פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   פינת השבלו"ל- מס' 2 - מחלה או החלמה? |
עמודים: 1 2 3 [4]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: פינת השבלו"ל- מס' 2 - מחלה או החלמה? (נקרא 10547 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
58
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
 |
|
|
לדעתי כל השרשור הזה זקוק ןדחוף לאנטיביוטיקה
נכון אכול נכון בריא יותר ולא יותר מזה
רפול ללא בשר אדום יחסר לך ה b12
ובלעדיו אתה תכתוב יותר ותביע פחות
חייב לצאת יש לי יציאה ביי
אנטיביוטיקה?! אתה רוצה להרוס את המערכת החיסונית של השרשור?!  לגבי b12 אתה צודק יצחק, כתבתי זאת בתגובה רק רשמתי בי-12, לכן ציינתי שם שלעמדתי צריך בשר אדום במינון נמוך - כך אני נוהג... אכן, ויטמין חיוני גם בקטע הקוגניטיבי וגם לתפקוד הפיזי, אגב ניתן לקבלו גם ממקורות אחרים ולמשל: דגים, ביצים, גם במוצרי חלב, סויה, דגני בוקר, גם בצדפות וסרטנים למי שאיננו בענייני כשרות... רפי, אתה צודק, ללא b12 האדם לא ישרוד... מי שצורך בשר במינון נמוך מסיבות בריאותיות, עדיף לקנות בשר מהעדרים ברמת הגולן, שם הם באמת רועים באחו... הפרות לא מקבלות הורמונים ושאר זבל... הבשר שם בריא, לא רק שאינו מזיק, בריא...!!! יש בעיה קטנה, המחיר... אני מניח שקילו אנטריקוט של פרה מזן אנגוס, כזו דשנה, חביבת הרועה... זו שתמיד מוצאת את העשבים המזינים ביותר, זו שהסטייק שלה מרושת ברצועות שומן דקות בדיוק במידה.. אז קילו של אנטריקוט שלה יכול להגיע למעל 200 שקלים... אבל, אוי... הטעם, העסיסיות, הבריאות.... אם יש לכם, לכו על זה...
|
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
 |
|
|
נחמיאס הדברים שאתה כותב לא עומדים בקנה אחד עם כל מה שלמדתי. ברשותך - אפשר לשאול מהי ההכשרה שלך, או מה הרקע, או מה למדת במדעי הטבע, בביולוגיה ובכימיה? אני אגיד לך למה אני שואל, יש לי התחושה שאינך מבין לעומק את חלק מהמערכות עליהן אתה מדבר בלהט: לדוגמא: ציטוט של: רון דדון על היום ב- 12:22:55 נ.ב - רופא שנותן אנטיביוטיקה לשפעת הוא אידיוט ואני בספק אם קיים כזה. יתכן שהאנטיביוטיקה נתנה לדלקת גרון או דברים דומים, אבל אף רופא שפוי בדעתו לא ירשום אנטיביוטיקה לשפעת, שכן היא אינה פוגעת בוירוסים, אלא רק בחיידקים. מאד יתכן וניתנו תרופות אחרות, שמכונות בטעות "אנטיביוטיקה", אך הן לא.
נכון אנטיביוטיקה מיועדת לדלקות. מטרתה לכסח את כל החיידקים שבדלקת....
החיידקים שמפרקים את הזיהום הדלקתי וגורמים לו להיפלט החוצה מהגוף ולשוב לקו הבריאות מה שאתה כותב לא מדוייק. ערבבת כמה תיאוריות יחד. יש חידקים 'טובים' ויש 'רעים', זה נכון אבל הטובים נמצאים במערכת העיכול בלבד ואבוי למי שיש לו חיידקים טובים או רעים באיזו שהיא רקמה אחרת בגוף... כשיש זיהום (המונח דלקת אינו נכון במקרה זה כי רקמה מודלקת אינה בהכרח רקמה שאולחה על ידי חיידקים או גורם ביולוגי אחר) ממקור חיידקי יש מקרים שיש לטפל בחיידקים באמצעות אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה הזו יכולה לפגוע בחלק מהחיידקים ה"טובים" שיש לנו במערכת העיכול ושמסייעים לנו לפרק את המזון. חיידקים לא מפרקים את הזיהום הדלקתי כפי שכתבת - המוגלה אותה אתה רואה בפצע מאולח היא בעיקר רקמות גוף מתות, חיידקים מתים ורעלנים שונים שייצר הגוף ושייצרו גם החיידקים מרוכזים במקום אחד. הגוף מבודד את הרעל המרוכז הזה על ידי המתת הרקמה מסביב לו ובכך מונע מהחיידקים להתקדם ולתקוף תאים ורקמות נוספים (אם תרצה - מקריבים מעט לטובת הכלל). הגוף עושה זאת לבד. עם זאת, לגבי ההורמונים והאנטיביוטיקה בעופות... לצערי אתה צודק ויתרה מזה, כמי שעוסק בזה באופן יום יומי, המצב חמור בהרבה ממה שתיארת. לגבי הבקר - אין לי די ידע לחוות דעתי, אולם אני הולך לגרום ללסת שלך ליפול עם המשפט הבא שאכתוב: עדרי בקר לבשר מוזנים בחרא של עופות שנשאר אחרי שמפנים את להקות הפטם מהלולים... תקרא שוב. ההגיון? העופות מואבסים (ממשקל כמה גרמים למשקל 2.5 ק"ג ב45 יום לערך...) הם צורכים המון אוכל כדי לגדול כל כך מהר ויש הרבה מזון לא מעוכל בצואה שלהם. לא חבל לבזבז? אז נותנים לפרות... אבל איני יודע אם זה כל העדרים אבל ראיתי כבר לא מעט. אז הבקר מקבל מה שהתרנגולת קיבלה. מודה שלא קראתי את כל הדיון - ארוך מידי לטעמי ולא ישנה את מינהגיי והרגליי, אבל רק בשביל לשפוך אור נקודתי על הנושא "הדלקתי" מסכים עם החלק הזה של אייל לגבי הדלקות השונות, לא כל דלקת מלווה בזיהום - מנסיון אישי, יש מצב שהמערכת החיסונית "מתבלבלת" ותוקפת את הגוף זה מייצר דלקת ללא זיהום, האפשרויות הן אנטיביוטיקה אבל לא תמיד, אני אישית טופלתי בסוג של קורטיזון שמחליש את המערכת החיסונית. ובאופן כללי יותר: לא סומך על רופאים ב-100% אלא רק מתי שאני מרגיש שאני חייב כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב ויכול לטפל בעצמו למעט מקרים חריגים/קשים כנראה שכאן טמון מקור "החיים" לשרשור הארוך הזה. רק שנהיה בריאים 
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא סומך על רופאים ב-100% אלא רק מתי שאני מרגיש שאני חייב כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב ויכול לטפל בעצמו למעט מקרים חריגים/קשים כנראה שכאן טמון מקור "החיים" לשרשור הארוך הזה. רק שנהיה בריאים נראה לי סיכמת את השרשור היטב 
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
לא סומך על רופאים ב-100% אלא רק מתי שאני מרגיש שאני חייב כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב ויכול לטפל בעצמו למעט מקרים חריגים/קשים כנראה שכאן טמון מקור "החיים" לשרשור הארוך הזה. רק שנהיה בריאים נראה לי סיכמת את השרשור היטב  זה אני
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
לא סומך על רופאים ב-100% אלא רק מתי שאני מרגיש שאני חייב כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב ויכול לטפל בעצמו למעט מקרים חריגים/קשים כנראה שכאן טמון מקור "החיים" לשרשור הארוך הזה. רק שנהיה בריאים נראה לי סיכמת את השרשור היטב  זה אני גם אני חושב כך : כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב ויכול לטפל בעצמו למעט מקרים חריגים/קשים כנראה שכאן טמון מקור "החיים" לשרשור הארוך הזה. חברים אני צריך לעבור ניתוח ביום שני , גם לי הרבה חברים אמרו לי ,תוכל את זה ,תשתה ככה , להגיד שלא ניסיתי ניסיתי כל מיני המלצות להגיד לכם לא היה טעים בכלל  וגם זה לא עזר ,אבל אין מה לעשות שאתה נמצא במצב שאין דרך חזרה אז ,הטיפול היחיד הוא בית חולים ,אין מה לעשות , גם אני לא סומך על הרופאים אבל שאין ברירה זה מה שנשאר .
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 30, 2013, 20:18:58 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
אחד הרופאים היותר אמינים ומהמפורסמים בארץ אמר.
"אנחנו הרופאים יכולים לאבחן מחלה , איננו יודעים לטפל בה. אנו יודעים לתת מרשם עבורה"
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
נחמיאס
הדברים שאתה כותב לא עומדים בקנה אחד עם כל מה שלמדתי.
ברשותך - אפשר לשאול מהי ההכשרה שלך, או מה הרקע, או מה למדת במדעי הטבע, בביולוגיה ובכימיה?
אני מקבל את האינפורמציה מאנשים שהקדישו ומקדישים את כל חייהם לנושא הבריאות, והם מתמחים גדולים בכימיה, ביולוגיה וגם ברפואה מערבית. אנשים כדוגמת יצחק בן אורי ז"ל, או יובל אשרוב, שהם שואבים ובסך הכל ממשיכים את הגדולים מהם בתחום כדוגמת ד"ר ג'ון טילדן, ד"ר שלטון ועוד רבים רבים אחרים. דרך אגב, האנשים האלה לא מנסים למכור לך איזה מוצר פלאי שיהפוך אותך בריא, איזה תוסף תזונה קוסמי.. אצלהם לא תמצא אינטרסים כלכליים. המטרה היא להפיץ את המידע אותו לא נקבל בשום מקום "מוסדי" אחר. שוב דרך אגב, מי שבריאותו חשובה לו כדאי לו להיחשף ישירות לספרים/הרצאות/דיסקים שלהם ולא להסתמך אך ורק עלי, "הצינור" ... ככל שמים עוברים ביותר צינורות הן יותר מתלכלכים. יש חידקים 'טובים' ויש 'רעים', זה נכון אבל הטובים נמצאים במערכת העיכול בלבד ואבוי למי שיש לו חיידקים טובים או רעים באיזו שהיא רקמה אחרת בגוף... כשיש זיהום (המונח דלקת אינו נכון במקרה זה כי רקמה מודלקת אינה בהכרח רקמה שאולחה על ידי חיידקים או גורם ביולוגי אחר) ממקור חיידקי יש מקרים שיש לטפל בחיידקים באמצעות אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה הזו יכולה לפגוע בחלק מהחיידקים ה"טובים" שיש לנו במערכת העיכול ושמסייעים לנו לפרק את המזון. חיידקים לא מפרקים את הזיהום הדלקתי כפי שכתבת - המוגלה אותה אתה רואה בפצע מאולח היא בעיקר רקמות גוף מתות, חיידקים מתים ורעלנים שונים שייצר הגוף ושייצרו גם החיידקים מרוכזים במקום אחד. הגוף מבודד את הרעל המרוכז הזה על ידי המתת הרקמה מסביב לו ובכך מונע מהחיידקים להתקדם ולתקוף תאים ורקמות נוספים (אם תרצה - מקריבים מעט לטובת הכלל). הגוף עושה זאת לבד.
לחיידקים בכלל ולתאוריית החיידקים בפרט אני מתכוון אי"ה להקדיש פינה נפרדת ושם אשמח להעמיק עליהם את הדיון 
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
*** נכון הוא צריך עזרה. העזרה היא להתרחק ככל שניתן מהדברים האלה כדי למזער כניסת והשפעת רעלים, כדי שהרעלים שכבר נכנסם ומשפיעים הגוף יוכל לפלוט ולהישאר מאוזן. תרופות הן ה"עזרה" האחרונה, כיוון שהן רעלים בפני עצמם והרופאים עצמם מודים בזה. חבל להתווכח עד מחר פשוט תפתח עלון לצרכן... להתרחק מהדברים האלה? אופטימיות זה דבר יפה... אי אפשר להמלט מהדברים האלה, אלא אם גרים באיזה יער נידח באמצע שום מקום רחוק מכל הדברים האלה.
תרופות זה רעלים, נכון ולא נכון, זה חומרים כימיים, שברור שלהם השפעות שונות על הגוף, במקביל לביצוע הפעולה שלהם. זה לא אומר שתרופות זה רע. תרופות סטנדרטיות (נעזוב לרגע תרופות קיצוניות כגון כימו' שמשמשים למחלות קיצוניות), לדעתי, הרבה פחות גרועות מלעשן סיגריות כל היום במשך כמה עשורים. כתבתי "להתרחק ככל שניתן"... סוף סוף הקרינה וזיהום האוויר מהם רעלים שהגוף מצליח לעמוד בפניהם ולפלוט אותם ללא "מחלות", הראיה שאנשים שעברו ניקוי תזונתי ומקפידים עליו לא חולים במחלות כרוניות, ויש להם פלאפונים והם נושמים אוויר לא סטרילי כמו כולנו.
לגבי תרופות- שוב, לא אמרתי "תרופות זה רע" כמו שכתבת. לעיתים במצבים קיצוניים יש להן שימוש. אמרתי שהן עדיפות אחרונה כיוון שכולם מודים כולל היצרנים שלהם עצמם שהם חומרים רעילים לגוף והכבד עושה מאמץ עילאי לסנן אותם ממנו. וכן, זה כולל גם תרופות "פשוטות" כגון אקמול ונורופן וכד', אם כי ברור שכל תרופה מזיקה במידה אחרת.. אני לא מחפש מה פחות גרוע, או תרופות או סיגריות כל היום, אני מחפש להימנע משניהם גם יחד כי שניהם רעלים.*** חיים הוארכו ועד היום מוארכים, אך במקביל מחלות חדשות החלו לצוץ ולהפוך למגפות, מחלות שלא היו מצויות פעם במימדים האללו, סכרת, אסטמה, סרטן ועוד רבות אחרות, כך יוצא שמאזן תוחלת החיים מתחיל שוב לרדת. עדיף לעצור את זה עכשיו ולאזן את המשוואה.. תרופות מסוגלות להאריך חיים אין ספק, אך בהחלט גם לקצר אותם. למה להתחיל איתן? יש אלטרנטיבות פשוטות הרבה יותר... רק צריך ללמוד. ללמוד לבד, כי אף אחד לא ילמד אתכם בקופ"ח. אף אחד לא ילמד בקופ"ח, כי אף אחד לא באמת יודע, גם לא ה"מומחים" או ה"מוסמכים". אסטמה לא נהפכה מגפה כי אדם לא אוכל בריא, אלא כי איכות האוויר ירדה. סרטן לא נהפך מגפה כי אדם לא אוכל בריא, אלא כי האוויר מזוהם, האדם מעשן, יש קרינה בכל מקום ועוד ועוד. גם איידס אולי נהפך למגפה בכלל שאוכלים לא בריא? נו באמת. מכל ה"מגפות החדשות", סכרת היא היחידה נכון לעכשיו שאני יכול לחשוב עליה שהיא קשורה למזון, וגם פה, מושפעת קודם לכן מנטייה גנטית לבעיה. מחלות ומגפות חדשות, גם יכולות להתפשט מהר הרבה יותר היום, עקב הגלובוליזציה שהתפתחה. אם בעבר מחלה שהתפרצה במקום מבודד נשארה שם, היום, כל מחלה, מכל מקום, תגיע לכל מקום.הרפואה הטבעית חולקת עליך רון... אסטמה הפכה למגיפה בגלל דיכוי חוזר ונשנה של סימפטומים פשוטים בדר"כ של שיעול, ע"י תרופות כמובן. הגוף עושה מאמץ עילאי לפלוט את עודף הרעלים שיש בו בעולם המודרני, כולל (ואולי בפרט!) אצל ילדים, מפתח שיעול קליל ולאחר מכן כרוני, ואנו במקום להניח לו לפלוט את הרעלים בעזרת השיעול, גם אם זה יקח כמה ימים ויהיה פחות נעים ונוח- מדכאים את הסימפטום הטבעי שנקרא שיעול עם תרופות ודומיהם וגורמים לגוף לאצור את הרעלים בתוכו.. כלפי חוץ השיעול "עובר" ואנו מבסוטים חושבים שזהו אנו בריאים, ממשיכים להלעיט את הגוף בעוד ועוד מזון רעלני שמצטרף לרעלים האצורים שלא נפלטו מפעם קודמת... ומתפתח שיעול כרוני יותר. שוב מדכאים, שיעול יותר כרוני... וכך הלאה על זה הדרך ולבסוף, מרוב עודף רעלים שהריאות צברו, מתפתח קוצר נשימה- אסטמה. ומה עושים כשיש אסטמה... כמובן! עולים לדרגה תרופתית גבוהה יותר שנקראת משאף. חסר לך אוויר? אין בעיה נכניס לך חומר שיפתח את הכל.... ירחיב את כלי הנשימה בבת אחת ותרגיש מיד הקלה... רגע הריאות עדיין חסומות ברעלים- את מי זה מעניין נו.. העיקר עכשיו אתה נושם? אז יבוא שוב התקף, עוד קוצר נשימה, קח עוד שאכטה מהמשאף... סופו של התהליך המצער הזה הוא ניוון של הריאות. מה האלטרנטיבה? ללכת למטפל טבעי אמיתי (לא מאכר שימכור לך איזה צמח מופלא או קפסולה מדהימה), שידריך אותך איזה צום עליך בדיוק לעשות, רק מים, רק מיצי פירות וירקות או רק פירות וירקות, כמה זמן בדיוק, וכו', וראו איזה פלא... באחריות, וללא כל סיפורים על כשלונות כמו שאייל ניסה לרמוז עליהם- האסטמה נעלמת. בלי שום כדור פלא, שום תהליך קוסמי לא מוסבר..ץ. פשוט להניח לגוף לפלוט את הרעלים שהוא ניסה לפלוט מזמן, בדרך הרבה יותר קלה. כנ"ל לגבי סכרת, בדרך הזו היא נעלמת. לא אגדיר את זה "לא יאומן", כי זה הדבר הכי פשוט וטיבעי ולא איזה נס על טיבעי.. לגבי איידס - האמת- אינני מבין בזה. אך שמעתי את יובל אשרוב מתייחס לזה בקצרה ואומר שישנם רמות מסויימות של איידס שגם אותם ניתן לרפא ע"י ניקוי מסוים. אינני יודע לומר לגביו אם אדם נקי לא יפגע מהנגיף. שנה הבאה אלך בלי נדר ללמוד את הנושא לעומק במכללה שלו ואז אני מניח יגעו גם בנושא הזה לעומק.*** נכון אנטיביוטיקה מיועדת לדלקות. מטרתה לכסח את כל החיידקים שבדלקת.... החיידקים שמפרקים את הזיהום הדלקתי וגורמים לו להיפלט החוצה מהגוף ולשוב לקו הבריאות אני חושב שאייל כבר הגיב על זה הרבה מעבר למה שאני הייתי רושם נפרט כבר בפינה אחרת כאמור על החיידקים.. זה נושא ארוך.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 01, 2013, 15:35:04 PM על ידי נחמיאס
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
נחמיאס אני לא רוצה להגיב עכשיו לכל מה שכתבת משום שיש - שוב - הרבה אי דיוקים, או טעויות. אני לא יודע אם זה מה שקראת, או מה שהבנת, אולם למשל במקרה של האסטמה, סלח לי, אבל כחולה אסטמה זו שטות גמורה. אסטמה הפכה למגיפה בגלל דיכוי חוזר ונשנה של סימפטומים פשוטים בדר"כ של שיעול, ע"י תרופות כמובן. הגוף עושה מאמץ עילאי לפלוט את עודף הרעלים שיש בו בעולם המודרני, כולל (ואולי בפרט!) אצל ילדים, מפתח שיעול קליל ולאחר מכן כרוני, ואנו במקום להניח לו לפלוט את הרעלים בעזרת השיעול, גם אם זה יקח כמה ימים ויהיה פחות נעים ונוח- מדכאים את הסימפטום הטבעי שנקרא שיעול עם תרופות ודומיהם וגורמים לגוף לאצור את הרעלים בתוכו.. כלפי חוץ השיעול "עובר" ואנו מבסוטים חושבים שזהו אנו בריאים, ממשיכים להלעיט את הגוף בעוד ועוד מזון רעלני שמצטרף לרעלים האצורים שלא נפלטו מפעם קודמת... ומתפתח שיעול כרוני יותר. שוב מדכאים, שיעול יותר כרוני... וכך הלאה על זה הדרך ולבסוף, מרוב עודף רעלים שהריאות צברו, מתפתח קוצר נשימה- אסטמה. כמה שטויות  אם אין לך אסטמה - לא תבין לעולם. (כמו ששנינו לא נבין צירי לידה) אבל אם צללת צלילת מיכלים, דמיין שאתה שואף מהווסת אבל נכנס רק קצת אוויר.... לא די כדי למלא את הריאות ואתה שוקע לאיטך בערפול חושים מפאת מחסור בחמצן במוח. עבור חולה אסטמה המשאף שקול להמצאת הגלגל. אין פה התמכרות (אני משתמש פעמים ספורות בשנה) אבל כשצריך אותו....אם ישימו את כל המומחים שלך ביני לבין המשאף שלי בזמן התקף, אני מודיע לך להכין מבעוד מועד כמה חלקות בירקון, עבורם. לגבי איידס וסוכרת, שרלטנים תמיד היו והם תמיד צצים בשעתו הקשה של אדם כדי למצוץ ממנו עוד כסף. לפני שאתה מתחיל לדון ולהסביר על חידקים ומחלות אני מציע לך לשקול שנית משום שזה לא נושא שמי שאינו מבין בו לעומק יכול לתת בו המלצות לאחרים. אם קראת על שפעת זה לא אומר שאתה מבין בזה משהו ומדובר על נושאים שיש בהם עניין של חיי אדם ואם משהו יקשיב לך וינהג כמו שאתה ממליץ ובגין זה למשל, חלילה ילד יפגע זה יהיה מאוד מצער. אם משהו יאמר לילד שלו שמצוי בהתקף אסטמה להתמודד עם זה לבד (אגב, אם אין לכם משאף אז מנה של מנטה תעזור מעט ותקל, אבל משאף ירחיב ויפתח את דרכי האוויר ). אם אין לך תואר דר. ברפואה, או תואר רפואי אחר אני מציע לך לא לתת פה המלצות רפואיות, כי זה עלול להגמר כמו בסיפור הבא: יהודי קנה חמור והחליט ללמד אותו לאכל פעם בחודש שכן המזון היה יקר. עבר יום ועברו יומיים והחמור שרד עבר שבוע והחמור רזה אבל עדיין שרד עברו שבועיים ושלושה והחמור כבר היה ממש רזה אבל סחב. עבר עוד שבוע וביום ה 29 החמור מת מתשישות היהודי הביט בחמור וספק כפיים ואמר לעצמו... יא אללה, עוד יום אחד והייתי מצליח. גילוי נאות - אינני רופא ולא מתיימר ליהיות ככזה, אולם ההתמחות שלי היא מחלות צמחים ואני עוסק גם במחלות בעלי חיים, למדתי 6 שנים כימיה וביולוגיה, ועוד באוניברסיטה העיברית, שמקנים לי איזושהי הבנה, גם אם בסיסית, בנושא מחלות, גורמי מחלה, דרכי פעולה של תרופות וכו', אבל אינני מעז אפילו להמליץ לאחרים מה לעשות וכיצד לנהוג. אני יכול רק להמליץ לך לנהוג בצניעות ולהזהר בהמלצותיך שכן מדובר פה בחיי אדם וברור הדבר שהנושאים עליהם אתה מדבר, גם אם קרובים הם לליבך, אינך בקיא בהם ואתה מרבה לצטט מה זה אמר ומה ההוא דיבר. אגב, הרצתי חיפוש על אחד השמות שאותם הזכרת: לגבי יובל אשרוב - http://www.mudaut.co.il/teachers/teacher.asp?Teacher_ID=1000 הוא מורה לקבלה ולא רופא, ועם כל הכבוד, ויש כבוד, אני מעדיף לא לומר יותר. אייל
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 01, 2013, 19:35:52 PM על ידי סקווידוויד
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
טעות בידך אייל יקירי, יובל אשרוב אינו רק מורה לקבלה, הוא מומחה לרפואה סינית כבר כ20 שנה פה בארץ, ובמקביל מתמחה בכימיה וביולוגיה ובעוד תחומים משלימים. מאחוריו עשרות ומאות מיקרים של "חולים" אשר סבלו מתופעות שונות ומשונות, ביניהם אסטמה קשה ואפילו לעיתים סרטן, שבעזרת ההכוונה שלו נרפאו והיום הם ככל האדם אז אל תזלזל יקירי לפני שהתרשמת באמת. אתה לא מרפא בני אדם, הוא כן, זו עובדה מוגמרת ואני מכיר אנשים שנושעו בזכותו, לא בזכות איזה "ברכה" שקיבלו או קמע סגולי של האדמו"ר, פשוט בזכות ההיגיון. ממליץ לך לבוא למכללה שלו בצפון מכללת אילמה ולהתרשם, אולי תתחיל מסדרת הדיסקים "מי הרופא" להאזנה. במיוחד אם לך עצמך יש בעיות בנשימה, גם אם לעיתים רחוקות.
נקודה חשובה נוספת העלת, ואף הדגשתי אותה כמה פעמים לפני כן- אני רק "צינור", מעביר את החוכמה שקיבלתי מגדולים ממני הלאה, לעיתים איני מדייק ולו רק כי אני בן אדם כמו כולכם ובטוח אינני עדיין בדרגת מרפא. כתבתי מפורשות שאני רק פותח צוהר למידע שלא נותנים במקומות ה"ריפוי" הסטנדרטיים שאנשים רגילים אליהם, ומי שרוצה להוציא משהו לפועל שלא יעיז לפני שיוועץ במומחים בתחום, אני בשמחה אפנה אותו, או לפחות שיקרא בעצמו ויחקור לעומק את הנושא ע"י קריאת הספרים והאזנה להרצאות. הכל אמת לאמיתה, אבל גם אמת יכולה להכשיל אם לוקחים אותה מהר מדי "לריאות". אז שוב- אינני נותן שום המלצות רפואיות, רק פותח פתח רעיוני למחשבה, קצת מחוץ לקופסא. מי שרוצה המלצה רפואית מעשית - שיפנה למומחים בתחום שהם הד"ר.
דרך אגב אייל, את הרגשת האסטמה אתה צודק, ב"ה אינני מכיר וגם אדאג שלא אכיר בע"ה לעולם. אינני מזלזל חלילה בקושי ובהרגשת המחנק הנוראית, אני רק יכול לדמיין כמה שזה נורא, וכמה שהמשאף מציל באותו הרגע. אמה מה שהוא לא מרפא את המחלה, אתה ממשיך להיות תלוי בו עד סוף החיים. מי אמר שזה חייב להיות ככה? הרופא? אם תרצה- תאמין לו אחי היקר ותמשיך כך. זו זכותך המליאה!
אבל לא כדאי לך לפחות לבחון ולחקור בעצמך דרך אחרת שמציעים לך, שאולי תפתור את התלות הזו? הדרך הזו אגב לא אומרת להפסיק עם המשאף בבת אחת, להפך- היא מתנגדת למהלכים דרסטיים במחלות כרוניות, כמו למשל גם ביתר לחץ דם- ניתן לפתור את הבעיה ה"אינסופית" הזו שהכדורים שלה ניתנים אוטומטית לכל החיים בדרך הרבה יותר קלה, אך לא מורידים את הכדורים בבת אחת. חלילה, שינוי פתאומי זה סכון כיוון שהגוף פיתח תלות!
אבל ברור שא"א על קצה המזלג. אם יום אחד תרצה להקשיב- החוכמה מונחת בקרן זווית. כל הרוצה ליטול יבוא ויטול. מלהקשיב להלך רוח ומחשבה שונים ממה שהתרגלנו- אף פעם לא נפסיד. רק נרוויח ונעשיר את עולמנו. אבל בסופו של דבר כל אחד אחראי על החיים שלו, מצחיק כמה אבסורדי לכתוב את זה מרוב שזה ברור...
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
טעות בידך אייל יקירי, יובל אשרוב אינו רק מורה לקבלה, הוא מומחה לרפואה סינית כבר כ20 שנה פה בארץ, ובמקביל מתמחה בכימיה וביולוגיה ובעוד תחומים משלימים. מאחוריו עשרות ומאות מיקרים של "חולים" אשר סבלו מתופעות שונות ומשונות, ביניהם אסטמה קשה ואפילו לעיתים סרטן, שבעזרת ההכוונה שלו נרפאו והיום הם ככל האדם אז אל תזלזל יקירי לפני שהתרשמת באמת. אתה לא מרפא בני אדם, הוא כן, זו עובדה מוגמרת ואני מכיר אנשים שנושעו בזכותו, לא בזכות איזה "ברכה" שקיבלו או קמע סגולי של האדמו"ר, פשוט בזכות ההיגיון. ממליץ לך לבוא למכללה שלו בצפון מכללת אילמה ולהתרשם, אולי תתחיל מסדרת הדיסקים "מי הרופא" להאזנה. במיוחד אם לך עצמך יש בעיות בנשימה, גם אם לעיתים רחוקות.
נקודה חשובה נוספת העלת, ואף הדגשתי אותה כמה פעמים לפני כן- אני רק "צינור", מעביר את החוכמה שקיבלתי מגדולים ממני הלאה, לעיתים איני מדייק ולו רק כי אני בן אדם כמו כולכם ובטוח אינני עדיין בדרגת מרפא. כתבתי מפורשות שאני רק פותח צוהר למידע שלא נותנים במקומות ה"ריפוי" הסטנדרטיים שאנשים רגילים אליהם, ומי שרוצה להוציא משהו לפועל שלא יעיז לפני שיוועץ במומחים בתחום, אני בשמחה אפנה אותו, או לפחות שיקרא בעצמו ויחקור לעומק את הנושא ע"י קריאת הספרים והאזנה להרצאות. הכל אמת לאמיתה, אבל גם אמת יכולה להכשיל אם לוקחים אותה מהר מדי "לריאות". אז שוב- אינני נותן שום המלצות רפואיות, רק פותח פתח רעיוני למחשבה, קצת מחוץ לקופסא. מי שרוצה המלצה רפואית מעשית - שיפנה למומחים בתחום שהם הד"ר.
דרך אגב אייל, את הרגשת האסטמה אתה צודק, ב"ה אינני מכיר וגם אדאג שלא אכיר בע"ה לעולם. אינני מזלזל חלילה בקושי ובהרגשת המחנק הנוראית, אני רק יכול לדמיין כמה שזה נורא, וכמה שהמשאף מציל באותו הרגע. אמה מה שהוא לא מרפא את המחלה, אתה ממשיך להיות תלוי בו עד סוף החיים. מי אמר שזה חייב להיות ככה? הרופא? אם תרצה- תאמין לו אחי היקר ותמשיך כך. זו זכותך המליאה!
אבל לא כדאי לך לפחות לבחון ולחקור בעצמך דרך אחרת שמציעים לך, שאולי תפתור את התלות הזו? הדרך הזו אגב לא אומרת להפסיק עם המשאף בבת אחת, להפך- היא מתנגדת למהלכים דרסטיים במחלות כרוניות, כמו למשל גם ביתר לחץ דם- ניתן לפתור את הבעיה ה"אינסופית" הזו שהכדורים שלה ניתנים אוטומטית לכל החיים בדרך הרבה יותר קלה, אך לא מורידים את הכדורים בבת אחת. חלילה, שינוי פתאומי זה סכון כיוון שהגוף פיתח תלות!
אבל ברור שא"א על קצה המזלג. אם יום אחד תרצה להקשיב- החוכמה מונחת בקרן זווית. כל הרוצה ליטול יבוא ויטול. מלהקשיב להלך רוח ומחשבה שונים ממה שהתרגלנו- אף פעם לא נפסיד. רק נרוויח ונעשיר את עולמנו. אבל בסופו של דבר כל אחד אחראי על החיים שלו, מצחיק כמה אבסורדי לכתוב את זה מרוב שזה ברור...
אתה מגן על אלו ששטפו את  בדבקות של מתאבד בשם הגיהד הפסק לדחון את עצמך בפינה מכל מה שאתה קורא או למד פקח עיניים והבט סביבי סביב אתה מלומד יש לך ראש על כתפיך עצור ספור עד 7000 התישר וצא לדרך שורות אלו כותב איליך אדם אשר עבר בצעירותו את מה שעברת ועובר אך בעיניים פקוחות יותר
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 01, 2013, 22:42:31 PM על ידי IZHAK
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
אתה מגן על אלו ששטפו את  בדבקות של מתאבד בשם בגיהד הפסק לדחון את עצמך בפינה מכל מה שאתה קורא או למד פקח עיניים והבט סביבי סביב אתה מלומד יש לך ראש על כתפיך עצור ספור עד 7000 התישר וצא לדרך שורות אלו כותב איליך אדם אשר עבר בצעירותו את מה שעברת ועובר אך בעיניים פקוחות יותר לא יצחק, אני לא מגן על אף אחד. אנשים שמחלימים בזכות השיטה אני רואה כל יום (כולל עצמי ובשרי), תעשה זה פלוס ההיגיון הפשוט של השיטה, אחד ועוד אחד. אינני יודע מה עברת בצעירותך אחי היקר, אך מאין לך שזה מה ש"אני עובר" לשיטתך? דע לך שאני פתוח תמיד לשמוע דעות ושיטות אחרות ואני לפחות משתדל תמיד לבקר ולאזן את דעותי, ותודה לך שאתה מזכיר לי שוב לעשות את זה. כבודם של "המבוגרים האחראים שכבר ראו הכל וחוו הכל" במקומם מונח, אך לבל נשכח כי ישנו גם חיסרון בגיל הזה. אצל רובם ההרגלים בדר"כ מקובעים וכמעט ולא ניתנים לשינוי. אצל רבים מהם עצם המחשבה על שינוי הרגלים במיוחד בסדר גודל שכזה יוצרת זעזוע ורתיעה פנימית עוד מראש, בין במודע ובין במעמקי התת מודע.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 01, 2013, 21:24:25 PM על ידי נחמיאס
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נחמיאס
שא ברכה. אני מקווה שיום אחת תתפכח.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 01, 2013, 21:14:17 PM על ידי סקווידוויד
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
אל תרגישו שלא בנוח חברים... תמיד יש את ה"נחמא פורתא":
"בימים ההם אין מלך בישראל.... איש הישר בעיניו יעשה".
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אתה מגן על אלו ששטפו את  בדבקות של מתאבד בשם בגיהד הפסק לדחון את עצמך בפינה מכל מה שאתה קורא או למד פקח עיניים והבט סביבי סביב אתה מלומד יש לך ראש על כתפיך עצור ספור עד 7000 התישר וצא לדרך שורות אלו כותב איליך אדם אשר עבר בצעירותו את מה שעברת ועובר אך בעיניים פקוחות יותר לא יצחק, אני לא מגן על אף אחד. אנשים שמחלימים בזכות השיטה אני רואה כל יום (כולל עצמי ובשרי), תעשה זה פלוס ההיגיון הפשוט של השיטה, אחד ועוד אחד. אינני יודע מה עברת בצעירותך אחי היקר, אך מאין לך שזה מה ש"אני עובר" לשיטתך? דע לך שאני פתוח תמיד לשמוע דעות ושיטות אחרות ואני לפחות משתדל תמיד לבקר ולאזן את דעותי, ותודה לך שאתה מזכיר לי שוב לעשות את זה. כבודם של "המבוגרים האחראים שכבר ראו הכל וחוו הכל" במקומם מונח, אך לבל נשכח כי ישנו גם חיסרון בגיל הזה. אצל רובם ההרגלים בדר"כ מקובעים וכמעט ולא ניתנים לשינוי. אצל רבים מהם עצם המחשבה על שינוי הרגלים במיוחד בסדר גודל שכזה יוצרת זעזוע ורתיעה פנימית עוד מראש, בין במודע ובין במעמקי התת מודע.
[/color] שוב פעם קיבעון מה אתך לא יודע לספור . בנראה שאתה מקובע או שאין לך שמץ של מוסג גם לגבי המבוגר היום
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|