| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 23/3/2013 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 17:00 | בצק רגיל - קפיץ עם בצק פיתה | קרפיון בר (סאזאן) | 1 | 1.650 |
הדו"ח:
שלום לכולם,
יום חמישי בודק את התחזית ליום שישי ומבין שהתנאים לא יהיו טובים
אז,מחליט לבדוק את הכינרת
אני ואבא יוצאים מהמרכז לכינרת(נסיעה של 2 וחצי שעות
).לוקח איתי 4 חכות:בוס,זרזור ושתיים פיתיונות
מגיעים לעין גב וגובה המים עלה בצורה ענקית.המים לא היו צלולים אז כבר ידעתי שלא ילך בזרזור.מנסה כמה בדקות בזרזור ללא תוצאות.מנסה בבוס וגם אין תוצאות.מלבד 2 שפמנונים שעלו לנשום אוויר ולהקה של מושטים קטנים לא ראיתי שום דבר אחר.רואה שיש קצת אצות במים ומחליט שצריך לעבור מקום.הייתה לי דילמה,או ללכת לטבריה או לירדן.
לבסוף הוחלט שצריך לבדוק את הירדן.מגיעים לגשר אריק.היו לא מעט דייגים וגם היו קייאקים.
מנסה במשך שעה לראות אם יש תוצאות אבל שום דבר,לא בזרזור,לא בבוס ולא בפיתיונות.משם הוחלט להמשיך קצת לחלק הצפוני של הירדן.
לשמחתי במקום לא ראיתי דייגים אחרים ולא קייאקים.מחליט להישאר.מכיוון שהיו רוחות חזקות מחליט שלא לדוג בזרזור ובבוס כי אני ממש לא רוצה להיות חולה.זורק 2 חכות:אחת פיתיונות עד 150 ג' עם ריג של 2 קרסים כשהשתמשתי בתירס.
בחכה השנייה שהיא עד 50 ג' השתמשתי בקפיץ עם בצק פיתה רגיל.שם לכל חכה פעמון ונכנס לאוטו ושומע את השידור ברדיו של המשחק ישראל-פורטוגל.כעבור שעה קולט בחכה פיתיונות הכבדה קיפוף רציני.אני מגלגל ואז הבנתי שנתפס לי על החוט הראשי ענף שהגיע בעזרת הזרם.אבל תפסתי גם בינית קטנה ששוחררה.זורק שוב ושומע מהחכה השנייה צלצול,אני מגלגל ולהפתעתי תפסתי 3 חפפים קטנים שגם אותם שיחררתי.
כעבור עוד שעה שומע צלצול חזק בחכה עם הקפיץ ומתחיל פייט של 5 דקות מהנות מאוד.לבסוף יצא לו קרפיון שלקחתי אותו.אבא אומר שצריך ללכת אז הלכנו הבסביבות 17:30 ,בדרך עוצרים במקדונלדס
לסיכום:
עברה עלי תקופה די קשה שנמשכה כחודש.כמעט ובלי יציאות לים ובלי תוצאות וגם עם כמה ימים בבית חולים.
אפשר להגיד שהקרפיון הזה החזיר לי את החשק לדוג
תמונות: