוענים שהצבע לא חשוב. לצורך העניין נחלק לבהירים, צבעים טבעיים וצבעים כהים/צועקים.
כשאתה רושם שאתה מחפש את כל הדגים זה יפה, אבל אתה צריך להתאים את אופן העבודה/מקום העבודה לדג. תקרא קצת במאמרים ותבין את שיטות העבודה והדמויים שמתאימים.
עכשיו מה צריך להתחלה: 1. דמויי מינו - יש לך כמה מהטובים. חלקם שוחים ב-30 ס"מ העליונים. חלקם יורדים עמוק יותר. טובים לכל הדגים, בהתאם לעומק העבודה. 2. ניקל אחד או שניים וגיג אחד או שניים (רצוי כסופים), בהתאם למשקלי הזריקה שלך, כדאי שיהיו 15 או 20 גרם - עולים בין 20 ל 40 שקל. טובים לפלמידות/טרחונים ואפילו גומברים. 3. פופר - תקנה את ההאלקו רוסטה פופר. 16 גרם, עולה סביב 50 שקל. טוב לגומברים, אבל לא רק. 4. סיליקונים - תתחיל עם שלושה "רגלו" לבנים, ושני בומבטים צפים של 15 גרם. כל אחד עולה סביב 10-15 שקל. לברקים יבואו בשמחה לסיליקונים. בהמשך תקנה כמה סיליקונים עם גיגהאד (משקולת קטנה עם קרס). 5. כבל פלדה, לשימוש כשאתה מחפש פלמידות וגומברים.
דמויים של סטרייק פרו, אני אישית לא מכיר, אבל יש דמויים זולים באיביי, למשל של lucky craft, flash minnow slim.
לגבי לקנות דמויים זולים להתחלה. חבל להשקיע יותר מידי בדמויים זולים, כשיש לך את הטובים. הרי בעוד חודש תשאיר אותם במגירה ותעבוד עם הטובים. אם אתה מפחד לאבד דמויים, אתה לא בתחום הנכון. זה קורה גם למנוסים. פחות, אבל קורה.
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 28, 2014, 21:37:36 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
|
|
גיל קראתי את התגובה שלך ויש לי הערה ברשותך.... אתה תותח  כל הכבוד על התשובה המפורטת והנכונה שאפו 
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
dlredcs
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
44
|
|
גיל תודה רבה על התשובה המפורטת...אני יודע שאני הולך קצת הפוך עם הקנייה של הציוד...פשוט החלטתי שאת הרולר והדמויים אני אזמין מהאינטרנט ואת המקל אני אקנה בארץ...לכן החלטתי מראש על סוג משקלי הזריקה (5-25) וביצעתי את הרכישות בהתאם...
תודה רבה על הדגמים שכתבת...כמה שאלות בנוסף:
1. ניקל אחד או שניים וגיג אחד או שניים - ראיתי ניקלים של Kastmaster ולא מעט חיקויים - האם שווה לקנות את המקורי או שאין צורך והחיקויים עושים את העבודה? , כמו כן האם יש המלצות לגיגים מסויימים? 2. ההאלקו רוסטה פופר. 16 גרם - האם יש המלצה לצבע/גוון מסויים?
בתודה מראש...
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ניקלים גם הפשוטים עובדים, אבל קאסטמאסטר לא עולים הרבה יותר (אפשר למצוא גם ב 25-30 שקל). פעם מצאתי את הניקלים של GT-BIO ששמעתי עליהם דברים טובים ב DEALEXTREAM, עלו לי 3-4 דולר. אני פחות עובד עם ניקלים בים, מעדיף גיגים, אבל כשפלמידות תוקפות על פני המיים, הם הנשק האולטימטיבי. תחפש גיגים של וילאמסון, הם ארוכים ביחס למשקל, לא יקרים ועובדים יפה. ההאלקו רוסטה, אצלי היו הלבן ראש אדום וכתום עם פסים אדומים. נשאר רק הכתום.... אז תקנה את הלבן ראש אדום  גיל ושחר - תודה 
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
אחלה תשובות קיבלת! בגלל תשובות כאלו הצעתי לך לפתוח נושא  תרגיש חופשי תמיד לשאול.. לגמרי התחלת מהטופ, כמו שראית תחום לא זול, אבל מתגמל.. (שתופסים כן?)
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
ליעד131
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ממליץ לך על החכה tarbuco black ika 4-28 גרם, יש לי אותה חכה מעולה וזורקת רחוק
|
|
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אם נתעלם מזה שאתה הולך בסדר הפוך, מהדמויים אל המקל, אז תפסיק למתג את הדמויים לפי שמות ותתחיל לחשוב מה אתה צריך... תתחיל לחשוב לפי: 1. משקלי זריקה = טווחי זריקה. נכון שיש מנגנונים לשיפור התעופה של הדמויים, והמבנה של הדמוי משפיע על התעופה אבל באופן כללי משקל גבוה אומר טווח יותר גדול. יש דגים שנמצאים גם בעשרים המטרים הקרובים לחוף, ויש כאלו שדורשים טווח יותר גדול. יש הבדל בין עבודה ממזח, ריפים או מחוף חולי. 2. סוג הדמוי - פופר, כלב (מזגז על פני המים), דמוי ששוחה בתוך המים (minnow), ניקלים/גיגים, סיליקונים (עם בומבט או גיגהאד). מתאימים לדג המטרה (תוקפים עמוק/על פני המיים/תנועה מהירה/איטית...), נקודת העבודה (סלעים/חול עמוק/רדוד), מצב הים. 3. עומק השחייה בהתאמה לדגי המטרה, לנקודת הדייג, למצב הים. 4. דמוי שוקע/צף/מושהה - משמעותו מה קורה לדמוי כשאתה עוצר את הגלגול. 5. צבעים... יש כאלו שטוענים שהצבע משנה הכל, יש כאלו שטוענים שהצבע לא חשוב. לצורך העניין נחלק לבהירים, צבעים טבעיים וצבעים כהים/צועקים.
כשאתה רושם שאתה מחפש את כל הדגים זה יפה, אבל אתה צריך להתאים את אופן העבודה/מקום העבודה לדג. תקרא קצת במאמרים ותבין את שיטות העבודה והדמויים שמתאימים.
עכשיו מה צריך להתחלה: 1. דמויי מינו - יש לך כמה מהטובים. חלקם שוחים ב-30 ס"מ העליונים. חלקם יורדים עמוק יותר. טובים לכל הדגים, בהתאם לעומק העבודה. 2. ניקל אחד או שניים וגיג אחד או שניים (רצוי כסופים), בהתאם למשקלי הזריקה שלך, כדאי שיהיו 15 או 20 גרם - עולים בין 20 ל 40 שקל. טובים לפלמידות/טרחונים ואפילו גומברים. 3. פופר - תקנה את ההאלקו רוסטה פופר. 16 גרם, עולה סביב 50 שקל. טוב לגומברים, אבל לא רק. 4. סיליקונים - תתחיל עם שלושה "רגלו" לבנים, ושני בומבטים צפים של 15 גרם. כל אחד עולה סביב 10-15 שקל. לברקים יבואו בשמחה לסיליקונים. בהמשך תקנה כמה סיליקונים עם גיגהאד (משקולת קטנה עם קרס). 5. כבל פלדה, לשימוש כשאתה מחפש פלמידות וגומברים.
דמויים של סטרייק פרו, אני אישית לא מכיר, אבל יש דמויים זולים באיביי, למשל של lucky craft, flash minnow slim.
לגבי לקנות דמויים זולים להתחלה. חבל להשקיע יותר מידי בדמויים זולים, כשיש לך את הטובים. הרי בעוד חודש תשאיר אותם במגירה ותעבוד עם הטובים. אם אתה מפחד לאבד דמויים, אתה לא בתחום הנכון. זה קורה גם למנוסים. פחות, אבל קורה.
זה למה אני אוהב את הפורום שלנו  מישהו מבקש עזרה ומקבל אותה בצורה המקצועית ביותר שמעשירה את כולם.
|
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
dlredcs
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
44
|
|
אין ספק שכדי לקבל מידע מקצועי הגעתי למקום הנכון
תודה לכל המגיבים והעוזרים...גיל, שחר וכמובן לירון
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
אחרי התשובות של גיל לא נשאר הרבה מה להוסיף...  אולי חידודים לאחר התחלת הפרקטיקה בשטח אבל בשלב הזה, זה די ממצה... לגבי סטרייק פרו = זולים, לצערי זה כבר לא ממש ככה. אולי בהשוואה לדגמים שרשמת בהודעה הראשונה שרכשת על ההתחלה הסטרייק פרו זולים אבל בשביל דמויים שעלו לפני כמה שנים 30-35 ₪ ואז נסקו בטירוף ל-50-70 ₪, אני לא חושב שאפשר להגיד שהם זולים... אם לבחור בדמוי אחד מוצלח של סטרייק פרו שמכסה טווח גדול של סוגי דגים וגדלים שונים, הייתי הולך על הדארטר. הדגם הוא DARTER R-KING קוד הדגם הוא EG-024. דגמי צבע 022P ו-096 טסים, שוחים,צוללים ו...תופסים   
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
להתענג על התשובות