| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 1/4/2013 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 7:30 | ניקל קטן - קאסטמאסטר זהב 3.5 | לברק -נקוד | 1 | ולד בן יומו |
הדו"ח:
בוקר טוב וחג שמח לכל החברים.
לפני כמה ימים החלטנו אני ומשה (בן דודי) להתחדש בחכת אולטראלייט חדשה. למעשה, הראשונה שלנו. קנינו שנינו חכת מייג׳ור קראפט סולפרה במשקלים של 0.5 עד 7 גרם וניצלנו את הימים האחרונים כדי להנות עם המשחק החדש (למזלנו בדיוק נפלנו על ימים של ים רגוע). על החכה אני אספר בהמשך למי שמעוניין לשמוע על חווית שימוש ראשונית.
היום רצינו לנצל את הים הרגוע בפעם האחרונה - גם לפני שהוא מתחיל לעלות, וגם בגלל שאוטוטו חוזרים לעבודה וללימודים והלחץ חוזר.
הגענו לחוף ובאמת הים שטוח. מחברים ציוד ומתחילים לעבוד. החוף היה חולי לחלוטין ולכן החלטנו לסרוק את הבורות ואת הזרמים החוזרים. ניסינו מגוון של דמויים (במסגרת מה שיש) אבל המנצח של הבוקר היה ניקל זהב של קאסטמאסטר 3.5 גרם. אני הבאתי את הסיפתח הראשון ועל בסיסו הכותרת ה״מוזרה״. באחת הזריקות של הניקל אני מחכה לנחיתה במים ומתחיל בהקפצות קלות נוסח ג׳יג כדי לנסות לעורר עניין. לאחר כמה הקפצות אני נותן לו לשקוע ומגלגל לאט במים על הקרקעית (ספציפית החוף שהייתי בו היה גם ככה רדוד). כשהניקל מגיע אל הגל שכבר נשבר על החול, אני רואה בטן לבנה של דג שעלה עם הגל, ומפספסת את הניקל שלי עם ירידת הגל וחזרתו אליי. מסמן למשה לבוא לכיווני.
בזריקה השנייה אני כבר יותר חכם, ומחזיר את הניקל באיטיות. גם הפעם אותה הצגה רק שעכשיו הדג תפוס. מלחמה קטנה כיאה לאולטראלייט (אבל הרגשה ראשונה שלי בדבר כזה ככה שזה אקסארה) ויוצא לו לברק נקוד קטן שמלמד אותי שיעור על אינסטינקטים של צייד מלידה. הפלאפון לא עליי ולצערי אין לי אפשרות לצלם, ומיותר לציין שהדג חזר למים (אך נציין).
לאחר מכן כבר דאגתי לראות את הניקל שלי נמצא בכל עלייה של גל, לנסות לשחזר את ההצגה, אולי אפילו לראות אחת יותר טובה.
הים באופן כללי היה נהדר. צלול ורגוע. ניתן היה לצפות בסרטנים לרוב אורבים לדגיגונים, ואפילו גיטרן שבא להרגע ברדוד.
בהמשך היום נתפסו על הניקל גם מספר דרקוני שד, רעילים ולא מהנים.. ומשה גם הוא הביא סיפתח ראשון באולטרא וגם ראשון בזרזור, וסיים את היום עם אוט אוט שסיפק לו פייט מהנה.
הציוד שעבדתי איתו:
Major craft solpara 0.5-7g
Shimano Sienna 1000
Power pro 10lb super slick green
כמה מילים על השותפה לדיג, החכה:
יצא לי להיות איתה בים מספר מועט של פעמים. ניסיתי לזרוק משקלים בכל טווח המשקלים שלה, והייתי מציין כי הזריקות יפות, למרחקים מקובלים, וכן השליטה במדמויים גם הקלים מביניהם לא נופלת. בנוסף חייב לציין שניקלים במשקל של 7 גרם טסו באוויר וכמעט שהתרוקן החוט ברולר.
להתראות בפעם הבאה,
ושוב חג שמח!