| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 5/11/2014 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 5:55 | דג מת - מרמיר | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 0.6 רק הערכה- הדג נפל |
| 6:25 | דג מת - מרמיר | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 0.6 |
הדו"ח:
אחרי שגיאצ'וק הדליק אותי בתשובה מפורטת והסברים בדו"ח הקודם שלי, עוד בערב ארגנתי בהתלהבות את הציוד .
2 חכות חוף + חכת ג'רג'ור (נעזר בה להוציא דגים לפיתיונות חיים) וכמובן את 2 המרמירים מהיציאה הקודמת .
4:30 מגיע לחוף – שכחתי את המעמדים לחכות ,

הגלים גבוהים 1-1.5 מטר , רוח חזקה וקר .

מגיע לנקודה , שולף מרמיר מהשקית , בערך 70 גרם , תופר חיש מהר כמו בפעם הקודמת מהראש לזנב .
הריג :
2 קרסים 2/0 עם חוט פלדה , כמו בדוח הקודם, בגלל שהפעם המרמיר יותר גדול , אני מחליט להוסיף עוד קרס יותר קטנה עם אותו סידור. הפעם המשקולת הרצה היא כדור 60 גרם .
זורק - 30-40 מטר ונאלץ לגלגל חזרה אחרי 2 דקות
, יש זרמים מטורפים והגלים סוחבים את החוט לכיוון הסלעים .מחליף מהר משקולת ל קונוס 100 גרם, זורק , הפעם יותר יציב
.מאלתר מקום בין הסלעים לקבע את החכה ופותח חכה נוספת .
שולף את המרמיר השני, גדול יותר – בערך 80-100 גרם , מחליט לחתוך אותו ל1/3 ו 2/3 .
את ה 1/3 (הזנב) מחבר לחכה השניה על קרס 2/0 עם חוט פלדה וזורק .
שוב מאלתר מקום בין הסלעים לקבע את החכה השניה .
עוברת חצי שעה , פתאום החכה הראשונה נופלת ,לא מיקמתי אותה יציב ,
רץ לכיוון כדי שלא תיפול לגלים , אבל היא ממשיכה להיגרר .מגיע, מרים ומנסה להחזיר למקום , רגע .. יש נגיחות !
סוגר קלאצ' ונותן הווק סט . הדג מחזיר מלחמה
, כבר תיכננתי מראש לאיזה סלע אני יורד אם יש דג , אני יורד לכיוון ומתחיל למשוך ולגלגל , יש קפיצות באוויר – גומבאר!
לא גדול אבל משתולל כמו בהמה . מביא אותו קרוב , הוא קצת יותר קטן מהגומבאר שבדוח הקודם , מרים אותו באוויר והוא נופל
, נתקע בין הסלעים ולא יכול לזוז ,
אני מגיע , שולח יד ובמקום לזימים מנסה לתפוס בחוט
, הדג מחליק ונופל למיים אני כל כך כועס על עצמי .במהלך הניסיון לתפוס את הדג שטף אותי גל ואני עכשיו רטוב לגמרי ועצבני
. עולה למעלה ומגלה שהכבל פלדה חתוך לייד שרוול הלחיצה .

הגומבאר עשה לי "סלט" מהריג ואני מחליט להחליף לריג חדש .
לוקח את 2/3 המרמיר הנותר תופר שוב מהפה לחלק האחורי.
זורק שוב , מקבע את החכה והולך להוציא דגים לפיתיון.
אחרי 30 שניות שוב נופלת החכה , אני מרים ומניח שוב במקום ( זה חור מאולתר בין הסלעים והחכה לא כל כך יציבה) אני ממלמל לעצמי שכבר הפסדתי את ההיזדמנות היום , לא נורא לפחות נהנתי להוציא את הגומבאר שנתן יופי של פייט
.עוברים עוד 30 שניות - והחכה נמשכת בפראות
, שולח יד , שולף את החכה , סוגר מייד קלא'צ ושקט
.מחכה להרגיש , ואז בום בום , שוב נתפס !
, הווק סט , ומרגיש שמשיכות הפעם יותר חזקות וארוכות , אני ממש לא בטוח שזה גומבאר , מביא אותו קרוב והוא מבצע קפיצה , אכן גומבאר חמוד כמו הקודם , הפעם אני מרוכז ואין סיכוי שאני מפספס אותו
, שומר על מתיחות קבועה , וכשהוא מגיע קרוב , יד לזימים !

מייד מסתכל איך הוא תפוס ?- הקרס הקטנה נראת תקועה בזוית הפה
עושה לו בוק , ולתיק .
אין לי יותר דגים לפיתיון - מלבד מרמיר וטלויזיה ישנים קפואים , מנסה שוב אבל לא נוגעים , אחרי שעה מתקפל הביתה כולי רטוב הרוח מקפיאה אותי
, אבל אני מרוצה !!! .

מה למדתי ?
1 ) מרמיר זה אחלה פיתיון !!
2 ) כבל הפלדה נחתך לייד נקודת לחיצת השרוול כי היה חלוד באותו אזור , לכן:
- קרסים עם כבל פלדה , לבדוק היטב לפני כל יציאה – אם חלוד /פגוע להחליף לחדש.
- לנסות לעבור לכבל יותר עבה/חזק כדי שיפצה על תקלות כאלו , אם היה גומבאר רציני, החוט היה נקרע עוד במילחמה.
3 ) לקנות רשת הרמה לדגים ואולי גם גנץ .
4 ) תמיד , תמיד לרוץ לזימים לא לנסות לתפוס מהחוט של החכה !
5 ) לא להוציא מהמיים עד שאני קרוב מספיק ל "יד לזימים"
6 ) פיתיון דג מת ללא הזנב טוב כמו דג מת שלם ? כנראה שכן .
7 ) בים סוער להתחיל ישר עם המשקולת הגדולה ! לרובכם זה כנראה די ברור .
8 ) נראה לי שהמקום שבו אני מנסה "מוגבל" לדגים 600-1000 גרם , אני מניח זאת בגלל שגומבארים גדולים נוהגים לטרוף
את הקטנים יותר , אז אני מניח שאם אם היו גומבארים גדולים יותר באופן משמעותי , נניח 3 ק"ג , לא היו בסביבה
הגומבארים שאני טופס .
9 ) לאחר התפיסה והנפילה של הגומבאר הראשון , הסתכלתי על מה שנשאר , ראש דיי שלם + חלק של הדג לעוס , נראה לי שהגומבאר חתך חתיכות מהמרמיר, לעס ובלע . כאשר הרגיש שנתפס פלט/הקיא את מה שאכל .
10) ב 2 הפעמים היום שנתפס הגומבאר הוא אכל מהזנב לראש .
בתמונה הראשונה , הריג שחזר אחרי המלחמה עם הגומבאר הראשון ושאריות הפיתיון .
בהמונה השניה – מייד לאחר תפיסת הגומבאר השני .