פורום הדיג הספורטיבי בישראל הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג על החוף (אחראים: rafi , Kobiarava ) אל תשליכני לעת זקנה...
עמודים: [1 ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: אל תשליכני לעת זקנה... (נקרא 1481 פעמים)
הדפסה
rafi
מנהל אתר
חבר פורום
מנותק גיל:
62
בעת הזו,
עם ריבוי תקיפות הקשישים ע"י חלאות המין האנושי - עליהן אנו "מתבשרים" בתקשורת,
לא יכלתי שלא להיזכר בשיר הזה ובסרטון הזה עם תמונות הרקע...
שיר אשר תמיד ריגש אותי- והתמונות מעצימות את התחושה הקשה...
VIDEO
http://www.youtube.com/embed/JOf1x-IT7xU מומלץ לצפייה והאזנה,
מזכיר לנו כמה דברים....
-------------------------------
IZHAK
חבר פורום
מנותק גיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
אין לי מילים
לפני הרבה שנים {הרבה מאד}
הציעו לי לעבור לאמריקה.
חייכתי ואמרתי בשבילי כאן זה אמריקה .
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
rafi
מנהל אתר
חבר פורום
מנותק גיל:
62
אם רק 32 צפו, יש רבים שפספסו... מקפיץ לטובת מי שפספס... מאוד מסוקרן, מי שצפה והאזין- מה זה עשה לו?! מה התחושה?!
סאמח הצפר
חבר פורום
מנותק גיל:
לא זמין
שיר יפה וקורע לב התמונות ברקע בכלל אין מה לתאר... אני בטוח שחלק מאותם אנשים לא נולדו ברקע הזה אלא נגררו אליו מפאת כוחות העולם והגלגל המסתובב, בטוח לא כולנו פה בפורום יושבים טוב אבל כל אחד חבר פורום יש לו את הרמה הבסיסית בשבילל שירשה לעצמו לפתח בכלל תחביב, ללכת לדיג ולהיכנס למחשב האישי ולאינטרנט (בניגוד לאותם אנשים שראינו בתמונות שחלומם לא לתפוס דג גדול או דוח גדול אלא לתפוס מנה גדולה ושמנה), ואל לנו לחשוב שאנו חסינים מזה, זה גלגל שמסתובב ואין בן אדם שהוא חזק יותר מהמציאות והנסיבות שיכולות ליפול עלינו משום מקום צפוי. אכן מצער שבן אדם שנקלע למצבים כאלו לא בטוח שימצא את מי שיתמוך בו ויחזיר אותו לרמת חיים עם כבוד....וזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו! רפי, יפה עשית עם העלאת הנושא הזה-מה שמראה שזה לא רק פורום דיג אלא הרבה מעבר לזה...
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
yoelsh
חבר פורום
מנותק גיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
od:אל תשליכני לאת זיקנה :אכן שיר ניפלא שמילותיו לכוחות מתהילים לחן אביהו מדינה מוזיקאי בחסד.עצוב ליראות תמונות כאלו ואכן יש במדינתנו הקטנה זקנים במצב הזה ,לאן המיסים שאנכנו משלמים אולך? ואיפו המדינה? שלא עושה כלום בנידון. מילות השיר מדברות בעיקר על הנפש וארוח שבנו ולא על גופנו ,כי גופנו בכל מיקרה יחלש לאת זיקנה .כך למשל זקן רוחני,נפשי שהנפש והרוח עיקר חייו ,חי כצעיר ללא מגבלות של גיל ,זמן או גוף.דוגמה אפוכה :צעיר שחי לצורך סיפוק הגוף בלבד ללא סיפוק הנפש והרוח, יהיה זקן למרות היותו צעיר בגיל . תהילים פרק עא א בך-יהוה חסיתי; אל-אבושה לעולם. ב בצדקתך, תצילני ותפלטני; הטה-אליי אוזנך, והושיעני. ג היה לי, לצור מעון לבוא-- תמיד, ציווית להושיעני: כי-סלעי ומצודתי אתה. ד אלוהיי--פלטני, מיד רשע; מכף מעוול וחומץ. ה כי-אתה תקוותי; אדוניי יהוה, מבטחי מנעוריי. ו עליך, נסמכתי מבטן--ממעי אימי, אתה גוזי; בך תהילתי תמיד. ז כמופת, הייתי לרבים; ואתה, מחסי-עוז. ח יימלא פי, תהילתך; כל-היום, תפארתך. ט אל-תשליכני, לעת זקנה; ככלות כוחי, אל-תעזבני. י כי-אמרו אויביי לי; ושומרי נפשי, נועצו יחדיו. יא לאמור, אלוהים עזבו; רדפו ותפשוהו, כי-אין מציל. יב אלוהים, אל-תרחק ממני; אלוהיי, לעזרתי חושה. יג יבושו יכלו, שוטני נפשי: יעטו חרפה, וכלימה--מבקשי, רעתי. יד ואני, תמיד אייחל; והוספתי, על-כל-תהילתך. טו פי, יספר צדקתך--כל-היום תשועתך: כי לא ידעתי ספורות. טז אבוא--בגבורות, אדוניי יהוה; אזכיר צדקתך לבדך. יז אלוהים, לימדתני מנעוריי; ועד-הנה, אגיד נפלאותיך. יח וגם עד-זקנה, ושיבה-- אלוהים אל-תעזבני: עד-אגיד זרועך לדור; לכל-יבוא, גבורתך. יט וצדקתך אלוהים, עד-מרום: אשר-עשית גדולות; אלוהים, מי כמוך. כ אשר הראיתני, צרות רבות-- ורעות: תשוב תחייני; ומתהומות הארץ, תשוב תעלני. כא תרב גדולתי; ותיסוב תנחמני. כב גם-אני, אודך בכלי-נבל-- אמיתך אלוהיי: אזמרה לך בכינור-- קדוש, ישראל. כג תרננה שפתיי, כי אזמרה-לך; ונפשי, אשר פדית. כד גם-לשוני-- כל-היום, תהגה צדקתך: כי-בושו כי-חפרו, מבקשי רעתי.
עריכה אחרונה: אפריל 28, 2013, 13:58:00 PM על ידי yoelsh
IZHAK
חבר פורום
מנותק גיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
od:אל תשליכני לאת זיקנה :אכן שיר ניפלא שמילותיו לכוחות מתהילים לחן אביהו מדינה מוזיקאי בחסד.עצוב ליראות תמונות כאלו ואכן יש במדינתנו הקטנה זקנים במצב הזה ,לאן המיסים שאנכנו משלמים אולך? ואיפו המדינה? שלא עושה כלום בנידון. מילות השיר מדברות בעיקר על הנפש וארוח שבנו ולא על גופנו ,כי גופנו בכל מיקרה יחלש לאת זיקנה .כך למשל זקן רוחני,נפשי שהנפש והרוח עיקר חייו ,חי כצעיר ללא מגבלות של גיל ,זמן או גוף.דוגמה אפוכה :צעיר שחי לצורך סיפוק הגוף בלבד ללא סיפוק הנפש והרוח, יהיה זקן למרות היותו צעיר בגיל . תהילים פרק עא א בך-יהוה חסיתי; אל-אבושה לעולם. ב בצדקתך, תצילני ותפלטני; הטה-אליי אוזנך, והושיעני. ג היה לי, לצור מעון לבוא-- תמיד, ציווית להושיעני: כי-סלעי ומצודתי אתה. ד אלוהיי--פלטני, מיד רשע; מכף מעוול וחומץ. ה כי-אתה תקוותי; אדוניי יהוה, מבטחי מנעוריי. ו עליך, נסמכתי מבטן--ממעי אימי, אתה גוזי; בך תהילתי תמיד. ז כמופת, הייתי לרבים; ואתה, מחסי-עוז. ח יימלא פי, תהילתך; כל-היום, תפארתך. ט אל-תשליכני, לעת זקנה; ככלות כוחי, אל-תעזבני. י כי-אמרו אויביי לי; ושומרי נפשי, נועצו יחדיו. יא לאמור, אלוהים עזבו; רדפו ותפשוהו, כי-אין מציל. יב אלוהים, אל-תרחק ממני; אלוהיי, לעזרתי חושה. יג יבושו יכלו, שוטני נפשי: יעטו חרפה, וכלימה--מבקשי, רעתי. יד ואני, תמיד אייחל; והוספתי, על-כל-תהילתך. טו פי, יספר צדקתך--כל-היום תשועתך: כי לא ידעתי ספורות. טז אבוא--בגבורות, אדוניי יהוה; אזכיר צדקתך לבדך. יז אלוהים, לימדתני מנעוריי; ועד-הנה, אגיד נפלאותיך. יח וגם עד-זקנה, ושיבה-- אלוהים אל-תעזבני: עד-אגיד זרועך לדור; לכל-יבוא, גבורתך. יט וצדקתך אלוהים, עד-מרום: אשר-עשית גדולות; אלוהים, מי כמוך. כ אשר הראיתני, צרות רבות-- ורעות: תשוב תחייני; ומתהומות הארץ, תשוב תעלני. כא תרב גדולתי; ותיסוב תנחמני. כב גם-אני, אודך בכלי-נבל-- אמיתך אלוהיי: אזמרה לך בכינור-- קדוש, ישראל. כג תרננה שפתיי, כי אזמרה-לך; ונפשי, אשר פדית. כד גם-לשוני-- כל-היום, תהגה צדקתך: כי-בושו כי-חפרו, מבקשי רעתי.
מאיפו הבאת את כל זה .?
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
מציאות כלל עולמית
אולי טבע האדם
(להשליך לעת זיקנה)
חשוב להעלות את המודעות, שלא להפנות את המבט, אלה להיישירו
השיר יפה ומדבר על חלק מהתופעה, הזיקנה, וכשהיא מלווה בעוני, על אחת כמה וכמה
מצווה לתת "מעשר", ולעזור, ולו רק לרגע אחד
נושא חשוב ביותר רפי
yoelsh
חבר פורום