פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   ספינרים - האם חלפה לה תהילת עולם ? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ספינרים - האם חלפה לה תהילת עולם ? (נקרא 2595 פעמים) |
הדפסה |
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
בשנים קודמות ראינו היקפי עבודה גדולים מאד עם ספינרים בדיג מושטים בכנרת. מספינרים של מפס וג'ו'ס פלייס, בלופוקס וצונמי בעשרות שקלים ועד ספינרים פשוטים של 100 ב-300 ₪... הספינר היה הדמוי האולטימטיבי לעדדים ולא היה אחד שלא החזיק אחד או שניים לפחות בארסנל שיועד לכנרת. אבל היום משהו השתנה. אולי זה הרצון לנסות דברים חדשים או אולי התוצאות על דמויים העפילו על תוצאות העבודה עם ספינרים... קאסטמסטרים של 3 גרם וציקדות קטנות תפסו את מקומם של הספינרים ונדמה שכבר אין להם שימוש כשברור לכולנו שהם עובדים ועובדים לא רע בכלל! מה אצלכם? האם יש לכם עדיין ספינר או שניים בקופסת הדמויים? האם גם אתם הפסקתם להשתמש? מה גרם לזה? ועל הדרך, כמו תמיד, נשמח לשמוע על ספינר כזה או אחר שזכור לכם לטובה וכמובן שתמונות תתקבלנה בברכה 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
לא חלפה, כמו שאמרת עובדים יותר עם דמויים, קסטמסטר וכו' ומכוונים לביניות . יעני עדדי לא נחשב. הספינרים גם לא עפים למרחק כמו הברזלים(לא שזה גורם משמעותי לתפיסת עדדים) לי יש ספינר מפס מס'2 עם קרס בצבע זהב(ניקנה באתר חו"ל) שעושה ניפלאות. אין מצב שאני לא תופס איתו , גם השנה. אעלה תמונה בהמשך. מנצל את ההזדמנות להערה/הארה- גם השבוע וגם שבוע שעבר תפסתי כמה מושטים יפים על ניקלים כאשר הנעילה היתה מיידית לאחר שקיעת הדמוי, כלומר אני נותן לא לשקוע עד שמפסיק לצאת חוט ואז ממש עם תחילת הגלגול אני עם דג תפוס. התפיסות היו בזולה של אנדריי בשיקמים. אעלה תמונות. בשמחות.
|
|
עריכה אחרונה: יוני 01, 2013, 16:50:40 PM על ידי mgarc
|
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
ממש לא חלף הזמן שלהם משתמש בהם עדיין ומביאים תוצאות יפות גם בירדן על ביניות מה שכן משתמש בהם פחות בעקבות גילוי הציקדות הדמוי האולטימטיבי מבחינתי
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
אתה יודע, אפילו לא חשבתי על זה, אבל זה ממש נכון... כבר 2-3 שנים שאני לא משתמש בספינרים בכינרת, אלא רק בניקלים / קראנק בייטס / ציקדות.
לדעתי השינוי אצלי בכל אופן התחיל כאשר גיליתי שהניקלים מניבים יופי של תוצאות - ברגע שמשתמשים בהם נכון.
בניגוד לספינרים שההנעה שלהם דיי סטטית (החזרה קבועה), עם הניקלים יש יותר עניין, הקפצות קטנות, שינויי קצב, ג'יגינג בעומק.
בעבר לדעתי, רוב הדייגים בכל אופן (ואני ביינהם) - לא חשבו על הניקל כדמויי שצריך להניע את החכה בשביל להפיק ממנו תנועה - אצלי ניקל היה פשוט דמויי שזורקים ומחזירים מהר - אם יש דג הוא כבר יתקוף. שינוי הגישה לגישה הדומה יותר לג'יגינג - פתח עולם חדש של אפשרויות ודגים, בכינרת וגם בים.
מכאן, הדרך להיפרד מהספינרים היתה קצרה מאד.
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
אתה יודע, אפילו לא חשבתי על זה, אבל זה ממש נכון... כבר 2-3 שנים שאני לא משתמש בספינרים בכינרת, אלא רק בניקלים / קראנק בייטס / ציקדות.
לדעתי השינוי אצלי בכל אופן התחיל כאשר גיליתי שהניקלים מניבים יופי של תוצאות - ברגע שמשתמשים בהם נכון.
בניגוד לספינרים שההנעה שלהם דיי סטטית (החזרה קבועה), עם הניקלים יש יותר עניין, הקפצות קטנות, שינויי קצב, ג'יגינג בעומק.
בעבר לדעתי, רוב הדייגים בכל אופן (ואני ביינהם) - לא חשבו על הניקל כדמויי שצריך להניע את החכה בשביל להפיק ממנו תנועה - אצלי ניקל היה פשוט דמויי שזורקים ומחזירים מהר - אם יש דג הוא כבר יתקוף. שינוי הגישה לגישה הדומה יותר לג'יגינג - פתח עולם חדש של אפשרויות ודגים, בכינרת וגם בים.
מכאן, הדרך להיפרד מהספינרים היתה קצרה מאד.
רון למה להפרד פרדות אינן נעימות תביא אלי למה להפרד 
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
yuval.v
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
29
''אהבה זה דבר חזק לא משנה עם מי יש לך אותה''
|
|
לי יש ספינר מנצח צבע כסוף עם נוצה שחורה כתומה של דאמיקי עם אני לא טועה . רוב הביניות שתפסתי היו עליו שאהיה בבית אשלח תמונה שלו .
|
:gear
teryu materpalan 9''6 shimano stella 4000xgfi shimano stella 3000fe
evergreen salty sensation 7''8 shimano ultegra 1000 shimano soare bb 7''6 varivas violente 7''7 grphitaleader calzente7''4 stella c2000s
tenryu powermaster 100mh daiwa saltiga 4000h daiwa seabass 105 daiwa c
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
גם אני מאלה שטוענים שלא חלף זמנם פשוט מה שקרה זה שנהיה "דיבור" על מוצרים אחרים כגון קאסטמאסטרים , ניקלים אחרים , וכמובן דמויים וכו ' . בארץ אנשים נעים לפי תנועת "העדר" לאן "שהעדר והדיבור" נע לשם ינועו כל השאר ....בעיניי קצת פתטי וילדותי אך ככה זה בארץ קטנה עם אגם קטן  ברגע שיבואנים ייתנו את הדגש יותר את הספינרים המיוחדים ולאו דווקא על החברות הנוסטלגיות אנחנו נראה יותר פעילות ספינרית במים .............. שבת שלום
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
עומר שמו
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
25
|
|
אני כמעט והפסקתי לעבוד איתם, עכשיו אני עובד כמעט ורק עם פלאפלים. אמנם יותר יקרים אבל כמעט שלא נתקעים
|
|
|
|
|
עכשיו שאתה מעלה את זה ואני מתחיל לחשוב למה באמת ירדנו בשימוש בספינר אין לי תשובה חכמה.  אישית הם עדיין בקופסא אצלי ואפילו רכשתי שלישיה של ספינרים גדולים ממשהו בפישפשוק בחיפה  מתכנן הקייץ להחזיר עטרה ליושנה ולתת להם יותר צאנס 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אצלי הם תמיד בארסנל הדמויים ובכל יציאה אני מנסה את מזלי איתם לפני שלוש שנים הספינרים היו הכוכבים אצלי ונתנו תוצאות יפות אך בשנתיים האחרונות כמעת ואין עליהם תוצאות יכול להיות שהדגים למדו לזהות ולהיזהר מיהם? 
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
לא חלפה וגם זה לא שהם פחות עובדים זה שאנחנו יותר חשופים לדומיים חדשים ופתוחים לנסות דברים אחרים כדי לגוון את שיטת העבודה אם נעבוד רק עם ספינרים כי זה פשוט עובד אז זה קצת בנאלי ומשעמם. הספינרים הוכיחו את עצמם אצל כולנו עם עבודה פשוטה מאוד אתה מקבל תוצאות.
אבל יותר כייף לנסות דברים חדשים לראות מה עוד עובד זה חלק גדול מהכייף בג'רג'ור שיש מבחר שניתן לנסות כל אחד דורש שיטת עבודה מעט שונה וזה מוסיף לכייף.
|
|
|
|
arkadiy
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי אתה צודק עכשיו הולכים יותר הצידקות שפשוט כולם דגים אליהם ואפילו דמוים רגילים הוכלים עכשיו יותר אני לא יודע למה אבל אני חושב שהדגים פשוט יתרגלו לספינרים ואפילו עם כך הם עדיין עובדים ויש אליהם תפיסות אולי פחות מפעםאבל עדיין יש תפיסות
|
|
|
|
|
אני לא בטוח שאתה צודק גיאצ'וק ידידי, למי מאיתנו לא קרה שהגענו למקום ניסינו את כל הדמויים, מא' ועד ת' , עברנו על ספינרים, ניקלים, ציקדות, מינויים, וכל שאר הירקות ופשוט שום נגיעה ושום התעניינות מצד הדגים, ואיכשהו עוברת המחשבה אולי ננסה עוד פעם את הספינר, הוא אף פעם לא איכזב אותנו. לאלו שיצא להם לדוג איתי עונה קודמת יכולים להעיד שאצלי הספינר עדיין במקום הראשון! ותופתעו לגלות שאפשרי לגוון עם ספינרים, ברור שהמפס הפשוט שבגלגול איטי יביא תוצאות, אבל בירדן אני אוהב לשחק איתם.. עלה ארוך, עלה קצר, עלה שמן, עלה רזה, לכל סוג ספינר יש את נקודה הקטנה שכל כך קל לפספס אותה, אבל אם מצאת אותה אתה לא תנוח לרגע, והמלצה קטנה, ספינר של D.A.M מבטיח לכם, 3.5 גרם בנתיים המועדף עלי. אני עוד אפילו אכתוב פה מאמר על אומנות הספינר
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני לא בטוח שאתה צודק גיאצ'וק ידידי, למי מאיתנו לא קרה שהגענו למקום ניסינו את כל הדמויים, מא' ועד ת' , עברנו על ספינרים, ניקלים, ציקדות, מינויים, וכל שאר הירקות ופשוט שום נגיעה ושום התעניינות מצד הדגים, ואיכשהו עוברת המחשבה אולי ננסה עוד פעם את הספינר, הוא אף פעם לא איכזב אותנו. לאלו שיצא להם לדוג איתי עונה קודמת יכולים להעיד שאצלי הספינר עדיין במקום הראשון! ותופתעו לגלות שאפשרי לגוון עם ספינרים, ברור שהמפס הפשוט שבגלגול איטי יביא תוצאות, אבל בירדן אני אוהב לשחק איתם.. עלה ארוך, עלה קצר, עלה שמן, עלה רזה, לכל סוג ספינר יש את נקודה הקטנה שכל כך קל לפספס אותה, אבל אם מצאת אותה אתה לא תנוח לרגע, והמלצה קטנה, ספינר של D.A.M מבטיח לכם, 3.5 גרם בנתיים המועדף עלי. אני עוד אפילו אכתוב פה מאמר על אומנות הספינר
אני לא צודק ולא לא-צודק. אני שואל שאלה ומבקש לשמוע את דעתכם...  נשמח לקרוא את המאמר על הספינרים שלך ברגע שתהיה מוכן  עבר הרבה זמן מאז שעלה כאן מאמר על דיג במים מתוקים...  וכמובן, אם תוכל להוסיף תמונה של הספינר המועדף, יהיה אחלה 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|