בעינין הזה משרד הבריאות מזייף ומקרטע כבר שנים.
משרד הבריאות

זה כמו לקרוא למוצרים של חברות התרופות "תרופות"

משרד המחלות יותר מתאים.
וכמו שכתבת דובדוב בתוך כל אי היציבות הזו..
הפורום הוא אי של יציבות

לגבי שמן זית, סתם שתדעו, הוא לא כ"כ בריא כמו שמשווקים אותו

עדיף משמנים אחרים אבל..
כל חומר בטבע, לא משנה כמה הוא צמחי וטבעי,
אם ממצים ממנו משהו מרוכז הגוף לא מצליח להתמודד איתו כמו שצריך במערכת העיכול. הגוף לוקח ממנו מעט מאוד אם בכלל, השאר עושה רק נזק. מרוכז מדי בשביל המערכת, היא בנויה למצות את המקסימום מהדברים כמו שהם צומחים בטבע..
לדוגמא- מלח. החומר שקרוי היום "מלח" אינו אלא כימיקל טהור שמיצו מים המלח או מהים האדום עם חומרים משמרים ומונעי התגיישות ואין לגוף שום יכולת לקבל ממנו כלום, רק נזקים. מצד שני הגוף צריך מלחים בכמות מסויימת.. אותם הוא יכול לקבל רק מדברים אורגניים שמגיעים בצורתם המקורית.. ובעיקר מירקות. בעיקר אלא הירוקים, סלרי פטרוזיליה וכד'. אפילו אם נבודד מהסלרי רק את המלח- הגוף לא יעכל אותו כמו שצריך. את המבנה הכימי והביולוגי של הסלרי הוא מכיר ויודע איך למצות ממנו ומדומיו את המלח שהוא צריך..
אותו עיקרון בשמנים לכן עדיף להימנע לחלוטין ובטוח משמן מחומם (נזק גדול!!). בכל מקרה להפחית...
אבל הגוף צריך שומנים!
נכון, ויש מלא כאלה אורגניים במוצרי טבע שלמים.. כגון
אבוקדו בעונה הזו! זה שומן שהגוף יכול לפרק. אחד ליום לא יותר.
מה נעשה בלי שמן? בטיגון- מים מהווים תחליף (מניסיון).
בסלט תוסיפו טעמים אחרים לא פחות טובים ואפילו הרבה יותר! כל עשבי התיבול, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי בייבי כמובן וכו' וכו', וכמובן לימון
