פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   חייב פעם אחת ולתמיד להבין |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חייב פעם אחת ולתמיד להבין (נקרא 2215 פעמים) |
הדפסה |
|
|
בארץ המחירים שוחטים ובחו״ל ממש לא.. למה ככה?
אני מדבר על תחום הדייג..
גלאי של חברת המינבירד שעולה אצל הקפטן 1500 עולה באיביי 500 ( הפרש של 1000 שקלים)!
חכת זירזור גרפיטלידר טירו הסינית עולה פה 1600 שקלים שבחו״ל עולה 600 שקלים! למה?
אני חייב לדעת למה אנחנו סובלים? אני הפסקתי לקנות ציוד בארץ, מזמין רק מחו״ל גם אם זה אומר להוסיף על משלוח עוד 200 שקל או יותר..
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
-------------------------------
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
לא רק בדיג חבריקו.. ככה זה שהמעמ 18%, עלויות הייבוא, והשילוח גבוהות, לכן כאשר המחיר ההתחלתי , שאתה מייבא את המוצר גבוה, מן הסתם שתדרוש מחיר גבוה. זו אחת הסיבות, אני לא כלכלן גדול או מבין גדול, אבל בחשבון פשוט זה מה שאני רואה וקרוב לוודאי גם לא טועה במה שאמרתי לך. לדעתי קצת הפרזת בהפרשים אבל זה לא העניין, אך לצערנו אתה צודק, זו המדינה שלנו, יקר מאוד כאן, בהכל.. ואמן וזה ישתנה עוד בתקופתנו..
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
ההבדלי מחירים גבוהים מאוד.. גם בדמוים דמוי יפני שנע באייבי בין 70-80 יעלה בארץ 100-110 וגם לא בציוד דייג גם אלקטרוניקה וכל השאר.. אבל לפי דעתי זה לא אשמת החנויות לחנות עולה הרבה לייבא את המוצר מן הסתם שהם ימכרו אותו ביותר הם לא יכולים להזמין מוצר במחיר מסויים ולמכור בפחות. המדינה שלנו בעייתי גם שאתה מזמין דרך האינטרנט ינסו לקחת ממך כמה שיותר..
|
|
|
|
|
|
אני כבר מזמן עברתי להזמנות באינטרנט.. יוצא יותר זול לא רואה סיבה לקנות בארץ רק אם ממש דחוף
|
|
|
|
|
החישוב פשוט ככל שמוצר עובר ידיים כך העלות שלו עולה.
קח בחשבון דבר אחד שאנחנו מדינה קטנה ,החברות הגדולות יבואנים לא יכולים לקנות מהם ישירות בגלל כמות ההזמנות קטנה מאוד מאוד לעומת מדינות אחרות .גם עם הם (יבואנים) קונים מהחברות ישירות האפשרות מיקוח שואף לאפס בגלל הכמות הקטנה .
|
|
|
|
מרום משה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם אני חושב אחרת אני חי וגר בארץ ואין אני חושב שהתעשרת מחיסכון של 1000 שח אך כשלא יהיה לך איזה ציוד דחוף אזי תרוץ לחנות לקנות זאת כך בחשבון שבעל החנות משלם מיסים ביטוח רשיונות מעסיק עובדים נותן פרנסה לאחרים ועל ידי זה שלא תקנה אצלו לא יהיה כדי לפתוח חנויות ולא יהיה פרנסה כמו שהמפעלים מעבירים את מפעליהם לחול ומפטרים עובדים זה כמו לשבת על ענף ולחתוך את הענף שאתה יושב עליו.אין צורך לפרנס מדינות אחרות
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
לפני כחודש שודרה סידרת כתבות בחדשות ערוץ 2 בכל הקשור ליוקר המחיה בארץ לעומת מדינות אחרות. בכל אחת מהכתבות עשו השוואות בין ישראל למדינות אחרות באירופה ובארה"ב, לגבי מוצרים שונים. החל ממוצרי מזון דרך מוצרים לתינוקות (עגלות וכדומה), מכוניות, בגדי נשים וגברים ואף כמה יעלה בארץ בילוי משפחתי בקולנוע. המסקנות היו: מה שגורם להפרש מחירים מטורף זה המע"מ, מיסוי גבוה, מכון התקנים, פערי תיווך וכמובן העין הגדולה והתאוותנית של הסוחר הישראלי. מאז, אני משתדל ורוכש כל מה שאני יכול דרך הרשת. קח לדוגמא, רביעיית סכיני גילוח של ג'ילט נמכרת בארץ בכ 90 ש"ח. הזמנתי שמיניית סכינים במחיר 112 ש"ח כולל משלוח. אין סיבה שיתגלחו עלינו.
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
אני כבר מזמן עברתי להזמנות באינטרנט.. יוצא יותר זול לא רואה סיבה לקנות בארץ רק אם ממש דחוף
אני עם אופק. וזה לא מוגבל לציוד דייג. וזה כבר כמה שנים. חסכון עצום למשק בית. מעדיף לא לממן נוכלים.
|
|
|
|
Toosh
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
באמת שיוקר המחייה חונק אותנו בכל תחום בארץ הייתי שמח לקנות בארץ אבל לא מסוגל לשלםהרבה יותר יקר וזה לא שאני לא מסוגל כי פשוט נמאס להיות פראייר 
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
שלום לכולם אני חושב אחרת אני חי וגר בארץ ואין אני חושב שהתעשרת מחיסכון של 1000 שח אך כשלא יהיה לך איזה ציוד דחוף אזי תרוץ לחנות לקנות זאת כך בחשבון שבעל החנות משלם מיסים ביטוח רשיונות מעסיק עובדים נותן פרנסה לאחרים ועל ידי זה שלא תקנה אצלו לא יהיה כדי לפתוח חנויות ולא יהיה פרנסה כמו שהמפעלים מעבירים את מפעליהם לחול ומפטרים עובדים זה כמו לשבת על ענף ולחתוך את הענף שאתה יושב עליו.אין צורך לפרנס מדינות אחרות
מסכים עקרונית עם האידיאל, אבל הוא לא מתחבר למציאות הכלכלית של האדם העובד הממוצע בישראל. אחד כן הצליח לחבר אותו- רמי לוי. העיקרון שמנחה אותו- למכור יותר בזול, להרוויח פחות על כל מוצר, אבל למכור יותר.גם אני לא כלכלן גדול אבל נשמע לי נכון גם בענף הדייג, הראשון שירים את הדגל הזה ירוויח בגדול.
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
אחד כן הצליח לחבר אותו- רמי לוי.
העיקרון שמנחה אותו- למכור יותר בזול, להרוויח פחות על כל מוצר, אבל למכור יותר.
לא רק רמי לוי וגם לא צריך להרחיק עד ברלין. כנסו לרשתות של המיגזר החרדי ותופתעו מהפרשי המחירים. אותו מוצר של אותה חברה עם פערים של 50% ויותר. מה שמראה שאנחנו פראיירים ושהטייקונים מתגלחים על הארנק שלנו.
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
אחד כן הצליח לחבר אותו- רמי לוי.
העיקרון שמנחה אותו- למכור יותר בזול, להרוויח פחות על כל מוצר, אבל למכור יותר.
לא רק רמי לוי וגם לא צריך להרחיק עד ברלין. כנסו לרשתות של המיגזר החרדי ותופתעו מהפרשי המחירים. אותו מוצר של אותה חברה עם פערים של 50% ויותר. מה שמראה שאנחנו פראיירים ושהטייקונים מתגלחים על הארנק שלנו. אכן המחירים ברשתות השיווק במגזר החרדי זולים יותר
|
|
|
|
|
פשוט בושה
|
|
|
|