בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  ייעוץ למקל
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ייעוץ למקל  (נקרא 6073 פעמים) הדפסה
motionline

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: ייעוץ למקל
« הגיב #30 ב- : ספטמבר 22, 2014, 21:46:06 PM »
חכה קצרה או ארוכה כבדה או קלה תן לנו לדוג בסבבה מבחינתי גם אם יעלה דג שמן וגדול אני יהיה הכי מבסוט ואז באמת תיהעה הזדמנות לטסט
 IP: [ מחובר ]
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : ספטמבר 22, 2014, 23:47:06 PM »
חברים בלבלתם הכל ועשיתם סלט אחד גדול

אין בעיה בעבודה אם חכה של 3.9 מהחוף או ממזח הבדל של 30 ס"מ לא יעזור לך עם הגלים .

רוב גדול של האנשים לא יודעים לעבוד עם משקולת עוגן וזה לא קשור למשקל .
כשיש לך סחף אתה צריך לקבע את המשקולת מהר לפני שמשקולת זזה לצדדים , את זה עושים בהליכה לאחור בצורה מהירה .
משקולת עגולה של 80 גרם מספיקה לים של מטר + עם אתה יודע איפה הבור .

-משקל מיועד אך ורק למקסם את הזריקה למרחק אין הבדל בין משקולת 50 גרם עגולה לבין משקולת 150 גרם עגולה.
שניהם לא יתפסו במקום .

-צורת המשקולת היא מאפשר לנו דבר אחד עיקרי וזה אחיזה על הקרקעית (נקודה משנית וזה הצורה כדי שיהיה פחות חיכוך במעוף)

MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #32 ב- : ספטמבר 23, 2014, 05:38:57 AM »
חברים בלבלתם הכל ועשיתם סלט אחד גדול

אין בעיה בעבודה אם חכה של 3.9 מהחוף או ממזח הבדל של 30 ס"מ לא יעזור לך עם הגלים .

רוב גדול של האנשים לא יודעים לעבוד עם משקולת עוגן וזה לא קשור למשקל .
כשיש לך סחף אתה צריך לקבע את המשקולת מהר לפני שמשקולת זזה לצדדים , את זה עושים בהליכה לאחור בצורה מהירה .
משקולת עגולה של 80 גרם מספיקה לים של מטר + עם אתה יודע איפה הבור .

-משקל מיועד אך ורק למקסם את הזריקה למרחק אין הבדל בין משקולת 50 גרם עגולה לבין משקולת 150 גרם עגולה.
שניהם לא יתפסו במקום .

-צורת המשקולת היא מאפשר לנו דבר אחד עיקרי וזה אחיזה על הקרקעית (נקודה משנית וזה הצורה כדי שיהיה פחות חיכוך במעוף)

הלל אני חושב שכאן אתה לא צודק ,יש הבדל גדול בין 50 גר ל150 גר ,במיוחד בשטח שהוא חולי ,

לא תמיד אתה נופל על בור ו50 גר מאוד קשה להשאיר בחול וגם למתוח את החוט

שכן אני יכול ב 150 גר לכופף את הקצה ולתת מתיחה לקצה החכה . אתה בסדר
-------------------------------
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : ספטמבר 23, 2014, 05:40:38 AM »
ציטוט
חכה קצרה או ארוכה כבדה או קלה תן לנו לדוג בסבבה מבחינתי גם אם יעלה דג שמן וגדול אני יהיה הכי מבסוט ואז באמת תיהעה הזדמנות לטסט

אבל בסופו של דבר זה הנכון לדוג בסבבה  ,שיהיה בהצלחה וכמובן

מחכים לדוח  הגזעי הגזעי הגזעי
greendude
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : ספטמבר 24, 2014, 10:21:01 AM »
כמה הערות/הארות:
1. אורך החכה רלוונטי, אבל יותר רלוונטי אורך הידית (מהבסיס עד תפס הרולר) ביחס לאורך הכולל של החכה.
חכה של 4.2 עם ידית של חצי מטר בערך זה סיפור אחר לגמרי מחכה 4 מטר עם ידית של 80+ ס"מ
2. מה שמביא לנקודה החשובה הזאת: אורך החכה תלוי באורך הידים של הדייג, לא רק בגובה. (כי מה לעשות שיש גם ליאור אליהו בעולם). יותר נכון - אורך הידית ואורך החכה הכולל תלויים בזה.
ההסבר הטכני הוא:
ידיים ארוכות יהנו מידית ארוכה יותר (למעשה ידיים ארוכות על ידית קצרה ממש יפריע להטלה), והידית הארוכה בידיים הנכונות (תרתי משמע) יכולה לפעיל הרבה יותר מומנט, ולכן מרחק גדול יותר בקצה השני ימיר את המומנט למהירות גבוהה יותר = הטלה ארוכה יותר.
-
כעקרון איש חכם לימד אותי שהאורך האידיאלי של ידית צריך להיות כזה שאם תופסים עם שתי ידיים ישרות - צריכה להיות זווית של בערך 45 מעלות בין הידים.
עריכה אחרונה: ספטמבר 26, 2014, 07:00:35 AM על ידי greendude
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : ספטמבר 24, 2014, 19:48:59 PM »
כמה הערות/הארות:
1. אורך החכה רלוונטי, אבל יותר רלוונטי אורך הידית (מהבסיס עד תפס הרולר) ביחס לאורך הכולל של החכה.
חכה של 4.2 עם ידית של חצי מטר בערך זה סיפור אחר לגמרי מחכה 4 מטר עם ידית של 80+ ס"מ
2. מה שמביא לנקודה החשובה הזאת: אורך החכה תלוי באורך הידים של הדייג, לא רק בגובה. (כי מה לעשות שיש גם ליאור אליהו בעולם). יותר נכון - אורך הידית ןאורך החכה הכולל תלויים בזה.
ההסבר הטכני הוא:
ידיים ארוכות יהנו מידית ארוכה יותר (למעשה ידיים ארוכות על ידית קצרה ממש יפריע להטלה), והידית הארוכה בידיים הנכונות (תרתי משמע) יכולה לפעיל הרבה יותר מומנט, ולכן מרחק גדול יותר בקצה השני ימיר את המומנט למהירות גבוהה יותר = הטלה ארוכה יותר.
-
כעקרון איש חכם לימד אותי שהאורך האידיאלי של ידית צריך להיות כזה שאם תופסים עם שתי ידיים ישרות - צריכה להיות זווית של בערך 45 מעלות בין הידים.

נכון מאוד ,מסכים בכל מילה ,בגלל זה יש דייגים שחכה 3.90 טוב להם ויש כאלה שלא

אני עובד חכות 4.25 מרחקי הטלה מעולים  בבדיקה אחרונה מעל 200 מטר  חם

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for