המצרכים:
3-4 כרעיים עוף, אפשרי גם רק שוקיים או רק ירכיים.
קופסת שימורים - אפרסקים בסירופ
4 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות רוטב סויה
תבנית אפיה
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
לסדר את העוף בתבנית.
לחתוך את האפרסקים מהקופסה לפרוסות עבות ולסדר בתבנית, מעל העוף.
להוסיף לנוזל האפרסקים בקופסה את אבקת מרק הבצל ואת רוטב הסויה,
לבחוש היטב ולשפוך (בצורה אחידה ככל האפשר) מעל העוף.
לכסות את התבנית בנייר אלומיניום נוסף ולהכניס לתנור לשעה בחום של 250 מעלות צלסיוס.
בתום השעה, להסיר את נייר האלומיניום העליון ולהכניס לתנור לחצי שעה נוספת, בחום של 200 מעלות צלסיוס.
המלצה: להגיש עם אורז מטוגן עם מעט בצל ולשפוך (כל אחד בצלחתו) את הרוטב שנשאר עם האפרסקים מעל האורז.